Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
- hala67
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
Jak Ty to robisz, że nie ma u Ciebie nawet najmniejszego "chwaściorka" 

Pozdrawiam Hala
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Ulko fotki oglądałam, dziś masz piękną pogodę na spacery po Warszawie .
Loki ciemierniku u nas zaczynają kwitnąc w marcu nie wcześniej , chyba że zima jest bez większych mrozów .
Widziałam to na forum ciemierniki które teraz kwitną , ja mam takie kwitnące wiosną .
Ja swoje ciemierniki okrywam gałązkami z iglaków .
Stachu dzięki uwielbiam kwiaty , mimo że już mam tyle cały czas jeszcze nabywam nowe.
Halinko u mnie tez rosną chwasty , ciągle trzeba pielić w koło ogrody lub pola zarośnięte chwastami .
Genia
Loki ciemierniku u nas zaczynają kwitnąc w marcu nie wcześniej , chyba że zima jest bez większych mrozów .
Widziałam to na forum ciemierniki które teraz kwitną , ja mam takie kwitnące wiosną .
Ja swoje ciemierniki okrywam gałązkami z iglaków .
Stachu dzięki uwielbiam kwiaty , mimo że już mam tyle cały czas jeszcze nabywam nowe.
Halinko u mnie tez rosną chwasty , ciągle trzeba pielić w koło ogrody lub pola zarośnięte chwastami .
Genia

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Geniu wspomniałaś, że używasz torf lub trociny do podsypywania roślinek kwasolubnych. A inne czym podsypujesz nie mając kompostu
Może to pytanie wyda Ci się głupie ale ja jestem zupełny laik
.

Pozdrawiam Hala
- e-genia
Kopczykuję tylko róże , hortensje azalie i rododendrony wszystkie korą lub kwaśnym torfem.
Innych roślin nie kopczykuję najwyżej okrywam gałązkami z iglaków .
Genia
Innych roślin nie kopczykuję najwyżej okrywam gałązkami z iglaków .
Genia

Geniu! Twoje prymule są fantastyczne, jeśli będziesz miała nadwyżki to proszę zapisać mnie w kolejce 

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No tak? Jednak jest trochę różnic w terminach kwitnienia pomiędzy Polską a Francją. Tutaj ciemierniki kwitną w środku zimy, ba, Helleborus niger jest nawet określany mianem ?rose de Noël? czyli róży bożonarodzeniowej (ze względu na termin kwitnienia)... Podobnież bratki ? kwitną całą zimę.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- e-genia
Loki rzeczywiście u Was cały sezon możecie cieszyć się kwiatami w ogrodzie .
U mnie bratki teraz kwitną te które same się posiały , ale mróz je zmrozi i ponownie zakwitną w marcu, kwietniu .
Genia
U mnie bratki teraz kwitną te które same się posiały , ale mróz je zmrozi i ponownie zakwitną w marcu, kwietniu .
Genia

Geniu, hortensje ogrodowe tak pięknie kwitły Ci w tym roku? Moje po ostatniej zimie trochę przymarzły i nie wszystkie miały tak dużo kwiatów...Ale w nagrodę teraz pięknie się przebarwiają, i to zarówno liście, jak i kwiaty :P
- e-genia
Dalu napisałam że kiedyś t.z dwa trzy lata temu i wcześniej , teraz to 2 ostatnie lata maja najwyżej po 2-3 kwiatki ,
W tym roku zabezpieczę jak jeszcze nie będą kwitnąc to sobie je daruje , choć bardziej je lubię niż te inne odmiany .
4 donice wstawię do piwnicy zimnej ,a 4 duże kępy okopczykuję i zawinę włókniną .
Genia
W tym roku zabezpieczę jak jeszcze nie będą kwitnąc to sobie je daruje , choć bardziej je lubię niż te inne odmiany .
4 donice wstawię do piwnicy zimnej ,a 4 duże kępy okopczykuję i zawinę włókniną .
Genia
Piękne zdjęcia wspomnieniowe. Ja teraz jestem na chorobowym, takie przeziębieniowe, wiec korzystam z czasu również ogladam sobie zjęcia z całego roku.
Pozdrawiam Krystyna
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, niektóre pierwiosnki powtarzają teraz kwitnienie. U Ciebie nic?
Dla mnie też do niedawna ciemierniki były zimowymi kwiatami. Właśnie zakwitły w starym ogrodzie.
Dla mnie też do niedawna ciemierniki były zimowymi kwiatami. Właśnie zakwitły w starym ogrodzie.
- e-genia
Krysiu to kuruj się .
Jacku kilka prymulek kwitnie nawet wklejałam zdjęcia .
Genia
Jacku kilka prymulek kwitnie nawet wklejałam zdjęcia .
Genia
-
- 500p
- Od: 29 sie 2010, o 11:44
Geniu, popatrz proszę na mój ciemiernik ... mam go od ubiegłej jesieni, teraz jakoś tak się zmienił tzn rozrósł i chyba chce kwitnąć?

Rysiek