Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
Edyto te pojedyncze w różnych kolorach można w marcu u nas kupić w ogrodniczych ,przynajmniej tak było , udało mi się też kupić pełne w naszym sklepie ogrodniczym 2 lata temu .
Ale pełne ciemierniki mam też ze Szkółki Ismena .
Agnieszko ja robię tak i tak , jak nie muszę oszczędzać to sadzę takie podzielone z korzeniem , ale można wykorzystać też i posadzić takie nieukorzenione najlepiej najpierw do doniczki i postawić gdzieś w cieniu aż się ukorzeni a potem do gruntu .
Genia
Ale pełne ciemierniki mam też ze Szkółki Ismena .
Agnieszko ja robię tak i tak , jak nie muszę oszczędzać to sadzę takie podzielone z korzeniem , ale można wykorzystać też i posadzić takie nieukorzenione najlepiej najpierw do doniczki i postawić gdzieś w cieniu aż się ukorzeni a potem do gruntu .
Genia
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witaj Geniu
Ogród masz piękny,zadbany,dużo to mało powiedziane,masz mnóstwo nowości z kwiatów .Bardzo mi się podoba.Piękne chryzantemy,,berberysy,róże,no i ciemierniki.To tylko kilka roślinek,bo nie sposób wypisywać wszystkiego.Pozdrawiam Gosia

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Kochana Geniu, bardzo dziękuję za słowa otuchy- nawet nie wiesz, ile dla mnie znaczą
Lubię takie powtórki!!! Ciemierniki cudne!! Na razie widzę u siebie mnóstwo pąków u ciemiernikó cuchnących.
Pozdrawiam Cię serdecznie

Lubię takie powtórki!!! Ciemierniki cudne!! Na razie widzę u siebie mnóstwo pąków u ciemiernikó cuchnących.
Pozdrawiam Cię serdecznie

- e-genia
Gosiu bardzo Ci dziękuję .
Moniko
witaj bardzo cieszę się że jesteś już z nami .
Ja się nie przyglądałam swoim ciemiernikom ,muszę też to zrobić bo może moje też mają .
Genia
Moniko

Ja się nie przyglądałam swoim ciemiernikom ,muszę też to zrobić bo może moje też mają .
Genia

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Geniu, nadal nie mogę się nadziwić gdzie Ty to mieścisz,a jeszcze na dokładkę znalazłaś jeszcze miejsce na piaskownicę. 

- e-genia
Witaj Gosiu, piaskownica jest poza działką .
Geniu, tak śliczne ciemierniki możemy oglądać nie tylko powtórnie ale wiele, wiele razy.
Mam nadzieję, że gryzonie ich nie jedzą bo wokół tego od Ciebie ryła ostatnio nornica.

Mam nadzieję, że gryzonie ich nie jedzą bo wokół tego od Ciebie ryła ostatnio nornica.

Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- e-genia
Romku nie zauważyłam ,żeby nornice jadły ciemierniki ,u mnie sporo rośnie ciemierników , dziury po nornicach też są .
Zapomniałam jaki ciemiernik Ci dałam ,pewni ten biały ?Teraz mam siewki ciemnego zobaczymy jakie będą miały kwiaty .
Genia
Zapomniałam jaki ciemiernik Ci dałam ,pewni ten biały ?Teraz mam siewki ciemnego zobaczymy jakie będą miały kwiaty .
Genia

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
I znów powiało wiosną jak się ogląda te zdjęcia to ma się wrażenie, że ona tuż tuż. Geniu, chryzantemy nadal bajeczne, w końcu nie wytrzymałam i kupiłam dwie, czy zimujące tego nie wiem, trudno zaryzykuję, a na wiosnę może uda mi się gdzieś zdobyć te zimujące. Teraz będę wychwalać twoje jeżówki nie dość, że piękne to jeszcze kwitnące pod koniec października, czy im tak się po prostu udało czy też te odmiany kwitną dłużej? Berberysy też śliczniutkie, o różach nie zapominając, udało mi się zdobyć hokus - pokus, mam nadzieję, że mi się przyjmie oraz ładnie przezimuje i będzie mi dane cieszyć się w przyszłym roku jej kwiatami. Ciemierniczki ekstra w tym sezonie też zdobyłam dwa nowe, a wszystko pod wpływem tego cudownego forum bez którego już chyba nie potrafię normalnie funkcjonować 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, nawet nie wiesz, że mam od Ciebie berberysa
Musiał się rozsiać koło tawułki i razem z nią przyjechał. W ub. roku po pierwszych listkach myślałem, że to perukowiec. Teraz wyraźnie widać, że to berberys w kolorze czerwonopomarańczowym.

- e-genia
Ilonko jeżówki tylko kupione w tym roku kwitną starsze kupione 2 lata temu nie kwitną .
Hokus pokus jest troszkę chimerna , więc ją dobrze zabezpiecz na zimę ,żeby w przyszłym roku Ci zakwitła , ja swoje też zamierzam zabezpieczyć żebym mogła podziwiać ich kwiaty .
Witaj Jacku cieszę się że masz jedną więcej roślinkę z mojego ogrodu , niech Ci pięknie rośnie .
Dalsze powtórki

Genia
Hokus pokus jest troszkę chimerna , więc ją dobrze zabezpiecz na zimę ,żeby w przyszłym roku Ci zakwitła , ja swoje też zamierzam zabezpieczyć żebym mogła podziwiać ich kwiaty .
Witaj Jacku cieszę się że masz jedną więcej roślinkę z mojego ogrodu , niech Ci pięknie rośnie .
Dalsze powtórki

Genia

- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Durze brawa za takie ciemierniki
,Jak ładnie kwitło to ma się co pokazać nawet jesienią .

- e-genia
Olku dzięki wiosną to u mnie mnóstwo roślin kwitnie .

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Geniu masz przepiękne pierwiosnki. Uwielbiam je. Pierwiosnek - prymula kojarzy mi się z wiosną, tą z dzieciństwa. W ogródku moich rodziców rósł jeden rodzaj ale za to u znajomej moich rodziców była cała gama. Była kolekcjonerką tych roślinek.
Na wiosnę muszę sobie sprawić ich jak najwięcej.
Na wiosnę muszę sobie sprawić ich jak najwięcej.
Pozdrawiam Hala
-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Zaglądam tu codziennie z nadzieją na nowe fotki, a tu niestety same powtórki
piękne bo piękne ale jednak tylko powtórki