Po malinowym chruśniaku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Po malinowym chruśniaku

Post »

Justynko już oglądałam twój wątek - masz dużo ciekawych roślin. Pisałaś u mnie o chryzantemach , czy możesz się nimi pochwalić ? :wit
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iza mam zapytanie o trawkę. tę większa bardziej biała niż zieloną. czy wiesz, co ona za jedna? albo chociaż zdjęcie dorosłej postaci, proszę.
Nie wiem, gdzie ją mam wpasować. A już mi się udało co nieco stworzyć z różami, trawkami i iglakami.
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Współczuję serduszce , mnie też tak się przytrafiało sadzić jedno na drugim lub za blisko .Teraz zaznaczam zanikające rośliny grubym drutem wygiętym w kształcie U, polecam u mnie się to sprawdza .
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Zosiu, nie wiem czy pomyliłaś ogród czy właścicielkę ale i tak się cieszę ze wpadłaś :wit Jakoś przez te dni się nie składało komputerowo a i teraz wpadłam na chwilkę więć chryzantemy może innym razem. Twoich i tak nie przebiją...
Juatynko, nie pamiętam co to była za trawka :oops: Może pamiętasz z której częsci ogrodu? dokładniej opisz albo daj fotkę :wit
Olku, na pewno drut będzie bardziej trwały od badylków, może spróbuję 8-) Ta serduszka to dość nowy nabytek i mało okazały więc o niej zapomniałam :oops:
Dzisiaj był piękny dzień i znowu się udało wyskoczyć na rower. Tym razem trasa Puck - Władysławowo. Niedaleko ale znowu w jedną stronę pod górę a w drugą pod wiatr...
w ogrodzie rano było biało, oj biało :roll: Krety dalej w ataku i doprowadzają mnie do szewskiej pasji ;:223
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Moje krety też dają do wiwatu ;:14
Śliczne te pełne tulipany :)
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Taki sobie rzucik na mój skalniak.Mimo przymrozków rośliny trzymają się całkiem nieźle.
Agato mam nadzieję że zeszłoroczne tulipany też jeszcze coś pokażą.
Justyno jak jposzłam do ogrodu to mi się przypomniało jaką dostałaś trawę 8-) [ nie żebym zaraz wiedziała jak się nazywa :oops: ] Jest na trzecim zdjęciu, u góry z prawej strony. Rośnie tam ze trzy lata, ale muszę ją z tego miejsca zabrać bo już się za mocno rozlazła. Nie wiem też jak się nazywa ta trawa co wyrasta z torebki. Kojarzy mi się z anielskim włosem. Jej kłosy leżą daleko od roślinki i chyba powinna rosnąć na pięterku.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Dzięki ;:196 Nazwa mniej ważna. Najważniejsze, ze wiem jakich rozmiarów się spodziewać. Czyli mogę posadzić, tam gdzie zaplanowałam.
Fajnie się ogląda fotki, jak się było w ogródku. ;:108
Podziwiam tę rowerową pasję, Ja to jestem leń :oops:
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

Iza dzięki za wizytkę wiosną będziemy myśleć :wink:
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już prawie na nią czekam :wit Nigdy mi się nie udzielały chyryzantemowe przesądy. Nawet mam takie 'skrzywienie' że przed listopadem wypatruje nie tych co będą ładniejsze na cmentarzu ale co będą ładniejsze w ogrodzie 8-) O tej porze wywalam te co nie zdążyły zakwitnąć.
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

O matulu w końcu przeszłam cały Twój wątek :D Zmęczona jestem ,aż oczy szczypią :wink: Warto było i będę częściej zaglądać jeśli można....
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marzenko :wit wpadaj jak najczęściej. W końcu po to się tu produkuję żeby przychodzili goście do ogródka ;:3
Teraz wpadłam tylko się pochwalić i zachęcić tych którzy uważają że mają za mało tulipanów ;:138 [czyli wszyscy?]
W auchon jest nareszcie jprzecena cebulek ;:65 O mamusiu, chyba zwariowałam! lecę sadzić :wit [tylko gdzie?] Ale to taki jprzyjemny kłopot...
marzenaF
1000p
1000p

Post »

:shock: tylko nie to dość już tulipanów :;230 Miejsca w ziemi brak! A,aaaaaaa fajne chociaż? :oops: Moze hm.... jakiegoś akurat nie posiadam :wink: Posadzę u sąsiadki :;230 :;230 :;230
magdala

Post »

izaziem pisze: W końcu po to się tu produkuję żeby przychodzili goście do ogródka ;:3
No to wpadam "na produkcję" :wit :wit
I co słyszę- tulipany będą??? Teraz to w ogóle do wiosny będzie tęskno......!

Miejsca starczy -piętrowo ,piętrowo !

Ja z tulipanami poczekam - dopóki miałam je na działce ROD -nie byłam w stanie odpowiednio
ich nawozić ,wykopywać ,przechowywać i takim sposobem wszystkie bajeczne odmiany z czasem
stawały się czerwonymi tulipanami.. :?
marzenaF
1000p
1000p

Post »

Jestem ciekawa jak u mnie będzie, na razie jeszcze mi się żadne nie wyrodziły :roll: Fakt w drugim roku były troszkę mniejsze.... Zobaczę wiosną :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
magdala

Post »

U mnie niestety ten proces jest bardzo widoczny . Kupowałam papuzie, i takie śliczne Angelique.
Piękne były w pierwszym kwitnieniu - potem się zmniejszały ,bladły ,albo zupełnie nie kwitły.
Te co na działce zastałam po dawnym właścicielu były wyłącznie czerwone...
Mam też ciężką gliniastą ziemię ,która raczej nie jest dobra dla cebul :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”