Pierwsze koty za płoty ! Masz bardzo ciekawy ogród i roślinki , Dorotko . Czy to ogród przy domu ?
Fajnie, że zdecydowałaś się nam go przedstawić. Cieszę się, że myślisz o większej ilości fotek w tym roku ..
Będzie co podziwiać , bo i okolica górzysta wygląda ciekawie .
Co to za różowa, warkoczowata roślinka na pierwszej fotce ostatniej serii ? Śliczna !
Ta roślinka Aniu to wrzos
Na razie mam tylko rabaty wrzosowo iglakowe wyściółkowane korą,bo nie ma przy nich zbyt wiele pracy ale myślę, że w tym roku powstanie jakaś rabatka z kwiatami jednorocznymi i bylinami.Kupiłam trochę nasionek a jutro też wybieram się na małe zakupy... ;:2
Witaj!
Mój pieris wsadzony jest do dołka z kwaśną ziemią,nawożę go 3 razy w roku : pod koniec marca, kwietnia i na początku czerwca nawozem do roślin kwaśnolubnych. W lecie czasem go podlewam i na zimę okrywam świerkowymi gałązkami
Mam go już trzecią zimę i jak na razie ma się dobrze ale zawsze okrywam go gałązkami świerkowymi.Skoro wytrzymał zimę z 2006 roku z temp.-30 stopni to myślę że jest dobrze zahartowany
Podoba mi się twój ogród, pewnie dlatego że masz podobne rośliny jak ja i namiętnośc do kamieni. Mój ogrodnik młodszy ma 4 lata i koniecznie chce pomagać i wszystko wiedzieć.
Jaką różę kupiłaś?