Moja odskocznia

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Moja odskocznia

Post »

Witaj Olu
Przecudne te Twoje widoczki :tan
Domku synkowi tylko pozazdrościć - super sprawa - ale ma frajdę-co
Hortensja prześliczna - moje w tym roku nie kwitnie - krzak jest strasznie wielki i śliczny ale niestety przemarzło mu się i niem ma ani jednego kwiata.
Rabatka wygląda bardzo efektownie . ;:108
;:196
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu gdzie jesteś?Co się dzieje na Twojej działeczce.
Dla Ciebie widoczek
Obrazek
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23

Post »

Grażynko - dziękuję, ale niespodzianka ;:138 ;:138 ;:138

Jestem, jestem...faktycznie nie za często tu zaglądam, odkąd poszłam do pracy czasu jakby mniej i sił....;) Moje maleństwo właśnie sie rozchorowało i mam opiekę, nadrabiam więc zaległości w sprzątaniu mieszkanka...mam nadzieję, że przez te dni uda mi się wysprzatac wszystko jak na święta;)
Na działeczce bylismy dwa tygodnie temu na noc...trzeba było - niestety - zamknąć sezon, zwieźć zawartość lodówki i przyprawy, spuścić wodę na zimę..;( tak szybko mija czas...na szczęście pierwszy weekend października spędziłam na sadzeniu mnóstwa cebul, opisywałam wszystko na plastikowych nożykach, sama już nie wiem ile tego...mam tylko nadzieję że wszystko pięknie urośnie i wiosną będę mogła cieszyć się pięknymi kwiatami ;)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

W końcu przekonalismy sie do działkowych kociaków...jeden z nich nawet został z nami na noc...zrobiliśmy mu posłanie na tarasie i już z rana wcinał wraz z rodzeństwem smaczne ciepłe śniadanko;)

Obrazek

Obrazek

A to nowa zmiana na działce - posadziłam pęcherznicę, doszła pergola i winorośl...za jakiś czas może bedzie pięknie;)

Obrazek

***Ola***
Moja odskocznia
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu,chyba za szybko opatuliłaś swoje roślinki ,mogą sie zaparzyć.Widzę,że nasze koty znalazły nowe miejsce na zabawę.Urodzily się w kwietniu,a mój M wypasł je dobrze.Mamy nadzieję,że przetrwają zimę.Są bardzo ufne,nie wiem czy dobrze zrobiliśmy tak bardzo je udomowiając.Maja swoje imiona:Pan Oczko,Pan Bródka,Pan Nosek i Safanduła.Od pewnego czasu doszly jeszcze dwa:Wypłosz i Maska.Ojciec zajmował sie nimi do tej pory bo matka odeszła/naturalnie albo ktoś jej pomógł jak mialy miesiąc/.Od tamtej pory ich ojciec i mój M zajmowali sie nimi ale 3 tygodnie temu ojciec zniknął,chyba poszedł w długą.Szukałyśmy z Marią domku dla nich na zimę ale nikt nie chciał kociąt.Na szczęście nauczyły sie polować.Codziennie znosiły nam łupy pod drzwi.Czy specjalnie nie zostawiliście nocnych świateł?
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

Powiem Ci Grażynko, że nawet nie wiem czy mąz specjalnie zgasił światła na działce, chyba nie zwrócił uwagi że są wyłaczone. Ale nie mamy nawet kiedy ich zapalić bo na działce bedziemy nie wczesniej niz za tydzień. Dlatego też zakryłam roslinki nieco wczesniej, nie wiedziałam kiedy bedziemy znowu na działce a poza tym w noc przed zakryciem przemarzły mi wszystkie dalie, był niezły przymrozek.;(

Obrazek

Posadziliśmy też jabłonki i orzechy i zabezpieczylismy je szczelnie przed zimowymi gryzoniami ;)

Obrazek

A czy ten słodziak to nie jest własnie Pan Oczko? Imię związane jest z jego okiem?

Obrazek
***Ola***
Moja odskocznia
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu to chyba Pan Nosek,Oczko to na pewno nie jest.Ja też po tym -5 przymrozku chciałam okryć ale dziewczyny na forum piszą ,że jeszcze wcześnie i chyba maja rację,ja kiedyś okutałam w październiku i zapazryłam rośliny.Do -5 nic roślinkom się nie dzieje,szybko do siebie dochodzą.Strasznie ciemno po Waszej stronie!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

W takim razie trzeba bedzie jechać i zapalić jakieś nocne światełko;) tylko kiedy?;(
To jak myslisz, jeśli uda mi sie jakos na dniach pojechac na działkę - zdjąc okrycie z roślinek? Szkoda, że nie macie klucza do naszej furtki, mogłabym Cię poprosić o zdjęcie włokniny :(

:wit pozdrowionka
***Ola***
Moja odskocznia
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W tej chwili jest 12-13 stopni w dzień i słońce i one się zaparzają.Nie bardzo wiem jak Ci pomóc.Zadzwoń do Marysi,ona miała jechać.Może by wzięła do Ciebie klucz i odkryła.
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

Nie mam za bardzo nawet jak skontaktować się z Marysia bo jutro rano jedziemy do Torunia, ale myślę że uda nam się tam podskoczyć do Święta Zmarłych.

Szkoda, że nie pomyslałam o tym wczesniej...no cóż..człowiek uczy się na błędach i podpowiedziach innych;) Miłego weekendu;)
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj piękny ogród i słodkie kociaki :wit
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

Dziękuję Różyczko, wpadnę do Ciebie z rewizytą niedługo :wit
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ola, zajrzyj na Kaszubskie pogaduchy :wit
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p

Post »

Witaj Krysiu, byłam, czytałam, masz na myśli spotkanko?

Wczoraj trafiłam w końcu na działeczkę, pogoda cudna,aż żal było wyjeżdzac...ale niestety sezon na dobre się zakoczył, teraz pozostaje nam już tylko czekac wiosny ;:3
***Ola***
Moja odskocznia
kajbar
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:03

Post »

Witaj Olenko twój ogród jest już przygotowany do zimy, dawno u ciebie nie byłam teraz nadrabiam zaległości
Zapraszam
Moj Ogrod
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Witam moją rodaczkę :D
Śliczny domek uwielbiam drewniane,tez mam drewniany tylko zakamuflowany nieźle;p
Duża fajna działką można zdziałać cuda
trzymam gorąco kciuki(i za siebie tez hehe)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”