Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Mam w katalogu posłonka kwitnącego na żółto,liście identyczne(poszłam po omacku do ogrodu i uszczknęłam z każdego).Ten drugi,nieco owłosiony,przypomina miniaturową azalię. Obrazek
Dokumentacja mojej intensywnej pracy w ogrodzie,pracuję krótko ale intensywnie.W tle metasekwoja w jesiennej szacie. Obrazek
A oczar sprawia,że odwiedzam ośnieżony ogród w nadziei,że zobaczę niepozorny kwiatuszek w środku zimy :shock: W tamtym sezonie był rzeczywiście jeden a teraz zapowiada się obfite kwitnienie.Musicie uwierzyć na słowo,patrząc na zdjęcia,możecie tego nie dostrzec :;230

-- 25 paź 2011, o 21:21 --

Obrazek
Mój odradzający się suchodrzew
Obrazek Obrazek
Tę tuję eksmitował sąsiad,chętnie przyjęłam,w wolnej chwili ją zidentyfikuję :idea: Obrazek
Jednoroczne zakasały nawet ognika,teraz odetchnął :uszy
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ognik też mi się podoba tylko ze u mnie przemarza i sobie darowałam.
Teraz podziwiam go u Ciebie. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda piękna a ja siedzę w domu :oops: Zaraz się zmobilizuję i pójdę popracować w ogrodzie :wink: Z okrywaniem na zimę trzeba jeszcze poczekać, ale jakiś "dobry " człowiek o mnie pomyślał i "zaopatrzył " mnie.Na łące,którą dzierżawimy znależliśmy transport z gałęziami,które ktoś przywiózł ze swojego ogrodu :evil: Sądząc po gatunkach przycinanych krzewów,pochodzi to z ogrodu bogato zaopatrzonego :twisted: Mąż przywiózł to do spalenia ,a ja się zastanawiam,jak ludzie idą na łatwiznę w pozbywaniu się śmieci :evil: Ma swoją działkę i to pewnie dużą,ale na kompost nie chce się rozdrobnić,łatwiej komuś podrzucić ;:14
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mireczko przyszłam z rewizytą i oniemiałam. Masz już piękny, dojrzały ogród. A przede wszystkim masz wizję Swojego ogrodu. Można tylko brać przykład. Będę częstym Twoim gościem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Hala
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Halinko,zapraszam serdecznie.Mam rzeczywiście wizję,ale przede wszystkim chol...y bałagan w ogrodzie.Poszłam do ogrodu i odwróciłam się zaraz,żeby wyjść,bo nie wiedziałam od czego zacząć :roll:Przypomniałam sobie,że w wodzie trzymam 3 sadzonki mahonii,które odkopałam kilka dni temu i ta myśl mnie ukierunkowała ;:108 Pracowałam do zmierzchu,jutro coś pstryknę i wkleję.
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

E tam :D Raz dwa ogarniesz ogród i będziesz zadowolona. Najgorzej zacząć, potem już samo się robi :D Wczoraj była przynajmniej piękna pogoda, obawiam się, że dziś nie będzie tak przyjemnie. A mam mnóstwo liści do zgrabienia. Najgorzej zacząć...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A z rabat też zbieracie,bo ja nie planuję,pozgrabiam tylko z trawnika :roll: Wczoraj posadziłam te mahonie na cienistej rabacie pod sumakiem octowcem ,na wiosnę dokupię ze dwa rhododendrony,obwódkę z funkii już mam.Na efekt trzeba poczekać do wiosny,bo teraz to tylko kupa liści.
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ja liście zgrabiam tylko z trawnika.
Z rabat zgrabiam wiosną.
To naturalna kołderka dla roślin.
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak też i ja rozumuję.Cyknęłam dzisiaj troszkę,zrobiłam poprawkę mojego oczaru całego w pączkach.Mam nadzieję,że coś będzie widać :oops:
Mój ci on cz. 3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Mireczko, przybyłam z rewizytą :wit
Zaraza ogrodowa i Ciebie dopadła :lol: :lol: :lol:
Masz rację - ogród daje szczęście na całe życie ;:108
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Moja nadzieja na nadejście,przyspieszenie wiosny.Cieszę się,że zdjęcia są znośniejsze i widać masę pączków.Serce mi mówi,że to kwiatowe,bo nie miałam okazji się przekonać :roll: Obrazek
Częściowo przygotowana na zimowanie w gruncie moja domowa azalia,przykryję ją stroiszem jak tylko troszkę pomrozi
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powoli ,ale systematycznie sprzątam ogród.Zależy mi,żeby zrobić to teraz ,bo wiosną nie zdążę :roll: Przeraża mnie moja piwnica,wszystko poprzerastane trawą :roll: Kucam więc sobie i iskam jak małpka małpkę ,co rusz wstaję i oceniam efekt.Jest.Ale nie każda wychodzi z korzeniami ,więc coraz częściej myślę o oprysku :? Ogród pustoszeje a to jest czas na planowanie.Wszystko widać jak na dłoni i przychodzą do głowy plany na zmiany.Jak to z ta zimą ;będzie ona czy nie będzie :roll: W telewizji widziałam kwitnącą forsycje :shock: Nie zrobiłam zdjęć moim krokusom tym kwitnącym jeszcze i tym,które przygotowują pączki do kwitnienia.Asystowałam mężowi przy spuszczaniu wody ze stawu :uszy
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko i tego się trzymaj :uszy. Masz plan i go realizuj. Będę się z uwagą przyglądać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam Hala
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Korzystając z tego,że domownicy o mnie zapomnieli (córka nie przegania od komputera,maż nie woła spać :wink: )pokażę Wam,jaka ze mnie dobra ogrodniczka :uszy hoduję bluszcz na betonie :shock:
Obrazek
No i jeszcze pokażę begonię,którą przetrzymałam z poprzedniego sezonu.Pięknie zdobiła cały sezon,przyniesiona do domu przed mrozem przeżyła szok i dziś jest już w piwnicy,odpoczywa...
Obrazek
Pomyłka,tę wyhodowałam,tamta kupiona ;:108 Obrazek
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne begonie ;:63 Czy bluszcz celowo posadziłaś pod murem :?: Jak podrośnie będzie ciekawą ozdobą.
Pozdrawiam Hala
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”