Moje doniczkowe - tulipanka
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja dziś w Obi widziałam znowu anturia po6zł...na promocji,bo przekwitły...i zamioculcasa za 5,99.Ale miał rozmiękłe wszystkie bulwki...więc nie wzięłam.
Tulipanko ależ się cieszę...może się zawstydził,jak zobaczył te prezenty...niech Ci rośnie zdrowo
Tulipanko ależ się cieszę...może się zawstydził,jak zobaczył te prezenty...niech Ci rośnie zdrowo

Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Na skraju lasu jest mały domek...
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Antooosia, błagam ..... moje serce i parapety tego nie wytrzymają
Ta kwiaciarnia w której byłam wczoraj, jak na taką małą mieścinę jest nawet dobrze zaopatrzona. A to dla tego, że mąż właścicielki jeździ po towar do Holandii. Pomyślałam że w takim razie poproszę aby sprowadzili jakieś hoje.
Na moją prośbę właścicielka zrobiła oczy jak 5 zł i pyta się czy to jest roślinka na zewnątrz
W tym momencie opadły mi już ręce. Gdybym ja była właścicielką kwiaciarni to starała bym się wiedzieć jak najwięcej o roślinkach.
Mam wrażenie, że my tutaj na forum, choć jesteśmy zupełnymi amatorkami, wiemy o roślinkach o wiele więcej niż nie które osoby sprzedające w kwiaciarniach

Ta kwiaciarnia w której byłam wczoraj, jak na taką małą mieścinę jest nawet dobrze zaopatrzona. A to dla tego, że mąż właścicielki jeździ po towar do Holandii. Pomyślałam że w takim razie poproszę aby sprowadzili jakieś hoje.
Na moją prośbę właścicielka zrobiła oczy jak 5 zł i pyta się czy to jest roślinka na zewnątrz

Mam wrażenie, że my tutaj na forum, choć jesteśmy zupełnymi amatorkami, wiemy o roślinkach o wiele więcej niż nie które osoby sprzedające w kwiaciarniach

- effa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
Racja Wiolu, niestety ale też zauważyłam że większość osób pracujących w kwiaciarniach nie ma zielonego pojęcia o roślinach. Czasami to mi aż wstyd jak słyszę jak taka osoba radzi komuś jak pielęgnować daną roślinę, tak jak np ostatnio mówiła o zamiokulkasie, że najlepiej jak w słońcu stoi i żeby regularnie podlewać jak większość roślin to będzie pięknie rosła
Nie nam się aż tak bardzo na roślinach ale też myślę że większość z forumowiczek ma większe pojęcie na temat kwiatów. A słyszałam już różne dziwne rzeczy w kwiaciarniach... 

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tak , tak , Tulipanko...masz rację , co do ignorancji sprzedawców roślin, niestety. A gdybyś Ty była właścicielką kwiaciarni...to by było wspaniale !!! Pomyśl o tym , Kobieto!tulipanka pisze: Pomyślałam że w takim razie poproszę aby sprowadzili jakieś hoje.
Na moją prośbę właścicielka zrobiła oczy jak 5 zł i pyta się czy to jest roślinka na zewnątrz W tym momencie opadły mi już ręce. Gdybym ja była właścicielką kwiaciarni to starała bym się wiedzieć jak najwięcej o roślinkach.

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Troszkę opuściłam ten wątek z racji tego, że żadnych roślinek mi ostatnio nie przybywa. Ale wiadomo - obietnica - jak na razie udaje mi się jej dotrzymać
Aby trochę ożywić ten mój doniczkowy wątek, pokażę kilka moich maleństw, w które udało mi się tchnąć przez zimę życie.
To talie moje małe sukcesy :P
Na początek może hoja australis

Aby trochę ożywić ten mój doniczkowy wątek, pokażę kilka moich maleństw, w które udało mi się tchnąć przez zimę życie.
To talie moje małe sukcesy :P
Na początek może hoja australis