Ogród zwkwiat
Re: Ogród zwkwiat
Właśnie dlatego buszuję i zbieram Wasze doświadczenia.
- renatka
- 100p
- Od: 28 sty 2009, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosiu dziś przeczytalam że szukasz petów na krety I mam pomysl musisz zaprosić Cześka on ći naprodykuje petów ja swoje krety już poczęstowalam syropem z petów i czekam na rezultat, bo ryją same kopce
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Reniu
u mnie przestały ryć.
u mnie przestały ryć.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

...no to muszę zdobywać...bo u mnie tez ryją... czosnkiem ich raczyłam to wyniosły się dalej...

...ale ale co zrobić z tymi petami...

- zwkwiat
Misiu
Ja też przeczytałam o tym na forum, nie przypomnę sobie gdzie. Chodzi o to aby zamoczyć tzw pety w wodzie na 1 dobę, ten płyn wlewać do norek. Trzeba rozgarnąć kopiec znaleść otworek i wlać do korytarza. Ponoć skuteczne.
Ja też przeczytałam o tym na forum, nie przypomnę sobie gdzie. Chodzi o to aby zamoczyć tzw pety w wodzie na 1 dobę, ten płyn wlewać do norek. Trzeba rozgarnąć kopiec znaleść otworek i wlać do korytarza. Ponoć skuteczne.
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Taki "zajzajer" z petów na 100% odstrasza mszyce (przetestowane) ale na kretach nie próbowałem. Swojego w zeszłym roku odstraszyłem plastikowymi butelkami na metalowych tyczkach (ale był chyba tylko jeden).
Ja próbowałam ze wszystkim i nic nie działało. Jedyne co mi się sprawdza to pułapki wkładane do tunelu. Trzeba tylko regularnie sprawdzać czy się złapał żeby nie uśmiercić kreta zbyt długim czekaniem. Potem kreciki wypuszczam do lasu i niech sobie ryją ;) Robią straszne szkody w ogrodzie,ale są śliczne mimo wszystko
- zwkwiat
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zosiu...u mnie także już tylko pojedyncze różyczki. Niektóre jeszcze w pąkach...ciekawe czy zdążą zakwitnąć. Na pocieszenie zostały jeszcze chryzantemki, a i jeszcze ciemierniki lada dzień.
i na tym koniec. Do przyszłego.... 

- zwkwiat
Hihihi już nei 1 raz tu widzę, jak jesienią pojawiają się wiosenne kwiatki:D:D
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zosiu uwielbiam widok stokrotek w trawniku.....to takie maleństwa a są niezmordowane......czy to przedwiośnie, czy jesień....malutko kolorków w ogrodzie a one niezawodne
....u mnie w trawniku też czarują 

Potwierdzam uroki stokrotek
U mnie w ciągu roku rozsiały się po całej działce i pięknie zdobią. Teraz też kwitną 
Krokusik uroczy . Jak dla mnie to taka piękna pogoda może być do marca, a potem poproszę prawdziwą wiosnę

Krokusik uroczy . Jak dla mnie to taka piękna pogoda może być do marca, a potem poproszę prawdziwą wiosnę
- zwkwiat
Ula, Aga, Simbi
potwierdzam urok stokrotek i jestem za wiosną zimy może nie być nie będę za nią tęsknić. A teraz jeżeli pozwolicie zajrzę do Waszych ogrodów.
potwierdzam urok stokrotek i jestem za wiosną zimy może nie być nie będę za nią tęsknić. A teraz jeżeli pozwolicie zajrzę do Waszych ogrodów.