Storczyki Venus
- syljed
- 200p 
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Venus
Nie mogę się napatrzeć na Equestris alba jest tak uroczy 

- 
				tomkoc
Phal. equestris alba piękny  Equestris z uwagi na ilość pędów i kwiatów jaką wytwarza, zapewne będzie moim pierwszym zakupionym botanicznym Phal.
  Equestris z uwagi na ilość pędów i kwiatów jaką wytwarza, zapewne będzie moim pierwszym zakupionym botanicznym Phal. 

Equestris z uwagi na ilość pędów i kwiatów jaką wytwarza, zapewne będzie moim pierwszym zakupionym botanicznym Phal.
Sylwuniu i Tomeczku dziękuję za pochwały mojej "Białej Łabędzicy"   

Dziś jednak wstawię nowości , które nabyłam w Łodzi będąc wczoraj na Wystawie w Łodzi dzięki Kasi, która zechciała mnie tam zabrać Dziękuję Bardzo i w doborowym towarzystwie koleżanek Dorotki, Martusi i Reginy dziękuję dziewczynki za mile spędzony czas
  i w doborowym towarzystwie koleżanek Dorotki, Martusi i Reginy dziękuję dziewczynki za mile spędzony czas   Otrzymałam też 2 cudne maluszki od Dorotki, ale zdjęcia wstawię innym razem  :P
 Otrzymałam też 2 cudne maluszki od Dorotki, ale zdjęcia wstawię innym razem  :P 
Pierwsza Nowość nad, która długo się zastanawiałam bo wybierałam miedzy nim a Phal. cornu-cervi forma Chattaladae jednak po wewnętrznej walce i rozterkach wygrał
Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry

Jeszcze jedno zdjęcie chciałam pokazać jego wielkość w porównaniu do phal. equestris alba ta druga trochę mi się prześwietliła 

Nad tą Nowością nie zastanawiałam się długo od razu odstawiłam w towarzystwie jeszcze jeszcze jednego cuda, które jednak zakupiła Dorotka 

Phalaenopsis Yaphon Sir

Ten storczyk był już pokazywany u mnie na koniec września jednak na początku listopada zrobił mi miłe powitanie ponieważ wyjeżdżając z domu na kilka dni zostawiłam go z nabrzmiałym pączkiem po powrocie zobaczyłam takiego gościa 

Dtps. Purple Martin we własnej osobie 

Poza tym u moich podopiecznych cały czas się coś dzieje rosną korzonki są też pędy i leniuchy, które świecą zielonością, ale nie mam co narzekać.
Mój najbardziej leniwy i opieszały storczyk wypuścił nieoczekiwanie pęd pomimo swojego nieciekawego wyglądu i zalanego przez moją nieuwagę stożka wzrostu - chodzi mi o Phal. Mini Marka zdjęcia wstawię jednak dopiero jutro jak zostanę sama w domu 

Dziś z ledwością zrobiłam te, które wstawiłam wyżej a mam jeszcze jedną niespodziankę i moja wielką radość i dumę 

Życzę miłego oglądania a ja lecę pooglądać co tam u Was w wątkach się dzieje

Dziś jednak wstawię nowości , które nabyłam w Łodzi będąc wczoraj na Wystawie w Łodzi dzięki Kasi, która zechciała mnie tam zabrać Dziękuję Bardzo
 i w doborowym towarzystwie koleżanek Dorotki, Martusi i Reginy dziękuję dziewczynki za mile spędzony czas
  i w doborowym towarzystwie koleżanek Dorotki, Martusi i Reginy dziękuję dziewczynki za mile spędzony czas   Otrzymałam też 2 cudne maluszki od Dorotki, ale zdjęcia wstawię innym razem  :P
 Otrzymałam też 2 cudne maluszki od Dorotki, ale zdjęcia wstawię innym razem  :P Pierwsza Nowość nad, która długo się zastanawiałam bo wybierałam miedzy nim a Phal. cornu-cervi forma Chattaladae jednak po wewnętrznej walce i rozterkach wygrał
Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry

Jeszcze jedno zdjęcie chciałam pokazać jego wielkość w porównaniu do phal. equestris alba ta druga trochę mi się prześwietliła

Nad tą Nowością nie zastanawiałam się długo od razu odstawiłam w towarzystwie jeszcze jeszcze jednego cuda, które jednak zakupiła Dorotka

Phalaenopsis Yaphon Sir

Ten storczyk był już pokazywany u mnie na koniec września jednak na początku listopada zrobił mi miłe powitanie ponieważ wyjeżdżając z domu na kilka dni zostawiłam go z nabrzmiałym pączkiem po powrocie zobaczyłam takiego gościa

