Zieleńce Pawła
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zieleńce Pawła
Pięknie jeszcze wszystko u ciebie wygląda .. Zabrakło co kamieni do studni że okładasz dyniami , ładne tylko nie trwałe .. ładnie wszystko ci podrosło od wiosny ..
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Oj, oszczędny jesteś Pawełku w pokazywaniu swoich śliczności, a masz tyle ładnych roślin, którymi mógłbyś nacieszyć nasze oczy. Róża angielska bardzo oryginalna, super wygląda ten wóz i dynie ozdobne poza tym iryski, hortensja i wiciokrzew, podoba mi się też to hostowe obrzeże. Chciałam Ci powiedzieć, że roślinki od Ciebie szybko się przyjęły i bardzo ładnie rosną
- pitertom
- 500p
- Od: 17 lut 2011, o 20:42
Pawełku wszystkie roślinki masz piękne,dynie
jednak najbardziej spodobał mi się mirt
gdzie Ty go zimujesz że jest już taki wielki?

jednak najbardziej spodobał mi się mirt

- pitertom
- 500p
Dora1964-Witam Ciebie w moim watkuDora1964 pisze:Pawełku wszystkie roślinki masz piękne,dynie![]()
jednak najbardziej spodobał mi się mirt![]()

Mirt ma już ponad 1m wys. nie licząc donicy, zimuje w chłodnej piwnicy jak wiele innych moich roślin,największy problem to wnoszenie i wynoszenie tego kolosa,ale jest bardzo wdzięczny za opiekę i często kwitnie

Ło matko jak tu ładnie
A ja gapiłam się i gapiłam i mirta nie widziałam
....................myślałam, że to taki wielki bukszpan i jeszcze sobie myślalam, że kulkę z niego bym zrobiła 
Nie mogę wstawać tak wcześnie

Nie mogę wstawać tak wcześnie

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ładne kolory aksamitek ,mirt kiedyś miałam ale mi padł ,, a te borowe liście to trawa czy juka , ślicznie wygląda , przydał by mi się ten kolor na mojej rabatce ..
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No nareszcie! Piękne zdjęcia, bo i widoki piękne
Bardzo mi się podoba ta kompozycja z hostami pod drzewem. Czy to drzewo owocowe? Ten wiklinowy płotek - super! Czy zebrałeś nasiona z białych astrów alpejskich? Zdaje się, że miałam je obiecane u Ciebie 

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Piękna, barwna kompozycja z ozdobnych dyniek !
-
- 100p
- Od: 24 lis 2006, o 19:30
witam
Bardzo piękny ogród... mam pytanie, jak się nazywają te kwiaty czerwone na 3 zdjęciu na tej stronie? mam nasiona tej rośliny ale nie wiem co to jest, mama mi dała od ciotki i one też nie wiedzą... one są jednoroczne?
pozdrawiam serdecznie i gratulacje ogrodu
-- Wt 08 lis 2011 22:33 --
... przerzuciło mnie na następną stronę, więc piszę o poprzedniej
Bardzo piękny ogród... mam pytanie, jak się nazywają te kwiaty czerwone na 3 zdjęciu na tej stronie? mam nasiona tej rośliny ale nie wiem co to jest, mama mi dała od ciotki i one też nie wiedzą... one są jednoroczne?
pozdrawiam serdecznie i gratulacje ogrodu

-- Wt 08 lis 2011 22:33 --
... przerzuciło mnie na następną stronę, więc piszę o poprzedniej

- pitertom
- 500p
haw5 witaj w moim wątku
...zgadłaś, doniczki sam dekoruję- takie stare gliniane.Czasem coś wydłubię w drewnie, korze... takie tam różne pomysły sobie realizuję 
Bogumilka z mirtu też można zrobić kulkę, pieknie też wyglądają formy pienne z niego,u mnie mnie ma swobodę i odwdzięcza się za to kwiatami
maniusika ta bordowa niby Yukka to Kordylina australijska, niestety nie zimuje w naszym klimacie, na zimę zabieram do domu
tu.ja Dziękuję! Ta hostowa rabatka z wiklinowym obrzeżem jest zrobiona pod jabłonią. Nasionka Astra alpejskiego 'Christina' zebrałem-kwitł tylko jeden kwiatek więc nasionek mało.
Ewelina dziękuję bardzo... :P oszalałem na punkcie ozdobnych dyniek w tym roku
magritte80 witaj u mnie
te czerwone kwiaty o które pytasz to Pysznogłówka i jest byliną zimotrwałą

Bogumilka z mirtu też można zrobić kulkę, pieknie też wyglądają formy pienne z niego,u mnie mnie ma swobodę i odwdzięcza się za to kwiatami
maniusika ta bordowa niby Yukka to Kordylina australijska, niestety nie zimuje w naszym klimacie, na zimę zabieram do domu
tu.ja Dziękuję! Ta hostowa rabatka z wiklinowym obrzeżem jest zrobiona pod jabłonią. Nasionka Astra alpejskiego 'Christina' zebrałem-kwitł tylko jeden kwiatek więc nasionek mało.
Ewelina dziękuję bardzo... :P oszalałem na punkcie ozdobnych dyniek w tym roku

magritte80 witaj u mnie

- Galadriela
- 500p
- Od: 22 wrz 2009, o 13:58
Witaj, zajrzałam przypadkiem, ale masz piękny ogród i prześliczne roślinki (skąd Ty je bierzesz?
). Pozdrawiam ;)

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pawełku,jeżeli możesz,to napisz mi na pw. jakie masz kolory koleusów,bo interesuje mnie parę,no i czy ogrodowe też można zamówić Pozdrawiam Gosia 

- ewucha
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 21 lis 2011, o 14:09
Panie Pawle piękny ogród... Dech zapiera i wielką przyjemność sprawia samo patrzenie na te zdjęcia zieleni,kwiatów,oryginalnych pomysłów na upiększenie a co dopiero przebywanie w tym wyjątkowym miejscu... Bardzo mi się u Pana podoba. Czuje się jak w raju
. Podziwiam Pana za pomysłowość,te nieprzerwane chęci pracy,doskonały gust i staranność z jaką wszystko pan planuje. Naprawdę wspaniały ogród! Nie znam osobiście żadnego mężczyzny który tak kocha kwiaty jak Pan. Jest Pan dla mnie Czarodziejem i niesamowitym człowiekiem. Wszystko takie piękne i dostojnie urządzone. Po prostu mogłabym Pana chwalić bez końca!

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
No no no piękny macie ogród i mnóstwo roślin i mnóstwo serca widać w nim.
Tylko:
Ja bardzo tęsknie za nimi bo kiedyś było ich dużo a teraz?
Od kilku lat widuje ich pojedyncze sztuki.
Chciałabym by świergotały w moim ogrodzie bezustannie
Tylko:
nie lubisz wróbli???? Dlaczego???pitertom pisze: Strażnik żywopłotu![]()
... miał skutecznie odstraszać wróble zimą...ale te ptaszyska się z nim za-przyjaźniły
![]()
Ja bardzo tęsknie za nimi bo kiedyś było ich dużo a teraz?
Od kilku lat widuje ich pojedyncze sztuki.
Chciałabym by świergotały w moim ogrodzie bezustannie