Ogród Dorbie
Re: Ogród Dorbie
Krysiu, to jest najtańsza kostka, przywieziona od sasiadów naszym samochodem (kurcze, benzyna!) po ok 100szt, położona przez nas, a jest z odzysku z jakiegos hotelu w Sopocie - rustica! Myslę, że właściwa kostka na taras to ostatni z dużych wydatków
bo wymarzyłam sobie taka klinkierówkę rustykalną. A grill jest ze starych cegieł i specjalnie brzeg wykruszony

- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Obejrzałam sobie jeszcze raz Twoje zdjęcia, piękne to wrzosowisko jesienią! I dochodzę do wniosku, że mój klon Ginnala to jakiś mutant, jak go widziałam ostatnio był nadal zielony!
aż postanowiłam rano to sprawdzić przed pracą...

aż postanowiłam rano to sprawdzić przed pracą...

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
A może Twój jest tatarski? Ale chyba tez powienien sieprzebarwiać
- Sure
Nie mam pojęcia, jutro go pofotografuję. Niby listki ma takie, jak powinien, zgodne z opisem. Może przeszkadza mu to, że rośnie w półcieniu, a nawet więcej niż półcieniu?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Domek prezentuje się pięknie.
W ogóle jesień u Ciebie bardzo sympatyczna.
Te kolory.
W ogóle jesień u Ciebie bardzo sympatyczna.
Te kolory.

Dzięki Gosiu, czekam jeszcze na berberysy, juz mienią się zielono-czerwono ale zaraz będą płonące
Jesiennie póżnym porankiem

I moja nowa rabatka uporządkowana
iglaczki od lewej świerk biały Sander's Blue, szczepiona na pniu sosna kolczasta(chyba nie pomyliłam) i świerk biały Daisy's White. na bazie lawendy. Po lewej lekko zmasakrowana przez budowlańców krzewuszka Naomi Campbell, głębiej thuja Litomyśl i niże przed pergolką tawuły Golden Princess

I moja nowa rabatka uporządkowana
iglaczki od lewej świerk biały Sander's Blue, szczepiona na pniu sosna kolczasta(chyba nie pomyliłam) i świerk biały Daisy's White. na bazie lawendy. Po lewej lekko zmasakrowana przez budowlańców krzewuszka Naomi Campbell, głębiej thuja Litomyśl i niże przed pergolką tawuły Golden Princess
- Sure
Ciekawie się zapowiada ta rabatka, kolorystycznie fajnie skomponowana!
tam jest spadek w kierunku pergoli? Bo patrzę na rozmiary roślin i nie wiem, jak będą ułożone pietra?
śliczna u Ciebie jesień...
tam jest spadek w kierunku pergoli? Bo patrzę na rozmiary roślin i nie wiem, jak będą ułożone pietra?
śliczna u Ciebie jesień...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Taak, jest spadek do pergoli i tam rosna tawuły Golden princess. Wydaje mi sie że tak jest ok, bo one sa dość duze.
Na pergoli mam wiciokrzew 3sztuki i posadziłam biały clematis w tym roku. Okaże sie w przyszłym sezonie:-)
Na pergoli mam wiciokrzew 3sztuki i posadziłam biały clematis w tym roku. Okaże sie w przyszłym sezonie:-)
- Sure
To chyba powinno być ok, bo Sanders blue dość powoli rośnie. Ale fakt, dorasta chyba do 1,5 m, tylko po ilu latach?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Miałam posadzić szczepionego na pniu jakiegoś karłowego iglaka i pewnie tak zamienię, bo lawenda jak sie rozrośnie to na pewno mi zasłoni Sander's Blue i Daisy'sWhite. Zobaczymy
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Dorotko,
też masz dzisiaj wolne ?
Lepiej przesadź lawendę. Sanders blue i Daisy rosną jeszcze wolniej niż Conica. Mam oba u siebie.
Miłego dnia.

Lepiej przesadź lawendę. Sanders blue i Daisy rosną jeszcze wolniej niż Conica. Mam oba u siebie.
Miłego dnia.

Broń Boże nie przesadzę, odwrotnie, przesadzę sander's I Daisy's, bo tam odcelowo maja być szczepione na pniu
Nie mam wolnego ale dopiero od 13.00 pracuję do 19.00 także ok, jutro mam wolne

Nie mam wolnego ale dopiero od 13.00 pracuję do 19.00 także ok, jutro mam wolne
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Naprawdę aż trudno uwierzyć że to tylko rok minął :P