Dtps. Purple Martin we własnej osobie

Poza tym u moich podopiecznych cały czas się coś dzieje rosną korzonki są też pędy i leniuchy, które świecą zielonością, ale nie mam co narzekać.
Mój najbardziej leniwy i opieszały storczyk wypuścił nieoczekiwanie pęd pomimo swojego nieciekawego wyglądu i zalanego przez moją nieuwagę stożka wzrostu - chodzi mi o Phal. Mini Marka zdjęcia wstawię jednak dopiero jutro jak zostanę sama w domu

Dziś z ledwością zrobiłam te, które wstawiłam wyżej a mam jeszcze jedną niespodziankę i moja wielką radość i dumę

Życzę miłego oglądania a ja lecę pooglądać co tam u Was w wątkach się dzieje

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki

Moje Storczyki
- 
				katarzynka575
- 1000p 
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Julitko śliczne nowości ,chyba też je oglądałam ,a nad rudą pięknością się zastanawiałam .Nie ma tego złego będę podziwiać ją u Ciebie   Szkoda tylko że nie udało nam się spotkać .Może innym razem
 Szkoda tylko że nie udało nam się spotkać .Może innym razem

Szkoda tylko że nie udało nam się spotkać .Może innym razem
 Szkoda tylko że nie udało nam się spotkać .Może innym razemRe: Storczyki Venus
Kasiu ja też się długo zastanawiałam, ale dziś jak na nią patrzę jestem bardzo zadowolona z podjętej decyzji. 
Ja żałuję, że się nie spotkałyśmy mam nadzieję, że następnym razem będziemy mogły się spotkać i poznać osobiście .
.
Minęłyśmy się również z Justynką czego też żałuję.
Bardzo jestem zadowolona z wyjazdu bo poznałam Laurę, Tomka i Pana Jana Ciepłuchę u którego byłam z dziewczynami w domu wrażenia ogromne po powrocie do domu padłam ze zmęczenia ciesząc się z wspólnie spędzonych chwil
 po powrocie do domu padłam ze zmęczenia ciesząc się z wspólnie spędzonych chwil   

Jeszcze zapomniałam dopisać Phal. Yaphon Sir pachnie dość intensywnie, ale jeszcze nie rozgryzłam z czym mi się kojarzy do tego kwiaty są woskowe tak jak i w Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry, ale u niego nie wyczułam zapachu, a że mam katar dodatkowo jest to utrudnione

Ja żałuję, że się nie spotkałyśmy mam nadzieję, że następnym razem będziemy mogły się spotkać i poznać osobiście
 .
.Minęłyśmy się również z Justynką czego też żałuję.
Bardzo jestem zadowolona z wyjazdu bo poznałam Laurę, Tomka i Pana Jana Ciepłuchę u którego byłam z dziewczynami w domu wrażenia ogromne
 Jeszcze zapomniałam dopisać Phal. Yaphon Sir pachnie dość intensywnie, ale jeszcze nie rozgryzłam z czym mi się kojarzy do tego kwiaty są woskowe tak jak i w Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry, ale u niego nie wyczułam zapachu, a że mam katar dodatkowo jest to utrudnione

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki

Moje Storczyki
- tom_mix
- 500p 
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kolejna osoba która sobie piękności przywiozła   

Rozumiem Twoje rozterki co do wyboru Phal. Tez bym wybrał Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry bo Phal. Chattaladae już mam 

Phal Yaphon Sir świetnie ma dobrane kolory

Rozumiem Twoje rozterki co do wyboru Phal. Tez bym wybrał Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry bo Phal. Chattaladae już mam

Phal Yaphon Sir świetnie ma dobrane kolory

Pozdrawiam Tomek

- 
				tomkoc
Piękne nowości  Gratulacje. Wczoraj w chwili refleksji nad Twoim equestrisem, zamówiłem sobie takiego
 Gratulacje. Wczoraj w chwili refleksji nad Twoim equestrisem, zamówiłem sobie takiego  Zobaczymy czy będzie mu u mnie pasowało
 Zobaczymy czy będzie mu u mnie pasowało 

Gratulacje. Wczoraj w chwili refleksji nad Twoim equestrisem, zamówiłem sobie takiego
 Gratulacje. Wczoraj w chwili refleksji nad Twoim equestrisem, zamówiłem sobie takiego  Zobaczymy czy będzie mu u mnie pasowało
 Zobaczymy czy będzie mu u mnie pasowało 
Tomku miałam rozterki ponieważ nie posiadałam żadnego z tych storczyków, ale przeważyło to, że Phal. Sogo Lawrence x Phal. Kung's Red Cherry kwitł a Phal. c-c Chattaladae co prawda miał pęd, ale kwiatków nie   

