Ogród Pod Lasem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Pod Lasem

Post »

Witaj, Romku w moim ogrodzie. Lubisz drzewa :?: Mój buk jeszcze trzyma wszystkie liście i ani myśli się z nich otrząsać. Podejrzewam, że dobrze mu służy pryzma obornika, którą skryłam pod nim. A te buki czerwone, to nie jest nasza polska odmiana. One przywędrowały do nas z południa Europy. Tak przynajmniej mówią leśnicy, którzy przychodzą do "mojego" lasu, gdzie rośnie olbrzymi buk taki zwykły i pobierają jego nasiona do badania ich przydatności do banku nasion. A ja czasem "pobieram" spod niego próchnicę :oops:
x-d-a

Post »

Jolu, ja bardzo lubię drzewa i nie wyobrażam sobie bez nich ogrodu :D Twój buk jest piękny!
Wczoraj byłam w Książu i podziwiałam las bukowy, ale chyba to były inne buki - nie miały już liści, ale ich kora i pokrój też są piękne :lol:
W moim ogrodzie rosną i drzewa owocowe, i brzozy i wiśnie ozdobne i bardzo je wszystkie kocham ;:167 Wybaczam im nawet to, ze o tej porze zbieranie liści z trawnika to ciężka, niekończąca się praca...
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Agnieszko, Siberio,, cieszę się z tych tawuł bo mają taki rozłożysty pokrój, więc będą piękną ozdobą ogrodu.
Dalu, witam w moim podleśnym ogrodzie. Okazuje się, że na Forum jest dużo wielbicieli drzew, takich zwykłych, prawdziwych, co to można je objąć i się do nich przytulić. Wiem, że nie wszyscy, ze względu na szczupłość miejsca mogą sobie pozwolić na sadzenie drzew, ale jeżeli warunki pozwalają, to warto, bo one dodają uroku ogrodom ;:108
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Ja mam słabą pamięć, ale obrazki swoich kwiatków w różnych kolorach trzymam w folderze ze zdjęciami na forum, więc codziennie oglądam :-)
Mam w planach różowy :;230 JA!!! :;230
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu, ile się można u Ciebie dowiedzieć :) zanotowałam miksturę do róż i przejmę sposób na robienie koszyczków, bo plastikowe u mnie też zostaly zjedzone przez nornice, w tym roku nie kupiłam tulipanów bo miałam już trochę dosyć tej walki z wiatrakami. Masz działkę w pięknym miejscu i najważniejsze że umiesz to docenić. Miło tu bardzo, muszę częściej zaglądać, robótki też podziwiam ;:180
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No, TY, Siberio, co masz przeciwko różom :) (różowi a nie róży). Tyle pięknych kwiatów w tym kolorze, choćby moje upragnione wiatraczki :heja Już czekam ;:65 na nowy kolorek :;230

Witam Lawendo. Widzę, że dokładnie przejrzałaś mój wątek. Człowiek się uczy ;:132 - jak chce - całe życie, a jak to życie jest już dość długie, to i trochę wiadomości różnych człowiek przyswoił, no to dlaczego się nimi nie podzielić.
Witam Cię tym serdeczniej tu, na przeciwnym krańcu naszego forumowego świata, że zauważyłam iż środowisko lubelskie (tak to umownie nazywam) jest bardzo prężne i zżyte. Czy mam rację :)
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Jolu, zauważyłam właśnie że coraz bardziej zacieśniają się nasze znajomości i zaczynamy zamykać się w podgrupach, regionalnych też :wink: chciałabym tego uniknąć ale robi się za mało czasu żeby zajrzeć jeszcze do nowych ogrodów i poznać ich właścicieli. Ciebie już znam i mam nadzieję że Cię nie zgubię :)
Siberia
---

Post »

