Mój fijoł 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 2

Post »

Dyshia :wit Jesień wyjątkowo długa i piękna, a niektórym różom przymrozki nie szkodzą :D Kwitną jeszcze trzy powojniki, a jeden ma pąk-na pewno nie zdąży.
Smagliczkę posiałam sobie trzy lata temu i od tamtej pory wyłazi co roku. Część siewek zwykle wypielę :evil: Jednak zostaje wystarczająco dużo w różnych miejscach na skalniaku.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:roll: Też mam smagliczki w ogrodzie. Jak przygotowywałam kawałek "pola" pod irysy, to prace się troszkę opóźniły i przez pewnien czas była tam goła ziemia do czasu, aż nie wyrosły tam... smagliczki. Siewek miałam chyba tysiące tu i tam, część oddałam, a część poszła na kompost. Zostawiłam jednak kilka smagliczkowych zakątków, bo mają wyróżniającą się zieleń liści, może w przyszłym roku spojrzę na nie łaskawiej. :wink:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

oo biała smagliczka......cudowna!!!! ;:138 ;:138
zakochałam się w tych kwiatuszkach, dlatego w przyszłym roku dokupię jeszcze inne kolory! :tan
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Ewuniu,przybliż mi co to jest kulnik,pierwsze słyszę i widzę :roll:

-- 6 lis 2011, o 22:18 --

A jeżeli chodzi o sumaka to,mimo,że to łazęga,jest piękny przez cały rok a jesienią wyjątkowo.A wiecie,że jest inna odmiana,piękne ,koronkowe liście i podobno spokojniejszy :wink:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Ewka New Dawn też jeszcze nie zapadła u mnie w letarg ,coś tam pokazuje ,ale niektóre róże przybierają jaśniejsze barwy kwiatów...działa na nie chyba dosyć duża różnica temperatur...
Pióropusze clematisa są niezaprzeczalną ozdobą...kwiatów nie trzeba ,poczekamy do wiosny... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dyshia, szczególnie teraz się cieszę, że się toto sieje :D
Marta, co roku znajdziesz coś do zakochania :D
Mirka, to roślina na skalniak, niska, płożąca. Powinna zakwitnąć jasnofioletowymi, okrągłymi kwiatkami. U mnie jeszcze nie kwitła :evil: Za to zaczyna się rozkładać. Sumak, o którym piszesz to Dissectum. Ładny, ale jakoś nie uwielbiam sumaków :D
Nela, bardzo lubię tę różę. Długo jej szukałam, ale jestem zadowolona z jej starań :D
Zdjęcie z końca września, kolorów mi jeszcze mało :;230
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo, melduję się w Twoim ogrodowym wątku:)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyna, witaj :wit Miło, że zajrzałaś :D Mam fijoła na punkcie róż, choć rosną u mnie także inne rośliny :D
Miałam nadzieję na to, że dzisiaj skończę pracę w warzywniku, ale chyba doprowadziłam do tego, że mój łokieć przypomniał sobie, że jest łokciem tenisisty :evil: Musiałam przerwać kopanie warzywnika, choć zostało mi pracy na zaledwie 15 minut :evil: W dodatku dzień był raczej zimny i mglisty. Niechybnie zima idzie :evil:
Wilczomlecz znacznie ograniczyłam, ale żal mi wyrzucić. Raczej pomyślę nad jakąś barierą, choć to pomysł raczej mało sensowny. Kopałam te korzenie-rosną głęboko i wszędzie :evil:
Obrazek

Na powyższym zdjęciu pozował jeden z moich pomocników :D Bardzo wytrwały. Skalnicę zarósł mi diabelski szczawik. Myślę jednak, że nic jej nie będzie, a wiosną postaram się jej lepiej pilnować. Pieliłam w lipcu, potem z powodu pająków prawie nie wychodziłam do ogrodu, potem zajęłam się przygotowaniami do zimy-a szczawikowi w to graj :evil:
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

nooo ten pomocnik widać ze tak sie zmeczył ze nawet nie chciało mu sie obrucić aby zapozować mordka do aparatu tylko pokazał nam swoje tyły :tan
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eliza, koty z każdej strony ładne :;230
Żałuję, że kupiłam tylko dwa takie wrzosy, bardzo kolorowe. Tegoroczny zakup, więc nieduże, ale mam nadzieję, że to się zmieni :D
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

ano ładne ładne, ale wole popatrzeć na mordunie niż na plecki :;230 , a czy mnie oczy nie myla... czy po prawej stronie tez jest drugi cicius czarny??? czy to jakies fata morgana?, bo wczesniej go nie zauwazylam :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam wielu takich pomocników :D Samych czarnych pyszczków pięć :;230
Wrzosiec szykuje się do kwitnienia, a wyglądał wiosną tak, że spisałam go na straty.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ja na tamtym zdjęciu widzę cztery koty! ;)

Ewo, a co to za wrzosy?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agata-Sokole Oko ;:138 To jeszcze nie wszystkie, jestem kompletnie zakocona :D Nie znam nazwy wrzosu. Sprzedawca ją znał, ale oczywiście stwierdziłam, że na pewno zapamiętam :evil:
Rośnie u mnie jeszcze enkiant, muszę go chyba lekko okryć na zimę, bo marniutki.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Su, gdzie Ty widzisz cztery koty :shock: ja widze dwa, czy nas wkrecasz po prostu? :wink:

edit - faktycznie, przy budynku na koncu dwa sa :;230 az musialam sobie foto powiekszyc, zeby dojrzec.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”