Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
Geni melancholia chwilowa.Moja rada,którą stosuję: 3 km mam do działki,3 km mam z działki do domu.Razem 6 km codziennie.
Nagroda,jeden raz w tygodniu,- dwa słodkie pączki z marmoladą oblane lukrem.
Nagroda,jeden raz w tygodniu,- dwa słodkie pączki z marmoladą oblane lukrem.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
Ogródek mam pod nosem, do sklepu i ze sklepu autkiem.....................nie należy mi się pączuś
bo wyglądam jak pączuś 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Ulka ja w przyszłym roku też jeszcze dokupię krokusy .
Loki masz racje nadal sporo kwitnie a i tak mnie smuci że to już jesień , poszłam i zrobiłam kilka zdjęć , jutro wkleję .
Bogumiłko w prawdzie nie jestem emerytką tylko bezrobotna starsza panią , ale chętnie też przystąpię do Waszego grona .
Agnieszko ja mam kilka różnych przylaszczek i co rok o nie drżę czy wyjdą z ziemi , ale jakoś mam do nich szczęście i już nawet dość ładne kępki tych niebieskich mam .
Tadku ja nie rezygnuje tylko myślę że ona ze mnie rezygnuje, mówię o białej pełnej bo biała pojedyncza jest co rok coraz ładniejsza

Janku tylko ja mam ogród przy domu więc mnie pączki z marmoladą i lukrem nie przysługują, ja sama wyglądam już jak pączek
albo kluseczka
Bogumiłko to tak jak ja
To jeszcze wiosna

Loki masz racje nadal sporo kwitnie a i tak mnie smuci że to już jesień , poszłam i zrobiłam kilka zdjęć , jutro wkleję .
Bogumiłko w prawdzie nie jestem emerytką tylko bezrobotna starsza panią , ale chętnie też przystąpię do Waszego grona .
Agnieszko ja mam kilka różnych przylaszczek i co rok o nie drżę czy wyjdą z ziemi , ale jakoś mam do nich szczęście i już nawet dość ładne kępki tych niebieskich mam .
Tadku ja nie rezygnuje tylko myślę że ona ze mnie rezygnuje, mówię o białej pełnej bo biała pojedyncza jest co rok coraz ładniejsza

Janku tylko ja mam ogród przy domu więc mnie pączki z marmoladą i lukrem nie przysługują, ja sama wyglądam już jak pączek

Bogumiłko to tak jak ja
To jeszcze wiosna

Coś mi się zdaje że skuszę się na przylaszczki.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu , może ziemia za mało kwaśna , albo słońce ,,widzi''. Tylko to może ją osłabić.
Ula , masz idealne miejsce na przylaszczki , pod świerczkami

Ula , masz idealne miejsce na przylaszczki , pod świerczkami

Tylko że obawiam się, że ta, by uschły z braku wody.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie uschną , Tylko na wiosnę muszą mieć więcej wilgoci . W lesie jest o wiele większa konkurencja i trzymają się.
- e-genia
Tadku, Ulko ja już dostałam taka słabą , miała tylko 2 zeszłoroczne liście , nowych nie wypuściła , a ziemie miała przygotowana jak inne które pięknie rosną , mam zaznaczone miejsce może zaskoczy i w przyszłym roku jednak wypuści .
Genia
Genia
No zgadza się, ale w lesie trochę wilgoci jest. Pod moimi świerkami nawet w spory deszcz jest pustynia. Właśnie z tego powodu zmieniłam swoje wcześniejsze ulokowanie skalniaka właśnie na okolice świerków, tak by im samym nie przeszkadzać. Skalniak z dodatkami będzie doskonałą naturalną zasłoną tego co będzie zamocowane - do świerków na łańcuchach, by drzew nie niszczyć - hamaku. Czemu akurat tam hamak?? Właśnie przez to nieprzepuszczanie deszczu. Przy byle skromnej siąpaninie nie będę musiała hihi w biegu zdejmować hamaka
Wierzcie mi, nie widziałam tak doskonałego parasola jak świerki.

Wierzcie mi, nie widziałam tak doskonałego parasola jak świerki.
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Geniu trzymam kciuki za Twoją białą przylaszczkę. A tak w ogóle muszę Ci powiedzieć, że bardzo często zaglądam do Twojego wątku. Masz piękny, kolorowy ogród i duże doświadczenie w pielęgnowaniu roślinek. Czerpię garściami z Twojej wiedzy.
Zaraziłaś mnie "chorobą" chryzantemową, krokusową i wieloma innymi.
Myślę, że zimą będziesz miała co wklejać i o czym pisać aby tacy laicy jak ja mogli się uczyć.
Pozdrawiam
Zaraziłaś mnie "chorobą" chryzantemową, krokusową i wieloma innymi.
Myślę, że zimą będziesz miała co wklejać i o czym pisać aby tacy laicy jak ja mogli się uczyć.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Hala
Gieniu więc bierz się do pracy i szykuj nam zimową lekturkę doszkalającą
wiele z nas to początkowi ogrodnicy.

- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Geniu. Wiosna u Ciebie. Przeskoczyłaś zimę nie mówiąc o jesieni. Tak Ci do niej śpieszno a przecież tak zimę uwielbiasz. Pragnienie wiosny jest chyba silniejsze, zawsze coś dzieje się nowego, pięknego. Szkoda,że to takie odległe.
Jak najwiecej
Jak najwiecej

Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- e-genia
Ulko,Halinko marna ze mnie nauczycielka , więc nie wiele się ode mnie nauczycie , są tu na forum naprawdę fachowcy .
Janusz jak napisałeś uwielbiam zimę ale już teraz tęsknię za tymi pięknymi wiosennymi kwiatami , dobrze że narobiłam dużo zdjęć jest co wspominać i robi się zaraz weselej .
Za jesienią nie przepadam przygnębia mnie od zawsze .
Pozdrawiam
Janusz jak napisałeś uwielbiam zimę ale już teraz tęsknię za tymi pięknymi wiosennymi kwiatami , dobrze że narobiłam dużo zdjęć jest co wspominać i robi się zaraz weselej .
Za jesienią nie przepadam przygnębia mnie od zawsze .
Pozdrawiam

Gieniu powiem tak. Znam tylko kilka takich osób. Nie ten nauczycielem co dużo wie ale ten, co się dzieli tym co wie z innymi. Nawet jeśli zna się tylko na 1 roślince ale chce podzielić się doświadczeniem to jest to najcenniejsze.