TOSIA czego sie nie robi jak w danym momencie mamy na coś ochotę . Jutro też będe piekła ciasto drożdzowe z kruszonką . Moja mama je najlepiej uwielbia
ANIU byłam zszokowana ,ale wydaje mi sie ,ze ona może dostała jakiegoś zimnego podmuchu, bo cały czas od czasu zakwitnięcia była biała

Uwielbiam kokosanki ,ale nie chce mi sie ich piec wolę sobie kupić . U nas jest taka piekarnia z której one smakują jak swojskie. Białą New Dawn posadziłam przed ogródkiem
OLU najlepiej rozsadzać chryzntemy wiosna . Na wiosnę również moje będę rozsadzać ,jak czytałam wskazówki Zosi [sangwinaria ]wtedy lepiej rosną i kwitną . Tej dwukolorowej sadzonki mogę Ci wiosną przesłać
NELKA jak sie ma tyle różnych bylin jak u Ciebie i tyle róż no to nie ma miejsca . Gdybyś puściła chryzantemki na nóżce tak jak ja zrobiłam to i na nie znalazłoby sie miejsce
MAJKA gdzie tam moim chryzantemkom do Twoich . Moja to takie najpospolitsze . Różyczki od Basi na pewno już posadzone .
Dzisiaj była już zimna noc i w dzień również . Okryłam dzisiaj już mojego Osmanthusa i Hebe kwitnące . Ciekawe czy to Hebe przezimuje bo jest to u mnie nowość . Różyczkom też już porobiłam kopczyki z ziemi ,ale jeszcze niczym nie okrywałam . Zasłoniłam tylko od wiatru Westerlanda, bo to młodziak a szkoda ,gdyż to prezent od Basi . Nałożyłam kapturki patyczkom i obsypałam mocno ziemią . Wczoraj cały dzień bez netu ,bo robotnicy w trakcie remontu domu uwalili kable