Zapraszam z ogródka na parapet :-)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: zapraszam z ogródka na parapet :-)

Post »

Madziu tak, młodziutka, dokładnie nie wiem w jakim jest wieku, ale na pewno jest grzeczniusia. Jest szara, a nosek, łapki i kawałek ogonka ma różowe :D Zero agresji, mam nadzieję, że szybko się oswoi
Kasiu mnie się też podoba
Lidka ja do soboty też miałam taki odruch, ale przekonałam się i uważam, że to fajne stworzonko ;:63
Strasznie mi się rasa Dumbo podoba, no ale jak jest już Dona (tak ma na imię), to niech zostanie. Rasa nie znana mi jest :oops:
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Wiem najgorzej dotknąć przytulić później to tak jakoś lubienie samo przychodzi !
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O Dumbo!!! Bardzo fajna rasa, takie większe uszka będzie miała (nazwa pochodzi od słonika Dumbo z bajki Disneya, ten słonik latał uszami :D ). Oswajają się bardzo szybko.
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Oj piękny ten widok-pędzik na storczyku, który nie ponawiał kwitnienia :) Wiem coś o tym :)
A cytrynka prezentuje się...czadowo-ja tez taką chcę :) Czy to z ziarna wychodowana? Bo właśnie jak robiłam herbatkę z cytrynką, zanim zasiadłam do kompa to postanowiłam sobie takową wychodować-może masz jakies ciekawe porady na ten temat?
A ogólnie-to wreszcie wróciłaś! Bo chyba wszyscy uwielbiamy klimat Twojego domku-przynajmniej ja :)

A zwierzaczek-słodki :)
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

no zwierzaka nie pochwalę ;:78 wybaczysz ;:108 nawet pogłaskać nie chcem, polubić też nie ;:29 wolę tak ;:65 szerokim łukiem ;:108 chomiczek jeszcze ok, ale z ogonkiem to kotki preferuję ;:224 :;230

ja też biedowałam nad dziurką w moim ukochanym autku, ale przebolałam i teraz jakby jej nie było to byłoby "dziwnie" :;230 byle do kolejnej zimy... może ktoś będzie nieprzepisowo cofać... ;:224 i się zrobi ;:224 ;:170
ale fakt faktem - zobaczą kobietę sprawcę kolizji i od razu "no tak! baba!" :evil: nie chwaląc się i ja dobry kierowiec, każdemu się zdarzyć może i z winy własnej i niewłasnej tymbardziej :roll:
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magduś moja nie jest Dumbo :D nie wiem co to za rasa :oops: To nasz pierwszy szczur-uczymy się nawzajem
Basiu normalnie :oops: ;:196. Moja była na początku roku kupiona jako mała roślinka-to jakiś mini mieszaniec, chyba z mandarynką i urosła expresowo. Normalną cytrynę też mam, kupioną i też ma owocki, ale marna jest, bo ją za długo na werandzie wietrzyłam :evil:
Na 100% lubi dużo światła-u mnie stoi na wschodnim
Mniodkowa gorzej jak od tyłu wjedzie ;:71 :;230 Przepraszam, ale jak masz na imię :;230
Magic83
1000p
1000p

Post »

Ups! Chyba źle doczytałam :oops: , ale ogólnie to jest bardzo ładny szczuruś :wink: Prawdopodobnie jest to laboratoryjny, czyli już od pokoleń w domowych pieleszach trzymany i oswajany. Ubarwienie jak się nie mylę to aguti z białymi znaczeniami (tak to chyba się nazywa).
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jest pewnie tak jak mówisz ;:180. Może dlatego tak spokojna. Wczoraj mnie delikatnie w palec podgryzała, więc może chociaż trochę mnie lubi skoro nie upierniczyła do krwi :;230
Ona ma biały brzuszek :)
Magic83
1000p
1000p

Post »

Właśnie przez białe wstawki (np. brzuszek) to nazywa się "z białymi znaczeniami" :D
Nie powinno się wkładać paluchów przez pręty klatki, ani o klatkę hałasować, bo to jest bardzo stresujące i może zacząć gryźć. Najlepiej otworzyć klatkę i z ręki podawać smakołyki, wtedy będzie kojarzyć nasz zapach z przyjemnymi rzeczami. Z klatki na siłę nie wyciągać, niech sama wyłazi na rękę. Oto cały przepis na oswojenie gryzonia :wink:
Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

Magda ale taki szczurek to na niechcianych gości dobry ! Postraszyć może dyla dadzą ? A może tak mojego eszka mi pokażesz co ? ;:180
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie ja ją trochę na siłę próbowałam, a jak sie na rękę chciała wdrapać to się bałam, że drapaka da ;:109 Chyba musimy zacząć od nowa
Lidek pomyślę-no ale Ty mnie cały czas na dywanik wzywasz i ;:14. Pomyślę :;230 A co? Póki co miałaś adres na pw wysłać babo jedna
Lidka lmw
1000p
1000p

Post »

Magda Ty już lepiej nie myśl bo nic dobrego z tego nie będzie ! Ze zwierzakiem delikatnie a nie jak z mężem cap i ciągnie tam gdzie nie .......... :;230 No już wysyłam no
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Madziu nie ma potrzeby wyrzucać Guzmanii po przekwitnięciu. Ona zanim przekwitnie wypuści nowe odrosty, pewnie za dwa albo trzy. Kiedy osiągną wielkość tak mniej więcej 2/3 rośliny matecznej będziesz mogła je od niej oddzielić i posadzić do osobnych doniczek. Te roślinki za jakiś czas również zakwitną. ;:108 Pewnie potrwa to przynajmniej 2 lata, ale czasem
warto poczekać, szczególnie jeśli roślinka nam się podoba. :D
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Elu, ja zupełnie nie mam cierpliwości do tych guzmanii ;:223 że już nie wspomnę, że może i bym miała ale ani jedna nie wypuściła żadnego odrosta po boku, a miałam tych guz... :evil: kilka w swoim zyciu i teraz to już nawet mi się nie podobają takiego mam focha :;230
lulka pisze:Przepraszam, ale jak masz na imię :;230

wybaczam :;230 bo pisze w mojej stopce ;:132 ;:124
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidka mam adres, ale przesyłka nie wysłana, bo wczoraj późno wróciłam do domu. Trzymałam na reku 2 miesiecznego bobasa znajomej, ale był fajny-usnął mi na rękach ;:107 No nie ma co marzyć, fajnie potrzymać, pozachwycać się, ale z chęcią wróciłam do moich dużych dziewuch :;230 SAMOOBSŁUGOWYCH :;230
Eluś ja już tą roślinkę kiedyś miałam, ale nic nie wypuściła :? Chyba jestem zbyt niecierpliwa żeby czekać tyle czasu na przyrosty, a potem kwitnienie. Postoi, oczy nacieszę i wywalę. Chyba, że któraś będzie chciała się pobawić, to wyślę.
Aga należało mi się ;:14 Jak wół imię napisane, no ale ja wczoraj prawie wszędzie pisałam, że zakręcona jestem. Dzisiaj też jakoś błyskotliwością nie tryskam-jeszcze się nie obudziłam. Może jak kawkę dopiję ;:223
W kwiaciarni kupiłam teściowej cyklamen i piękną osłonkę, a dla siebie nic nie wypatrzyłam ;:110 Czy Wy też macie wrażenie, że w kwiaciarniach, to jest więcej ozdób i dodatków niż kwiatów ;:144 ? Fakt, że piękne te ozdóbki (już świąteczne), no ale ja po kwiatek poszłam ;:170
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”