Róże Annes-i love:) część 2

Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże Annes-i love:) część 2

Post »

Maju ja jutro pojadę to własnoręcznie zrobię foteczki:)Gdzieżbym miała ominąć taką okazję?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu ;:65 ;:65 ;:65 ;:65 absolutnie nie można tego zrobić.
Wiesz jak napisałaś, ze ona kwitnie, to znowu pomyślałam, że jej nie rozumiem.
Już miałam utrwalone w głowie , że ona kocha ciepełko, a przecież było już zimno.
O co jej chodzi, co ona lubi :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Aniu, wiesz, ja też zaczynam podczas wyszukiwania róż zwracać uwagę na zapach. To wielka wartość róży. Taka zmysłowa kropka nad "i".
Tip-Topek pięknie sfocony ;:63 . Słodziutki bardzo i ma upchane płateczki na maksa ... ;:152 . Bardzo przyjemna różyczka, tylko właśnie mogłaby choć troszkę pachnieć ...
No to czekamy na świeżutkie zdjęcia Edenki ;:65 ;:65 ;:65 !
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tip Top czyli jak się okazało to samo co Coral Palace jest bardzo fajną różyczką, kwitnie bardzo obficie a kolor mi trochę Chippendale przypomina. U mnie trochę łapie czarną plamistość pod koniec roku ale to da się przeżyć ;:108
Aniu, mam do Ciebie pytanko, czy Schloss Eutin nadaje się na bardzo słoneczne stanowisko czy raczej półcień?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 pisze: Obrazek
Aniu, :D czekam na zdjęcia Edenki, a tym czasem wzdycham do tego zdjęcia. Tip Top piękna kolorystyka, ale w takiej tonacji jak na tym zdjęciu. Czy ona zawsze ma taką palete barw na krzaku. ;:108
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju Edenka widocznie lubi płatać figle :;230 Ja mam ją posadzoną w słońcu,oj lubi ona ;:3
Na zdjęciu Tip Top,które zacytowałaś jest z Aspiryne,a w tle czai się Herkules,widać jego jagodowe zabarwienie na płatkach.

Moni no szkoda,że nie wszystkie róże pachną...niestety czasem uroda róża zanika bez zapachu.Dzisiaj obwąchałam z każdej strony płateczki róży Papageno...no po prostu bajeczny,świeży,cytrynowy zapach.Wyrosła na spory krzak,mierzy teraz z 1,5 metra,łatwo nos przybliżyć i upajać się bez końca.

Anetko to właśnie Ty posiadasz z tego co pamiętam Tip Top i Coral Palace? Rzeczywiście bardzo podobne są do siebie ;:108
Schloss posadzona jest u mnie w słonecznym miejscu,uwielbia słońce.... ;:108 zakupiłaś ją?

Byłam dzisiaj doły wykopać...ciężka praca,ale i radość,że niedługo zamieszkają nowe lokatorki....Musze jeszcze zakupić albo kostkę na obrzeże,albo może kamienie....hmm coś wymyślę...

Obrazek

Papageno super mocno pachnie......

Obrazek

Sunny Sky nie ma w ogóle plamistości,co mnie pozytywnie zaskoczyło:)

Obrazek

Ostatni pąk History...

Obrazek

Następna spóźnialska ;:224

Obrazek

William Morris wyrósł do nieba:)

Obrazek

Tu z daleka,a w tle moja mała pomocnica córeczka z łopatką coś w ziemi grzebie ;:108

Obrazek

The Pilgrim cały krzak..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu :D to prawda, wyobraź sobie, że Kasia również pisze o kwitnącej Edence. Więc zimno jej nie przeszkodziło. :D
Figla to Ty mi sprawiłaś, bo ja parząc na to zdjęcie myślałam, że to Tip Top tak się pięknie wybarwia :;230 :;230 :;230 .
No ..... ale jakie to szczęście , aż trzy różyczki to ja pasuję :;230 :;230 :;230
Piękna jest Twoja Edenka, i inne różyczki też. ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Maju to trzy różyczki się zmówiły :;230

