Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Padawan Collies
100p
100p
Od: 1 lis 2011, o 20:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715

Post »

Witamy :)! Widzę, że kolaczki to nie jedyne nasze zainteresowania! Śliczny ogród!
Pozdrawiam - Mariola & Padawanki Copyright@Padawan Collies
Nasz ogród na Forum
GÓRY
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu, tak te kwiatuszki to trójsklepka (mam też żółtą, która kwitła chyba z dwa miesiące wcześniej) fakt kwiatki mają urocze, ale bardzo, bardzo malutkie, ogólnie roślina jako całość nie specjalnie mnie zachwyca, może jak sie rozrośnie, zobaczymy. Remont powiadasz, ja też musiałabym pomyśleć o odświeżeniu kuchni i łazienki ;:223, dopiero teraz po zakończeniu sezonu mamy na to tak naprawdę czas :;230

Halinko, dzięki za odwiedziny, cieszę się, że Ci się podoba, ale jeszcze dużo przede mną, wiesz pod wpływem tego forum i oglądanych zdjęć ogrodów ciągle rodzą się jakieś nowe pomysły. Z tą listą "chciejstw" to już tak jest jak troszeczkę się zmniejszy to za chwilę znów się powiększa :;230

Witam serdecznie Padawanki, tak, tak mamy wspólne pasje i zamiłowania, zachęcam do pokazania ogrodu (którego, troszeczkę kiedyś już podejrzałam)
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ilona jakie masz ładne berberysy :tan a te kolory cudne:)) tak ładnie ożywiają rabatę jesienią, swoimi "ognistymi" kolorami :D
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Aniu, chyba ściągnęłyśmy się telepatycznie, bo właśnie byłam u Ciebie :;230
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Ilonka jak przezimować aptenię ?
Jolka podpowiedziała mi , żeby spytać o to Ciebie ;:180
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko ja uszczypnęłam młode gałązki (pędy) i włożyłam do doniczek, które są teraz w domu. W zeszłym roku kolega przywiózł mi trzy takie maleństwa z Hiszpani, które ukorzeniłam w ten sam sposób. W domu, zimą one nie wygladają za ciekawie, ale na wiosnę zaczynają wypuszczać młode, które też obrywam i ukorzeniam, a po majowych przymrozkach do ziemi i na jesień znów tak samo
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki ;:196
Tak zrobię :tan
Fotki śliczne :wink:
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kupiłam wczoraj w tesco śliczną, oczywiście przecenioną chryzantemę czy zimującą nie wiem, ale nie mogłam się oprzeć, co będzie to będzie, a nuż się uda przezimować jak okryję. Jutro wyjeżdżam, ale w niedzielę muszę ją wsadzić to zrobię "zdjęciątko" :;230 i pokażę.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Koniecznie :wink:
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Zaciekawiła mnie ścieżka na drugim zdjęciu ,niewiele jej widać .Poproszę o większy fragment . ;:180
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

chryzantemnki o tej porze roku są najładniejsze :wit
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olku ta ścieżka powstała przez przypadek, tędy to właśnie chodzimy w tę i z powrotem, do grila, do kompostownika, do baraku z narzędziami, więc trawa tam rosnąca została wydeptana i wyglądała okropnie. Stwierdziłam, że cos trzeba zrobić, żeby to miejsce nie straszyło i mój M wpadł na taki pomysł. To jest pocięte w krążki i wkopane drzewo nawet nie zabezpieczone, ale zdaje egzamin w razie czego kiedyś się wymieni na nowe. Specjalnie dla Ciebie poszukałam

Obrazek

a tu zbliżenie
Obrazek

Spodobał mi się ten pomysł tymbardziej, że większość wykonana jest z kamieni więc i tu (zdjęcie poniżej) na wiosnę pomiędzy tymi dwoma nowymi, a właściwie trzema (trzeciej, która powstała w zeszłym roku niestety tu nie widać) rabatami zostanie zlikwidowany ten pasek trawki (który specjalnie pozostał jako znacznik) i tez wyłożymy tymi krążkami. Ogólnie to u mnie jest kamień i drewno, główny płot (z przodu) też taki będzie, mam nadzieję, że na wiosnę będę mogła już go pokazać. Jak na razie stoją słupy z kamienia, a przęsła, bramę i furtki robi mój M (czasami pomaga Mu jeden z synów, ale ogólnie to się nie garną) zostało jedno przęsło do skończenia, reszta już jest ;:138 potem trzeba je pomalować (jak myślicie kogo to będzie rola?) i powiesić (już nie mogę się doczekać). A potem będzie robiona moja wymarzona pergola, może przez zimę się uda (troszkę już na nią czekam, ale tak to jest jak człowiek musi robić większość w swoim zakresie, ale jaka potem satysfakcja, oczywiście jak wyjdzie :;230 ), bo niebieska róża pienna Indigolette została już posadzona, następna będzie studnia ozdobna. Uff, ale się rozpisałam planów co niemiara, tylko czasu brak, ale przecież człowiek żyje marzeniami inaczej byłoby nudno.
Obrazek

Sangwiniara (nigdzie nie mogłam namierzyć Twojego imienia) wiem, wiem, że chryzantemki o tej porze roku są najładniejsze, szczerze mówiąc kiedyś (jeszcze do niedawna) specjalnie ich nie lubiłam, ale jak obejrzałam je w ogródku Geni to się zakochałam, tak cudnie kolorowo u Niej. Potem trafiłam też na Twoje w wątku sprzedażowym nawet miałam juz zamówić, ale w tym czasie piorytet wzięły róże, ale cały czas myślę o nich, więc kto wie.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Bardzo ciekawe rozwiązanie odnośnie ścieżki. Przejrzałam Twój wątek i nie zwróciłam na nią uwagi. Lubię kamień i drewno, bo tak naturalnie wyglądają.
Też bym chciała mieć takich majsterkowiczów w domu jak Ty. Życzę powodzenia w realizacji Twoich planów.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Halinko,
a teraz obiecana chryzantema, bardzo bym chciała, aby przetrwała, czas pokaże
Obrazek

i moje psiaczki, zdjęcie zrobione dzisiaj przede wszystkim z myślą o (Julce, Olci i Ani)
Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem co ładniejsze chryzantema czy psy :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”