Być może ja mam uraz, bo kilka lat kurtkę różową po młodszej siostrze nosiłam :;230
Ale to prawda, kwiatów różowych chyba najwięcej i ja sporo z nich mam :-) a w planach na pewno kolejne, choć chwilowo nie kojarzę :;230 (poza różą).
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Jolu, róże jeszcze będą ci kwitły, fajnie. Moje też jeszcze mają pąki.
Ciemierniki już teraz zaczynają kwitnąć? Myślałam, że w styczniu-lutym. Widziałam, że moje wypuszczają nowe liście, muszę się im dokładniej przyjrzeć.
Główki jeżówek mam ścięte w wazonie, suszą się, bo chcę spróbować wiosną wysiać.
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Nie widzę nic złego, Urszulo, w integrowaniu się środowisk regionalnych, to jest naturalne, zwłaszcza, że w waszym regionie jest podobno więcej niż tu, na Dolnym Śląsku, szkółek, gdzie możecie się umawiać na ulubione zajęcia wszystkich forumowiczów, czyli szkółking :;230 Do Twojego ogrodu wpadłam tylko na chwilę, nie zostawiłam śladu, ale jak czas pozwoli, to zawitam z dłuższą wizytą, bo zobaczyłam, że warto ;:108 ;:63 . A na razie życzę ;:3

Po doświadczeniach z różową konfekcją Siberio, nie dziwię się. A jeszcze zauważyłam w niektórych wątkach taki snobizm, że różowy kolor jest be i nie pasuje do eleganckiego ogrodu, Ja tam w różowej kurteczce nie chodzę, ale różowe kwiatki lubię. Tawułki różowe są śliczne, wiązówka, taki róż przypudrowany, też piękna. Wszystkie floksy różowe :D A ile jest pięknych jednorocznych np. rustykalny kosmos :heja , albo niecierpek :heja . Róż jest OK i nie tylko w różach :;230

Witaj Małgosiu, ta pogoda mnie zadziwia i zachwyca, choć też trochę niepokoi. Posadzone i zakopczykowane róże zaczynają wypuszczać pędy :shock: Ale pamiętam, jakieś 10 lat temu, to były moje początki tu w Świeradowie, w grudniu wisiały jeszcze skrzynki z pelargoniami, kwitły jakieś wiosenne kwiatki, a w jednym ogrodzie zobaczyłam olbrzymią kępę kwiatów ciemiernika. Więc kwitnienie ciemiernika to nie jest nic niezwykłego. A pączki różyczek powoli się rozwijają, bo choć słoneczne, to dni już coraz krótsze.
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

;:7 przejrzalam Twoj watek od poczatku do konca, i melduje ze będę tu czesciej zagladac :tan
fajny pomysl z koszyczkami drucianymi, ja poki co pierwszy rok mialam plastikowe i sa jeszcze cale ;:224 , a czy te druciane nie wyginaja Ci sie jak je wyjmujesz z ziemi???
Siberia
---

Post »

jola z izer pisze: A jeszcze zauważyłam w niektórych wątkach taki snobizm, że różowy kolor jest be i nie pasuje do eleganckiego ogrodu,
:;230 :;230 :;230 :;230 :;230
To muszę koniecznie sobie różowości dokupić :;230 :;230 :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witam, Elizow wiejskim ogrodzie. Wykazałaś się dużą cierpliwością przeglądając cały wątek. Nie jest monotematyczny, to prawda, czasem dzielę się doświadczeniami różnymi, nie tylko kwietnymi.
Pytasz czy koszyczki się wyginają przy wykopywaniu, no wyginają się nieco, ale ta siatka jest łatwa w kształtowaniu, więc nie ma problemu z przywróceniem prawidłowej formy koszyczkom.

Siberio, ja też , ja też :;230 :;230 :;230
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

noo tak wlasnie sie domyslalam, bo dosc cieńkie sa te druciki..., ale jak zawioda plastikowe koszyczki to pomimo wyginania pewnie przeniose sie na druciane :heja
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jolu, co to za krytyka różowego???Ja bardzo lubię różowy w ogrodzie. :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”