Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Ja znalazłam, ale nic nie kumam :;230
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Martuś - dbać muszę o Twą pasję... Twój podziw nad młodymi przyrostami róż... Proszę, względem tego co i owszem... http://www.rozes.lt/htm/titulinis.htm

Gorzatko - daj pokój tym mrozom... Biorąc kopczyk jako miarę... Uczciwie ubawmy się... do kopczyka...
Żabeczko.... tu/macz...

Dorotko - a kto pyta ten wielbłądzik - drogowskaz jest... Po prawdzie... drogo...

-- 26 paź 2011, o 22:14 --

Jakoś tak się cieplej zrobiło i pospacerowałam po ogrodzie... Więc na dni parę... tęsknoty wiosenne zawieszam, bo znalazłam, że jesienią też ładnie...

Rotkappchen czyli Czerwony Kapturek Obrazek

Obrazek Viridiflora czyli Green Rose...

Piano a więc cicho, spokojnieObrazek Obrazek Pastella czyli... Pastelka

rozchodnik jakiś Obrazek
Obrazek trawki różniaste

barwne zimozielone Obrazek

Obrazek moja rabatka pupilka. Myślałam nad dodaniem "brązowych" róż i ciemnych żurawek... Ale na myśleniu się skończyło. Zamówiłam różowe róże...
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O dżisis - po co Ty podałaś stronę tego Rozynasa Sybirkosa... masz mnie koleżanko na sumieniu... spać teraz nie będę mogła... ;:223
Ja zachorowałam na rugosy i już wiem, że przyszły sezon będzie pod ich panowaniem... żeby jeszcze można było takie cuda u nas kupić...
A propo - czy ktoś robił zakupy u tego pana ?
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

gorzata76 pisze:Ja znalazłam, ale nic nie kumam :;230
Gosia, wystarczy włączyć Tłumacza Google i wszystko staje się jasne! No zobacz...
"Teraz nie ma silnej konkurencji z innymi grupami róż, wciąż są ludzie cenią tylko hybrydowe herbaty wzrosła piękna." :;230 Verstehen du? Dobrze napisałam? :wink:
Ja w ogóle uwielbiam Tłumacza, moje życie bez niego nie byłoby takie radosne :)
Iza, masz Viridiflorę? Oj, nie podejrzewałam Cię o to! To Ty jesteś kolekcjoner! ;:108 Bo przecież nie masz jej ze względu na urodę! :lol:
Odnotowałam w pamięci, że rabatka pupilka to rabata z trawami, użyję tej wiedzy w odpowiednim momencie! :wink:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ha ha! Ja inteligentna jestem :wink: to sobie przełączyłam na anglojęzyczną wersję strony i... ubyło mi powodów do radości :;230
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

No tak...właściwie to nie chciałam już żadnych szkółek różanych oglądać ,ale zaintrygowały mnie zapowiadane przez Ciebie nowości i zajrzałam...Nic nie mówię tylko łzy ronię...I cóż mi z tego ,jak już nawet cm nie znajdę... ;:145
Hybryd rugosy są niezastąpione w zdrowotności... tylko nie kwitną przez cale lato ,powtarzają niewiele...ale i tak warto posadzić... :uszy
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Ave pisze:O dżisis - po co Ty podałaś stronę tego Rozynasa Sybirkosa... masz mnie koleżanko na sumieniu... spać teraz nie będę mogła... ;:223
Ja zachorowałam na rugosy i już wiem, że przyszły sezon będzie pod ich panowaniem... żeby jeszcze można było takie cuda u nas kupić...
A propo - czy ktoś robił zakupy u tego pana ?
Adres tej szkółki podaje też pan Marian Sołtys i poleca.
Pisze nawet, że jakoś bezproblemowo się dogadywali :wink:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

EvoAve- stronę podałam w celach poznawczych. Dużo tam fajnych rzeczy o różach - polecam pooglądanie albumu zdjęć z kolejnych sezonów, podglądnięcie sposobu okrywania... Mam parę róż od Sybirkosa - ale nie zamawiałam sama- przyłączyłam się... tak grzecznościowo. Sadzonki dostałam jesienią - porządne, choć nie wystawowe. CO najważniejsze, to to, że wszystkie się przyjęły, wszystkie zakwitły potwierdziły zgodność z zamówieniem.

