Tosiu, mogłoby tak być aż do marca, prawda?
Naprawdę, nic bym nie miała przeciwko braku zimy

.
Majeczko, poszukam wśród niepublikowanych jeszcze zdjęć z sezonu i coś na pewno wrzucę na forum.
Gosiu (gemac), miło mi z powodu nowego gościa

.
Z różowych poleciłabym Baillando a z białych Ledreborg Castle lub Aspirin.
Te, moim zdaniem, są najlepsze.
Rozetko, uśmiejesz się, ale najciekawsze co widziałam w centrum ogrodniczym to moją koleżankę ze studiów,
której nie widziałam od wielu lat. Oglądanie roślinek zeszło zatem na dalszy plan
Ale były też zakupy. Kilka Bergenii "Abendglut" (co za nazwa! wieczorny glut?

)
I róża Pirouette. Była taka przecena, że nie mogłam jej nie wziąć.
Zdjęcie kwiatu na zawieszce nie pozwoliło mi się długo zastanawiać.
Alebciu, trudne zadanie mi dałaś.
Gartentraume: plus za zapach i piękne kwiaty.
Niestety pod koniec sierpnia kończy kwitnienie a szkoda, jesienne chłody pozwoliłyby kwiatom dłużej trwać na gałązkach.
Poza tym zdrowa i pomimo dużych kwiatów nie pokłada się.
Alnvick'a, oprócz zachwytu nad kwiatami nie chcę jej jeszcze punktować ponieważ rośnie u mnie od wiosny
i jeszcze nie zdudował ładnego krzaczka. Na razie ma raptem kilka słabych pędów.
Ale myślę, że w przyszłym roku to może być jedna z moich ulubionych róż.
Alu, ja też wszystkie moje Rh pielęgnuję hurtowo więc są identycznie traktowane.
Różnica może wynikać jedynie z doboru stanowiska choć w tym przypadku to też odpada bo obok rośnie
kilka innych różaneczników i te co roku kwitną w najlepsze. Dam jej jeszcze czas i najwyżej kiedyś przesadzę ją do cienia.
Su, w wolnej chwili zmierzę pH pod kaliną.
Monia, mam te same przemyślenia tylko nie możemy o tym głośno mówić bo nas już Ala więcej nie zaprosi

.
No chyba, że osiądziemy tam w charakterze pomocników ogrodnika.
Różami się nie przejmuj, kilka moich też już rośnie gdzie indziej

.
Gosia, to przez to, że tak pokrętnie zbudowałam tą wypowiedź. Już ją przeedytowałam

.
A jak się kocha rośliny to się kupuje emocjonalnie. Beznamiętnie to można co najwyżej kupić kilogram ziemniaków