Cegiełka do cegiełki- mój ogródek niewielki :)
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cegiełka do cegiełki- mój ogródek niewielki :)
Śliczny ten ostatni....ale też ten kolorowy wcześniejszy też piękny....
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Paulinko , a co już okrywasz
ja jeszcze nic nie okrywałam

ja jeszcze nic nie okrywałam

- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zapomniany mieczyk piękny .
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Dziękuje Grażynko
Z mieczykami w sumie wyszło niechcący. Poszłam do ogrodniczego i.. kupiłam
Kilka mi nie zakwitło, no cóż na wiosnę dokupię coś biało-zielonego.
Bożenko okryłam już tegoroczne siewki lawendy, trzmielinę (też młodziutką) i narcyzy które wyszły z ziemi na kilka cm. Z resztą czekam, szykuje jedynie ziemię, korę do kopczykowania, zbieram gałęzie iglastych.. No takie tam ogólnie
Olku ten kwitł jako pierwszy, pamiętam jak się wszystkim w domu podobał
I tak myślałam co by tu pokazać. Wpadłam na pomysł- może roślinki cienia?Jeszcze z czasów kiedy było nieco cieplej (czyt. nie było przymrozków w nocy).
Miodunka 'Majeste' nadal jest w doskonałej kondycji, bardzo ją lubię. Bez żadnych zabiegów pielęgnacyjnych (oczywiście podlewanie i pielenie jak najbardziej) ślicznie rozświetla ciemny kąt.

Tu hosta NN, w otoczeniu begonii stale kwitnących i innej miodunki. 'Francess Williams' na tle jasnoty plamistej, która ledwo bo ledwo ale nadal kwitnie.W tle posadziłam przywarkę, więc z czasem będzie jeszcze srebrnoszare tło

Młodziutka 'Blue Mouse Ears', chyba będę musiała ją przesadzić w bardziej słoneczne miejsce- tu ma chyba za ciemno bo niebieski kolor z liści praktycznie zaginął. No i już troszkę jesienna (zidentyfikowana na FO jako) 'Great Expectations'.

Roślin cieniolubnych mam oczywiście więcej ale nie posiadam ich fotek. W tym sezonie na pewno ich przybędzie ponieważ sad który przejęłam, ma sporo miejsca gdzie praktycznie słońce jest godzina- dwie. Chciałabym to obsadzić paprociami, cieniolubnymi hostami, może na skraju tej strefy jakiś klon. Nie wiem zobaczy się
Potrzeba mi po prostu roślin wybitnie kochających brak słońca. Nawet niech już nie kwitną, niech tylko te liście mają ładne. No to tyle na razie.
Do następnego przeczytania

Bożenko okryłam już tegoroczne siewki lawendy, trzmielinę (też młodziutką) i narcyzy które wyszły z ziemi na kilka cm. Z resztą czekam, szykuje jedynie ziemię, korę do kopczykowania, zbieram gałęzie iglastych.. No takie tam ogólnie
Olku ten kwitł jako pierwszy, pamiętam jak się wszystkim w domu podobał

I tak myślałam co by tu pokazać. Wpadłam na pomysł- może roślinki cienia?Jeszcze z czasów kiedy było nieco cieplej (czyt. nie było przymrozków w nocy).
Miodunka 'Majeste' nadal jest w doskonałej kondycji, bardzo ją lubię. Bez żadnych zabiegów pielęgnacyjnych (oczywiście podlewanie i pielenie jak najbardziej) ślicznie rozświetla ciemny kąt.

Tu hosta NN, w otoczeniu begonii stale kwitnących i innej miodunki. 'Francess Williams' na tle jasnoty plamistej, która ledwo bo ledwo ale nadal kwitnie.W tle posadziłam przywarkę, więc z czasem będzie jeszcze srebrnoszare tło

Młodziutka 'Blue Mouse Ears', chyba będę musiała ją przesadzić w bardziej słoneczne miejsce- tu ma chyba za ciemno bo niebieski kolor z liści praktycznie zaginął. No i już troszkę jesienna (zidentyfikowana na FO jako) 'Great Expectations'.

Roślin cieniolubnych mam oczywiście więcej ale nie posiadam ich fotek. W tym sezonie na pewno ich przybędzie ponieważ sad który przejęłam, ma sporo miejsca gdzie praktycznie słońce jest godzina- dwie. Chciałabym to obsadzić paprociami, cieniolubnymi hostami, może na skraju tej strefy jakiś klon. Nie wiem zobaczy się

Do następnego przeczytania

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Paula
dobrze że zajrzałam ... ja też muszę szukać roślinki ciemnolubne ale takie żeby rozjaśniały
rabatkę zwłaszcza jesienią... będę podglądać u Ciebie..

rabatkę zwłaszcza jesienią... będę podglądać u Ciebie..

