Z Elfowej krainy storczyków IV cz. ;))
- Zuza_i_Tygrysek
- 200p
- Od: 21 paź 2011, o 09:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Z Elfowej krainy storczyków IV cz. ;))
kurczę... nie wiem jak wyrazić swój zachwyt.... te wąsy.... może nic nie powiem, bo nic twórczego mi nie przychodzi do głowy.
PS gdzie się kupuje takie cudeńka? u mnie w okolicy takich nie mają ;(
PS gdzie się kupuje takie cudeńka? u mnie w okolicy takich nie mają ;(
Pozdrawiam Edyta 
Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty

Zapraszam do obejrzenia mojej storczykowej kolekcji
Storczykowe szaleństwo w wydaniu Edyty

- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
oj te wąsiska ... są boskie
wygląda nieziemsko 
a MM jak zawsze uroczy

a MM jak zawsze uroczy

- Anno
- 500p
- Od: 24 paź 2010, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Cudowne
Szczególnie Mini Mark 

Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Moje storczyki
Mój Garnek
Justyno, pragmipedium jak zawsze mnie zachwyca
Mini Mark naprawdę ładny - kiedyś wzbogacę nim swoją kolekcję

Mini Mark naprawdę ładny - kiedyś wzbogacę nim swoją kolekcję

Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Przyszłam nacieszyć oczka i pooglądać phragmipedium walisiixcaudatum.Chyba zachorowałam na nie
. A jak z uprawą jego? Jakie ma wymagania?

- andzia0801
- 200p
- Od: 10 sty 2011, o 23:23
Jak mnie tu dawno nie było u Ciebie.
Nadrobiłam zaległości w oglądaniu zdjęć i zbieram się z podłogi, bo spadłam z krzesła, kiedy zobaczyłam tego wąsiastego storczyka. Cuuuudo
Pozdrawiam
Nadrobiłam zaległości w oglądaniu zdjęć i zbieram się z podłogi, bo spadłam z krzesła, kiedy zobaczyłam tego wąsiastego storczyka. Cuuuudo

Pozdrawiam
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
- Piotr=)
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
chwilkę mnie na forum nie było a u ciebie takie cuda 

Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Justynko widzę że wąsiska już zaczynają się skręcać Twojemu phragmipedium .Świetnie wygląda czy to z takimi czy z takimi .
M.M. to też mój ulubieniec ,te pomarańczowe piegi
M.M. to też mój ulubieniec ,te pomarańczowe piegi

Justynko, nie myśl sobie, że obojętnie 'przeszłam' obok zdjęcia Twojego Phragmipedium walisiixcaudatum.
Niesamowity widok ! Na żywo pewnie trudno oczy od niego oderwać ! Napisz kiedyś jak długo utrzymały się kwiaty ?
Wkrótce kwiatuszki Polystachyi pkażą cały swój urok. U mnie też grubiutka pochewka wyłania się z przyrostu. Ciekawa jestem ile
kwiatuszków mieści... Są też nowe przyrosty. Potwierdzam, że roślina wdzięczna w uprawie.
A u katlejki od Ciebie młody przyrost już prawie dorosły. Wciąż mam nadzieję, że zechce zakwitnąć. Jeśli nie, to poczekam na następny
Niesamowity widok ! Na żywo pewnie trudno oczy od niego oderwać ! Napisz kiedyś jak długo utrzymały się kwiaty ?
Wkrótce kwiatuszki Polystachyi pkażą cały swój urok. U mnie też grubiutka pochewka wyłania się z przyrostu. Ciekawa jestem ile
kwiatuszków mieści... Są też nowe przyrosty. Potwierdzam, że roślina wdzięczna w uprawie.
A u katlejki od Ciebie młody przyrost już prawie dorosły. Wciąż mam nadzieję, że zechce zakwitnąć. Jeśli nie, to poczekam na następny