Przyjechały....dziś rano kurier przywiózł dwa wielkie krzaczory Winter Lodge i Pompon,ledwo do mojej największej miski je zmieściłam.
Ale się cieszę :heja Dzięki Gosiu ;:196 czekam teraz na następną dostawę:)
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Och, Aniu ciesze się z Tobą z nowych ...lokatorek :heja ! Ależ będą roziskrzać nasze oczy i serducha ... ;:224 .
Wspaniała pomocniczka z różą w jednym planie ... :uszy . Niech nasiąka pasją mamusi ... ;:108 , chociaż już widać, że maleńki bakcylek połknęła ... :lol: .
Rabatki, widzę, starannie zgrabione i przygotowane na zimę! Pilgrimek faktycznie wystrzelił do góry, a u mnie to samo z Heritage, Othello i Grahamkiem. Wysoko mierzą ... :wink: !
Eden ;:167 po prostu niesłychanie piękny ... listopadową porą. To niby przecież jest ciepłolubna róża? Zaskakująca ...tylko tyle powiem ...
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Skopiowałam to co napisał u mnie Piotr o róży Tip Top:
PiVi pisze:
Ten TipTop to Rosarium ?

Też ją mam ...korespondowałem w tej sprawie by ustalić nazwę odmianową -
i tak naprawdę to "Schackenborg Castle" czyli duńska róża hodowana przez Poulsena.
http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 27.7&tab=1
Występuje też pod nazwami handlowymi:
? Coral Castle?
? Coral Palace
? Countess Celeste ?

Na HMF jest nawet parę zdjęć "dereide10" :)
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.177372

PiVi
Aniu, Schloss Eutin mam już od roku z tym, ze u mnie rośnie od południa pod ścianą i słabo rośnie. Może to kwestia sadzonki więc dam mu jeszcze spokój, zobaczymy co pokaże w przyszłym roku.

PS. Masz piękną pomocnicę :)
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

No ciesze się że już do Was docierają paczki z francuskiej szkółki - Twoje sadzonki były po prostu olbrzymie ale ktoś dostał sadzonkę Eden która wyglądała jakby była podwójna. Z tych róż jestem zadowolona bardzo - mamy je tylko dzięki dużej pomocy Wiesi. A róże z Rosen Direct są już w drodze do naszego kraju - sprawdzam na podglądzie.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, :D czytam, że jesteś zachwycona różami z Francji. ;:138 ;:138 Super teraz zobaczymy te z niemieckich szkółek.
Podobno również bardzo dobre sadzonki. Wiosną to my od kompyterów nie odejdziemy, a forum nie wytrzyma natłoku postów i zdjęć. :;230 :;230 :;230
Masz wspaniałą córę. Buziaki dla niej. ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu :D już wiem jak można być zachwyconą różami z Francji.
Takich krzaczorów to ja jeszcze nie widziałam. :roll: Jutro jadę sadzić. :tan :tan :tan
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni córcia dobrze wie,że mama zakochana jest w Eden:) ;:167 Jej ulubioną różą jest Tip Top( powiedziała,że nazwa taka śmieszna) ;:224 Rzeczywiście róże wybijają wysoko w górę.Cheppendale zachowuje się tak jakby zima w ogóle jej nie obchodziła ;:108
Pąków ma kilkanaście,które pewnie już nie zakwitną.Z każdym dniem ma być chłodniej.Eden zaskoczył mnie tymi kwiatami na odchodne ;:108

Anetko pomocnica jest kochana i chyba coś ma po mamusi...niech się uczy ;:108

Gosiu obydwie sadzonki z Francji to olbrzymy.Musiałam spore doły wykopać,żeby je zmieścić.Przynajmniej jak je dziś posadziłam to sporo wystawały z ziemi,a nie jakieś karzełki,które można często i gęsto podeptać ;:108
Winter Lodge już kocham ;:167 no takie miała grube pędy,że hoho,zrobiłam kopczyki,teraz tylko trzymać kciuki,aby zimę przetrzymały ;:108

Maju oj na wiosnę będzie się działo...oby serwer nie wysiadł :;230 Francuzki po prostu brak słów...to może zrobię tak :shock:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ;:97 posadzone, fotki jak wyglądały w moim wątku. ;:138 ;:138 ;:138 Mam też juz różyczki z Gonewen, sadzonki również bardzo dorodne. Jestem happy. :heja :heja :heja Ja też uważam, że srwer nie wytrzyma na wiosnę ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”