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00

Ale ładna ta miodunka ! I mi w oko wpadła

- aleksanderk
Miodunka śliczna ,jeszcze takiej nie mam 

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Paulo jeszcze ładnie hosty u Ciebie się prezentują moje już sflaczały,miodunkę też taką mam
ale przynajmniej dowiedziałam się u ciebie jak się nazywa ,to prawda jest śliczna
ale przynajmniej dowiedziałam się u ciebie jak się nazywa ,to prawda jest śliczna

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Paula miodunka śliczna hostusie zresztą też a do cienia żurawki i języczki jeszcze pasują 

Miodunke też mam taką lub bardzo podobną 

- Steasi
Witajcie kochani
Miałam ostatnie kilka dni szalone, bo i jeżdżenie po grobach i miałam rozmowę kawalifikacyjną. I wychodzi na to złotka, że mam pracę w hotelu jako osoba od wszystkiego- sprzątania, kwaterowania, wydawania posiłków. Zobaczymy jak to będzie wyglądać ale jestem dobrej myśli.
Misiu powiem Ci szczerze że ciężko z takimi roślinami. Dużo jest pięknych wiosną, np ułudka czy serduszka, teraz jedynie zdobią u mnie żurawki, ciemiernik, okrywowe.. no i miodunki. A tak to wszystko szykuje się spaciu.
Aga szczerze Ci powiem, że nie wiem. U mnie raczej rośnie na piaszczystej ziemii, podlewana jak się przypomni.Daje radę
Kupuj i sadź
Olku a chcesz mieć? Skoro wiosną wysyłam Ci paczkę, mogę dorzucić aplegerkę miodunki, powinna wypuścić już coś od korzenia.
Stasiu ciesze się, że mogłam jakoś pomóc. Zdjęcia host nie są aktualne, tez już je mrozy popieściły. Teraz jedynie ładnie wygląda 'Frances Williams' bo przebarwił się na żółto i nie sflaczał jak reszta.
Gosiu dziękuje za radę, boje się trochę wsadzic języczki, bo wiem że ślimaki je lubią. A u mnie trochę ich jest.
Iza świetnie odbija się w cieniu prawda?
A teraz parę fotek: jeżówka i cymbalaria murowa. Pierwsze jak wiadomo nieaktualne, drugie można powiedzieć że tak bo nadal kwitnie maleństwo

Do następnego postu

Miałam ostatnie kilka dni szalone, bo i jeżdżenie po grobach i miałam rozmowę kawalifikacyjną. I wychodzi na to złotka, że mam pracę w hotelu jako osoba od wszystkiego- sprzątania, kwaterowania, wydawania posiłków. Zobaczymy jak to będzie wyglądać ale jestem dobrej myśli.
Misiu powiem Ci szczerze że ciężko z takimi roślinami. Dużo jest pięknych wiosną, np ułudka czy serduszka, teraz jedynie zdobią u mnie żurawki, ciemiernik, okrywowe.. no i miodunki. A tak to wszystko szykuje się spaciu.
Aga szczerze Ci powiem, że nie wiem. U mnie raczej rośnie na piaszczystej ziemii, podlewana jak się przypomni.Daje radę

Olku a chcesz mieć? Skoro wiosną wysyłam Ci paczkę, mogę dorzucić aplegerkę miodunki, powinna wypuścić już coś od korzenia.
Stasiu ciesze się, że mogłam jakoś pomóc. Zdjęcia host nie są aktualne, tez już je mrozy popieściły. Teraz jedynie ładnie wygląda 'Frances Williams' bo przebarwił się na żółto i nie sflaczał jak reszta.
Gosiu dziękuje za radę, boje się trochę wsadzic języczki, bo wiem że ślimaki je lubią. A u mnie trochę ich jest.
Iza świetnie odbija się w cieniu prawda?

A teraz parę fotek: jeżówka i cymbalaria murowa. Pierwsze jak wiadomo nieaktualne, drugie można powiedzieć że tak bo nadal kwitnie maleństwo

Do następnego postu

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Paulo, bardzo Ci dziękuję za miłe słowa- nawet nie wiesz, ile dla nnie znaczą
Te wielkie kwiatostany hortensji to Vanille Fraise
Warto ją mieć
Już w pierwszym roku kwitnie obłędnie!
W zasadzie wszystkie hortensje drzewkowate i bukietowe są białe- w miarę przekwitania różowieją. Z tych, które posiadam, do końca jest "biała" Anabelle.
Pozdrawiam Cię serdecznie

Te wielkie kwiatostany hortensji to Vanille Fraise

W zasadzie wszystkie hortensje drzewkowate i bukietowe są białe- w miarę przekwitania różowieją. Z tych, które posiadam, do końca jest "biała" Anabelle.
Pozdrawiam Cię serdecznie

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Paula
jest ciepło a ja mam sadzić w sobotę róże ...mają dojechać do mnie...

- aleksanderk
Paulo ogromne
. albo jeszcze większe .

- Steasi
Witajcie kochani Znowu zaczynają się moje problemy z internetem. Nie wiem czemu nie mogę wstawiać żadnych emotek.
Monia po to jest forum żeby się wzajemnie wspierać, no czyż nie? Dzięki za podanie nazwy hortensji, przyda mi się bardzo. Na razie muszę zacząć przemyślac dokładnie każdą roślinę, niedługo miejsce się bowiem skończy.
Misiu I jak wsadzone różyczki?
Olku nie dziękuj, bo nie będą rosły!
A teraz kilka fotek aktualnych bo w końcu mam aparat
To klonik palmowy już w ubranku na zimę i nowo przytachane marcinki

A tu chryzantema która no po prostu szaleje

Monia po to jest forum żeby się wzajemnie wspierać, no czyż nie? Dzięki za podanie nazwy hortensji, przyda mi się bardzo. Na razie muszę zacząć przemyślac dokładnie każdą roślinę, niedługo miejsce się bowiem skończy.
Misiu I jak wsadzone różyczki?
Olku nie dziękuj, bo nie będą rosły!
A teraz kilka fotek aktualnych bo w końcu mam aparat

To klonik palmowy już w ubranku na zimę i nowo przytachane marcinki

A tu chryzantema która no po prostu szaleje