No wreszcie mogę podziękować za odwiedziny i ciepłe słowa . Niestety czasem technika zawodzi i odcina nas od świata ale już jest dobrze. Co prawda niezbyt wiele u mnie się dzieje bo większość storczyków przekwitła i obrasta w liście i korzonki, co również mnie cieszy , ale mogę podziwiać wasze cudowności Zrobię kilka zdjęć tego co kwitnie i wstawię jutro
Małgosiu już są zdjęcia Lucynko niestety u mnie dalej prawie sama sałata większość kwitła latem, a teraz odpoczywają , ale za to nie brakuje korzonków i nowych listków
To jeden z kilku...
i ten ma pędzik
Poza tym mój MM rozwija powoli kolejne kwiatuszki
i cieszę się, że nie zgubił żadnego pączka z jakim do mnie przyjechał
Moja philadelphia też w pełni rozwinęła swoje kwiaty i cieszy nimi moje oczy.
Na koniec mój jedyny obecnie w pełni kwitnący bordowy, a w słońcu wygląda jak różowy.
To na dzisiaj tyle ... dobrej nocy wszystkim życzę
Ewuniu, u mnie też wiele storczyków odpoczywa albo kończy kwitnienie , ale to nic, pokażą wiosną co potrafią Liście i korzonki najważniejsze, więc niech rosną
Pięknie kwitną MM, Philadelphia i bordowy
Ewuniu wreszcie znalazłam czas aby nadrobić troszkę zaległości forumowych. Cieszę, się że kwiatuszki ode mnie dojechały w miarę bez szwanku i rozwijają się ładnie i cieszą Twoje oczka.
Dziękuję wszystkim za miłe komentarze, również za spotkania i waszą wiedzę, było miło mi u Was gościć i dzielić się z wami moimi radościami z uprawy storczyków ,ale nie czuję się fachowcem w tej dziedzinie i pewnie nigdy nim nie będę... lecz miłość do tych pięknych roślin ze mną pozostanie. Pozdrawiam. Nie czuję się jednak na tym forum na tyle dobrze bym chciała tu pozostać... dlatego
proszę Moderatora o zamknięcie mojego wątku.
Proszę bardzo. Zamykam.
Nikt na siłę nie trzyma nikogo tu w Orchidarium czy na Forum, jedynie ważne by nie szkodzić Innym lub nie ubliżać.
Wybór zawsze należy do Użytkownika.