Poza tym byłam nastawiona na zakup czego innego, ale przyzwyczaiłam się już, że nie zawsze mamy możliwość kupienia tego co zaplanowaliśmy
Tomkoc - dziękuje i ciesze się z twojego wyboru na pewno będziesz zadowolony i storczyku Ciebie się szybko zaaklimatyzuje i będzie pięknie kwitł

Poza tym byłam nastawiona na zakup czego innego, ale przyzwyczaiłam się już, że nie zawsze mamy możliwość kupienia tego co zaplanowaliśmy

Tomkoc - dziękuje i ciesze się z twojego wyboru na pewno będziesz zadowolony i storczyku Ciebie się szybko zaaklimatyzuje i będzie pięknie kwitł

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki

Moje Storczyki
- tom_mix
- 500p 
- Od: 3 sie 2007, o 13:46
Pewnie gdyby Phal. c-c miał kwiatki nie musiałabyś się zastanawiać czy go brać   

A czy ten Phal Sogo...... ma takie chropowate kwiatki czy to efekt plamek?

A czy ten Phal Sogo...... ma takie chropowate kwiatki czy to efekt plamek?
Pozdrawiam Tomek

Tom_mix pewno tak albo kupiła bym oba   

Jeśli chodzi o Phal. Sogo..... to nie ma chropowatych kwiatków tylko jest to efekt kropeczek jest on woskowy i nareszcie wyczułam jego zapach kojarzy mi się z konwaliami

Jeśli chodzi o Phal. Sogo..... to nie ma chropowatych kwiatków tylko jest to efekt kropeczek jest on woskowy i nareszcie wyczułam jego zapach kojarzy mi się z konwaliami

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki

Moje Storczyki
- mis20
- 1000p 
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Julitko ależ piękne nowości przywiozłaś w wystawy  

Piękne nowości   

Najbardziej podoba mi się Dtps. Purple Martin Jest taki słodziak
  Jest taki słodziak  

Najbardziej podoba mi się Dtps. Purple Martin
 Jest taki słodziak
  Jest taki słodziak  
Julitko przecudne nowości, zresztą to u Ciebie nic dziwnego, wiele Twoich okazów pewnie niejeden w nas chętnie by Ci... podprowadzil. Tak typuję jeśli chodzi o ta Twoja tajemniczą nowość... I sama ciekawa jestem czy się dobrze domyślam 

Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby

Moje storczykowe skarby
Asiu dziękuję za pochwały polecam wystawy bo można zobaczyć to co się kupuje   

Gosiu mi też Martinek się podoba co prawda jest słodziutki, ale z lekką doza zadziorności 

Agatko cieszę się, że Ci się spodobały moje nowości, ale i Ty masz okazy, które mi się podobają 

Rysiu dziękuję ja też się ucieszyłam z tej niespodzianki tym bardziej, że nie wiedziałam jak się zachowa w nowy miejscu i czy nie zasuszy pędu.
 ja też się ucieszyłam z tej niespodzianki tym bardziej, że nie wiedziałam jak się zachowa w nowy miejscu i czy nie zasuszy pędu.
Poza tym Dziewczynki storczyk, którego jutro wstawię zdjęcie był już pokazywany zdradzę jedynie, że ku mojemu ogromnemu zdziwieniu puścił pęd, a tego to ja już się nie spodziewałam

Gosiu mi też Martinek się podoba co prawda jest słodziutki, ale z lekką doza zadziorności

Agatko cieszę się, że Ci się spodobały moje nowości, ale i Ty masz okazy, które mi się podobają

Rysiu dziękuję
 ja też się ucieszyłam z tej niespodzianki tym bardziej, że nie wiedziałam jak się zachowa w nowy miejscu i czy nie zasuszy pędu.
 ja też się ucieszyłam z tej niespodzianki tym bardziej, że nie wiedziałam jak się zachowa w nowy miejscu i czy nie zasuszy pędu.Poza tym Dziewczynki storczyk, którego jutro wstawię zdjęcie był już pokazywany zdradzę jedynie, że ku mojemu ogromnemu zdziwieniu puścił pęd, a tego to ja już się nie spodziewałam

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki

Moje Storczyki
- nina1611
- 500p 
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
ale cuuuudne nowości!!!  gratuluje
 gratuluje  niech pięknie rosną
 niech pięknie rosną 

gratuluje
 gratuluje  niech pięknie rosną
 niech pięknie rosną