Moje ukochane kwiatuszki :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p
Od: 10 lip 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje ukochane kwiatuszki :)

Post »

Mniodkowa no właśnie ja wycofuję się z niebieskiego i różu :;230 . A na balkonie miałam wszystkie białe, zmieniam z zielonych :;230 .

Stasiu on nawet się rzucił na glonojada, atakuje nawet suchy pokarm, musi siedzieć sam :) . Biały fiołek zaczyna właśnie nowe kwitnienie, to jeden z moich ulubionych :D.

Adasiu a nie mam :lol: . Ale spokojnie, ma termometr. Jak dotąd grzałka nie była potrzebna, Stefek siedzi w regale i nic go nie przewiewa. Jakby była potrzeba to wzięłabym sprzęt od brata, on dał rybki swojej dziewczynie, a akwarium i sprzęt schował. Stefek ma już 2 lata i nie wygląda na nieszczęśliwą rybkę. Przy zmianie wody pamiętam, żeby postała trochę, mam uzdatniacz do akwarium ITP rzeczy. Kiedyś spotykałam się z chłopakiem, który miał 4 różne akwaria, bardzo je kochał i wiele mnie nauczył. Stefanek na pewnie nie zostanie zamęczony. Kupiłam go dla dzieci, bo bardzo chcą mieć pieska, ale niestety na razie nie mamy aż tyle czasu, późno wracamy do domu.
Dracenka ma siedem latek. W między czasie została, zasuszona 2 razy, raz przelana, ale rośnie niezmordowanie :).

Jednak dzisiaj jej nie przesadzę, mąż mi musi pomóc, bo jest za wielka. Jutro się za to zabierzemy. Chyba ją wyniesiemy na dwór i tam wywalimy tą starą ziemię. Przeraża mnie myśl o przesadzeniu jej :lol: .
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p

Post »

I dla Was mój łobuz wreszcie się rozwinął.
Obrazek

A to kwiatuch imieninowy dla mojej szefówki. Pięknie pachnąca róża.
Obrazek
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Bukiet różany, pachnie aż do Sosnowca :wink:
A fiołkowy łobuziak super dorodny i uroczy kolorek ;:63
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42

Post »

Tak sobie wyobraziłam zapach tych pięknych różyczek i aż go i u siebie poczułam - są one piękne, kocham róże ;:167
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

Ewelinko piękny fiołeczek ;:138
Ja mam takie 40 litrowe akwarium i chciałbym go na wiosnę zagospodarować to będę do ciebie przychodził po rady :heja
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10

Post »

Szefowa na pewno będzie zadowolona z takiego pachnącego prezentu. Śliczna róża. Można w ogóle róże trzymać tak w domu, czy to tylko przejściowe?
A fiołeczka masz cudnego, ślicznego Ci kwiatuszka pokazał ;:167
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

fiołasek cudny ;:108
a jak i M pomoże w przesadzaniu zielonego to poczuje się "potrzebny" ;:224 ja swego zawsze w takich chwilach buntuję i motywuję jak to ja i moje zielone bez niego byśmy zginęli :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p

Post »

Adasiu ale masz super :D. Ja też marzę o takim akwarium, tylko do takiego to już trzeba sprzęt mieć, super sprawa :D. Jednak bojowników nie polecałabym z niektórymi rybkami: np ze skalarami, tu skalary wręcz całymi bandami napadają na bojowniki :). Bardzo lubię tez gurami: są różne małe i duże. Piękne są gurami czekoladowe, jednak bywają wybredne i nie wszędzie chcą się zadomowić + do tego stadko neonek :D .

socurek czytałam dużo na ten temat. Można trzymać różyczkę w domu, a latem na balkonie do skrzynki. musi miec jednak bardzo duzo światła, no i nie wszędzie też się przyjmuje. ale widziałam na forum, że dziewczynki mają róże w domku.

Marylka, agarow78 moja szefowa ma "już wszystko" i kwiatek naszczęscie się spodobał, jak i osłonka ;). ona też się kocha w różowych :;230 . w sumie to młoda dziewczyna, młodsza ode mnie :)))))), więc róż i falbanki i słodki zapach :D

mniodkowa no właśnie zaraz zabieramy nasze "maleństwo" na dwór, żeby wywalić tą starą ziemię i nie nabrudzić w domku.

do wieczora :wit
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W takim razie kiedyś spróbuję z różyczką w domu... Kiedyś miałam, ale ją perfidnie zasuszyłam :lol: Myślę, że teraz poświęce jej więcej uwagi :)
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Kontakt:

Post »

:wit

Hej . Jakie piękne róże dla szefowej ,aż szkoda dać :;230 :;230

Fiołeczek powalający ;:224

Urabiaj teściową ile się da . :;230

Pa miłego wieczorku .
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny ten fiołeczek !! A teściowa niech popatrzy podsuń jej listek do ukorzenienia !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p

Post »

Lidzia pierwszego dam jej kwitnącego ;), drugi podsunę listek, niech tez wyhoduje jakieś sadzonki :;230 .
Ale najpierw muszę jej oddać bakcyla, jeszcze fiołkozy nie złapała.

I moja dracenka w nowym domku i z koleżanką fitonią . I na drugim zdjęciu z mua.
ObrazekObrazek
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelina ale z Ciebie laseczka :wit . Kwiaty przy Tobie gorzej się prezentują. :wink: .
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie chciałam napisać, że niezła laska z Ciebie :D
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Ewelinko
Widzę że przesadzenie dracenki się udało ;:138
Piękna dracena ale właścicielka kwiatuszka piękniejsza :wink:
A na wiosnę będę myślał nad tym akwarium , to na pewno będę przychodził do ciebie po porady :tan
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”