Dziś pierwszy kwiatuszek

Filigranowa27 no niestety maluszki jeszcze nie zamieszkały w nowych domkach...a już mam wszystko przygotowane...sphagnum nie mam
 może popołudniu gdzieś dostanę kupic...oby!

). Czy on może rosnąć w nieprzezroczystej osłonce (nie mam takiej małej na mini marka i nie mogę znaleźć) i podłożu do dużych falków? wcześniej żył w spagnum, ale ja osobiście tego nie znoszę, bo na dole korzenie gniją a na górze jest susza.
 ). Czy on może rosnąć w nieprzezroczystej osłonce (nie mam takiej małej na mini marka i nie mogę znaleźć) i podłożu do dużych falków? wcześniej żył w spagnum, ale ja osobiście tego nie znoszę, bo na dole korzenie gniją a na górze jest susza.

Dalej jednak podtrzymuje hipotezę o zbyt ciasnym podłożu. Przesadziłam mini marka do białej osłonki i czekam. Zapraszam również do odwiedzenia mojego wątku, który rozpoczęłam dziś w nocy. Pozazdrościłam Tobie i innym forumowiczom, którzy mogą podzielić się z innymi swoją kolekcją.
 Dalej jednak podtrzymuje hipotezę o zbyt ciasnym podłożu. Przesadziłam mini marka do białej osłonki i czekam. Zapraszam również do odwiedzenia mojego wątku, który rozpoczęłam dziś w nocy. Pozazdrościłam Tobie i innym forumowiczom, którzy mogą podzielić się z innymi swoją kolekcją.

Dziękuję i zapraszam ponownie
 Dziękuję i zapraszam ponownie

?? Ja oczywiście z wsciekłością sciągłam to z niego palcami ale czy to trzeba czymś opryskac czy co?
  ?? Ja oczywiście z wsciekłością sciągłam to z niego palcami ale czy to trzeba czymś opryskac czy co?

)
 )

moje kochane maluchy
  moje kochane maluchy   jeszcze sobie je tylko opiszę
  jeszcze sobie je tylko opiszę 

moje nigdy nie mają ze mną tak dobrze... Ciekawa jestem czy te maluchy się przyjmą.  Ile było roślinek w takim kubełku?
  moje nigdy nie mają ze mną tak dobrze... Ciekawa jestem czy te maluchy się przyjmą.  Ile było roślinek w takim kubełku?

Śliczniutkie i zdrowe-zamierzam jeszcze pare u niej zakupic....
 Śliczniutkie i zdrowe-zamierzam jeszcze pare u niej zakupic.... 

przydadzą sie jak widac
  przydadzą sie jak widac   A to gdzie będą na zimę to hmm... nie wiem może akwarium już dziś wyciagnę i zrobię taki mini orchidarium o którym myslę poważnie i zastanawiam się gdzie mozna takie cacko kupic bądź zrobic...
  A to gdzie będą na zimę to hmm... nie wiem może akwarium już dziś wyciagnę i zrobię taki mini orchidarium o którym myslę poważnie i zastanawiam się gdzie mozna takie cacko kupic bądź zrobic...