Martuś - no wiesz... jak mogłaś nie zauważyć Viridiflory... Takie wprawne oko łowcy... Niewiarygodne, nie możliwe... Kwitnie niestrudzenie - żadnych przerw! Hm... czyżbyś próbowała dyskredytować jej urodę... Ech... trzpiotka z Ciebie.
I jeszcze to mnemotechniczne ćwiczenie na mojej trawiastej rabatce... A trawki tam tylko dodatkiem, bo jest jeszcze: akacja, gledliczja, orszelina, wiśnia , dereń , hibiskusy, wiąz, sosna, dąb i .... lipa. Pewnie jeszcze coś... ale mnemotechnika zawiodła... No powiedz sama jak nie lubić takiej rabatki!

GorzatkoMał- sugerujesz, że tłumaczenie anglojęzyczne przełożyło się na angielskie poczucie humoru... i że nie śmiesznie... Masz Ci los... i babo placek... trulam się

Nelu- nie chciałam łez wywołać...

Walentyno- prawda szczera i dzięki Panu Marianowi Sołtysowi trafiłam na Litewskie różane pola. Porozumienie chyba bezproblemowe w języku angielskim.

A jeśli ktoś nie trafił na stronę Pana Mariana Sołtysa, to zostawiam drogowskaz http://www.roses.webhost.pl/

A na dobrą noc i dobry dzień puszczę oko... i zostawię oko...lice oczka

ogólnie trawiaście Obrazek

Obrazek detal dość pospolity... alisma plantago-aquatica

miniaturowa pałka Obrazek

Obrazek turzyca Graya
magdala

Post »

A kwiatów już nie będzie ?????
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie te trawy wystarczają... :shock: ;:180 :D
I dzięki, Oliwko, za info ;:180
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

aleb-azi pisze:
GorzatkoMał- sugerujesz, że tłumaczenie anglojęzyczne przełożyło się na angielskie poczucie humoru... i że nie śmiesznie... Masz Ci los... i babo placek... trulam się
Plackiem :;230
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Iza, śliczna ta rabata z kępami traw. Co to za ciemny krzew na tym zdjęciu? Pokrój kształt liści podobny do derenia świdwa, tylko kolor nie ten, więc chyba to coś innego.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

A jednak :wink:
Iza, wiesz co? Mi już wcale nie przeszkadza Twoje kontestowanie uśmieszków! Ja czytam, znam Cię trochę, więc sobie dodaję i wszystko gra! :)
Izuś, Twoją lekką fascynację krzewami i drzewami też odnotuję w pamięci! I też w odpowiednim momencie wykorzystam! :lol:
A w kwestii rugos, że się tak wyrażę...Napaliłam się, wstępne zamówienie nawet złożyłam...Już nawet w myślach poprzesadzałam to, co miały one zastąpić...A potem poczytałam... ;:223 Za niskie są! Chciałam się od sąsiadów tam przy domku zasłonić, wiesz...Potrzebuję dwumetrowych! Nie da rady?
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

A mnie było dzisiaj tak troszkę smutno i na rozweselenie kupiłam sobie Grahama Thomasa, Othella i Heritage. I sobie czytam Twój wątek i od razu lepiej :)
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Magduś-? A pytasz tak w ogóle, czy w szczególe...

EvoAve- te barwne trawy i ich kwiaty... Szumy i szelesty... Swoją drogą, to chyba dopiero do mnie dotarło, że trochę tych traw się nazbierało - jakoś tak... niepostrzeżenie...

Goś- i na zdrowie...

Romku- widać jak na dłoni, że trawi podbiły nasze serca i rozpanoszyły się w ogrodzie.Jestem im wdzięczna za to, że praktycznie rzecz biorąc cały rok radzą sobie same i wieńczą ogrodowy sezon wdzięcznym widokiem. No... to jest dereń świdawa - troszkę go przymroziło i zrobił się jakiś taki... inny...

Martuś- będę zatem kontestowała dalej... A szanowna koleżanka jak widzę uparcie wykonuje ćwiczenia mnemotechniczne... I tak będziemy trwać? Ciekawe jak długo...
Moje doświadczenia z rugosami skromne - ale myślę, że te dwa metry to będziesz miała, jak poszukasz nieco. Goździkowa różowa jest ogromna - możesz zobaczyć u Oliwki, bo okaz ma w sam raz na pokaz... Nie wiem jak u Ciebie - na moim piachu róże rosną dużo wyższe niż w opisach, ale i zazwyczaj węższe... taką ściągę podrzucę ( ściąga w celach edukacyjnych jest niezastąpiona...)
http://www.roses.webhost.pl/tag/mieszan ... sa/page/3/

AniuZielona - nie smuć się... u mnie czekają na Ciebie dwie róże... i dalie... No to kiedy?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”