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Mis20/Asiu- dziękuję. Wreszcie mam kolekcję, o której marzyłam tak długo...
Kociaro- pragmipedium pewnie powoli będzie przekwitać. Ale, że on jest olbrzymi, to na pewno długo będę wspominać jego kwiaty.
MiniMark niestety nie pachnie, ale wystarczy popatrzeć na jego "fikuśne" kwiatuszki i buzia uśmiecha się od ucha do ucha...
Lucynkof- dziękuję w imieniu pragmipedium. Wiesz, Equetrisa i MiniMarka mam w swojej kolekcji już ponad dwa lata. I je uwielbiam. Tak, Equetris już długo kwitnie, chyba od końca maja, albo od początku czerwca. Dziś kolejne pączki się otworzyły...
Kasiulb- dziękuję. MiniMarka - polecam. Ten storczyk, choć maleńkie ma kwiatuszki, potrafi długo kwitnąć i zachwycać swoim pięknem.
ZuzaiTygrysek- te wąsy...coraz bardziej się skręcają. Same kwiaty są duże, a wąsy zwiększają wielkość kwiatów.
Jeśli chodzi o pragmipedia, niełatwo je dostać. Pojawiają się tylko, od czasu do czasu, w ofertach sklepów. Obecnie mojej krzyżówki nie widziałam, by była dostępna w Polsce.
Nino- dziękuję.
Dudus- bardzo dziękuję. A MiniMarka polecam...To "prosty" storczyk w obsłudze i świetnie nadaje się do uprawy parapetowej.
Filgranowa- hihi...taką, właśnie chorobą kończy się oglądanie różnych orchidei. Pragmipedia lubią wilgoć i półcień. Ja, swojego, moczę raz w tygodniu. Wakacje spędził na działce, w ogrodzie i chyba deszczowe lato przyczyniło się do wypuszczenia pędziku i zainicjowało kwitnienie.
Rysiu- MM dość krotko kwitnie. Nie pamiętam, może miesiac temu pierwszego kwiatuszka otworzył. Za to Equetris jest długodystansowcem i kwitnie już ze 4 może 5 miesięcy.
Andzia- dziękuję za odwiedziny. Nie Spadaj z krzesła, bo szkoda poobijać się. Storczyki u mnie w tym roku nie próżnują, tylko pojawia się kwiat za kwiatem...
Piotrze- dziękuję.
Katarzynko- dziękuję. Ja uwielbiam wszystkie, moje orchidee i ciągle mi ich mało.
Art/Asiu - dziękuję w imieniu pragmipedium ;)
Rzeczywiście, Każdy, Kto nas Owiedza, od razu Zauważa mojego wielkoluda
Nie wiem, czy Pamiętasz, jak bardzo się bałam uprawy polysatchyi. Widać, niepotrzebnie. Życzę, by Twoja ładnie zakwitła. Moja, właśnie dziś, w Haloween otworzyła pierwszego kwiatuszka
Oto fotka, pierwszego kwiatuszka z
, czyli Polystachya fallax. Może jutro w słoneczku uda mi się ją sfotografować:

Kociaro- pragmipedium pewnie powoli będzie przekwitać. Ale, że on jest olbrzymi, to na pewno długo będę wspominać jego kwiaty.
MiniMark niestety nie pachnie, ale wystarczy popatrzeć na jego "fikuśne" kwiatuszki i buzia uśmiecha się od ucha do ucha...
Lucynkof- dziękuję w imieniu pragmipedium. Wiesz, Equetrisa i MiniMarka mam w swojej kolekcji już ponad dwa lata. I je uwielbiam. Tak, Equetris już długo kwitnie, chyba od końca maja, albo od początku czerwca. Dziś kolejne pączki się otworzyły...
Kasiulb- dziękuję. MiniMarka - polecam. Ten storczyk, choć maleńkie ma kwiatuszki, potrafi długo kwitnąć i zachwycać swoim pięknem.
ZuzaiTygrysek- te wąsy...coraz bardziej się skręcają. Same kwiaty są duże, a wąsy zwiększają wielkość kwiatów.
Jeśli chodzi o pragmipedia, niełatwo je dostać. Pojawiają się tylko, od czasu do czasu, w ofertach sklepów. Obecnie mojej krzyżówki nie widziałam, by była dostępna w Polsce.
Nino- dziękuję.
Dudus- bardzo dziękuję. A MiniMarka polecam...To "prosty" storczyk w obsłudze i świetnie nadaje się do uprawy parapetowej.
Filgranowa- hihi...taką, właśnie chorobą kończy się oglądanie różnych orchidei. Pragmipedia lubią wilgoć i półcień. Ja, swojego, moczę raz w tygodniu. Wakacje spędził na działce, w ogrodzie i chyba deszczowe lato przyczyniło się do wypuszczenia pędziku i zainicjowało kwitnienie.
Rysiu- MM dość krotko kwitnie. Nie pamiętam, może miesiac temu pierwszego kwiatuszka otworzył. Za to Equetris jest długodystansowcem i kwitnie już ze 4 może 5 miesięcy.
Andzia- dziękuję za odwiedziny. Nie Spadaj z krzesła, bo szkoda poobijać się. Storczyki u mnie w tym roku nie próżnują, tylko pojawia się kwiat za kwiatem...
Piotrze- dziękuję.
Katarzynko- dziękuję. Ja uwielbiam wszystkie, moje orchidee i ciągle mi ich mało.
Art/Asiu - dziękuję w imieniu pragmipedium ;)
Rzeczywiście, Każdy, Kto nas Owiedza, od razu Zauważa mojego wielkoluda

Nie wiem, czy Pamiętasz, jak bardzo się bałam uprawy polysatchyi. Widać, niepotrzebnie. Życzę, by Twoja ładnie zakwitła. Moja, właśnie dziś, w Haloween otworzyła pierwszego kwiatuszka

Oto fotka, pierwszego kwiatuszka z

-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Justyś ale śliczna ta polystachya
Czekam aż pokaże wszystkie otwarte pączuszki.

- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Wspaniały , kolejny biały cud . Piękny jest

Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Justynko śliczny
ciężko się robi zdjęcia białych kwiatów.
A moje jedno marzenie jeszcze czeka....

A moje jedno marzenie jeszcze czeka....