Mam male pytanie...
Mam male pytanie...
Otóż, Chcialabym zagospodarować Maly obszar o powierzchni 4.5x11... Chcialam spytac forumowiczów, jakie rosliny by sie do tego nadawały? Dodam jeszcze, ze bardzo Chcialabym, aby to byly rosliny raczej wieloletnie... Mogłyby byc jednoroczne czy 2letnie, ale aby tworzyły jakis ciekawy kontrast... Prosze o propozycje... Co moze sie nadawać?
- bystrzanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 wrz 2010, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mam male pytanie...
Podaj jakie masz w tym miejscu nasłonecznienie i mniej więcej jaką glebę (kwaśną, obojętną, wapienną, suchą, wilgotną, piaszczystą, gliniastą, przepuszczalną itp).
Łatwiej też będzie proponować cokolwiek jeśli zdradzisz swoje upodobania. Lubisz rośliny liściaste, iglaki, rośliny kwitnące na jakie kolory?
Łatwiej też będzie proponować cokolwiek jeśli zdradzisz swoje upodobania. Lubisz rośliny liściaste, iglaki, rośliny kwitnące na jakie kolory?
-
- 200p
- Od: 12 wrz 2008, o 13:24
Napisz jeszcze, czy to jest jakiś pasek pod budynkiem, czy cos ogrodzonego. Chodzi mi o otoczenie tego kawałka.
Jest to Maly ogródek przed domem, ogrodzony płotem i od strony ulicy... Lubie i takie i takie, dosc zróżnicowane... Jak najwięcej różnych kolorów zeby bylo ciekawie... Chcialabym także aby znalazło sie duzo roz ale jak to rozplanować? Ziemię zawsze mozna dokwasic, ale nie wiem jaka jest...
- bystrzanka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 wrz 2010, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To napisz chociaż jaka to strona świata. W jakich godzinach jest tam słońce?
I wstępnie przejrzyj sobie ten wątek - są tam zestawienia róż z innymi roślinami.
I wstępnie przejrzyj sobie ten wątek - są tam zestawienia róż z innymi roślinami.
Wszystko zależy od warunków:Jeśli od południa,to można zrobić skalniak wrzosowisko i posadzić miniaturki drzew,np modrzew szczepiony lub brzozę szczepioną.