Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

No, no widzę baloniki to pewnie z domu wypchnęłaś swoje dziecko :;230

Ja też nie byłam stanowcza w ogródku i jedna z rabatek cała była w astrach, ale zrobiłam z nią porządek i wyczarowałam nową rabatkę z żurawkami i wrzosami :heja nie jest to ostatni hit sezonu, ale mi sie podoba :wink: Mam wiele do zrobienia w ogrodzie, ale to chyba zrobię jak przejdę na emeryturę................za jakieś kilka lat świetlnych :;230
Jak chodzę po ogródkach forumowiczów to zakochuje się w kwiatach o których bym nawet nie pomyślała, że mi sie podobają ;:224........na starość to mi się nawet chwasty będą podobać :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Liliowce mają wiele zalet :D Najważniejsze, że nie są kapryśne. Jeśli już rosną w ogrodzie, to będą rosły :D Cena bywa bolesna, ale to rośliny dające mnóstwo radości.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko,zaraz idę zrobić zdjęcie taczkom załadowanym...rudbekią :;230 A takich transportów będzie z 10 :shock: Zrobię też fotkę" uwolnionym",ale na wrzucanie z aparatu to poczekam chyba na latorośl :oops: Bogusiu,jedno z głowy,jeszcze dwie :wink: Ewciu,żeby jeszcze to kwitnienie miały dłuższe :roll:

-- 21 paź 2011, o 09:59 --

A tymczasem...
Obrazek
urokliwe nasionka trzmieliny
Obrazek
i moja chryzantema,niezmordowanie kwitnąca już miesiąc u mnie a kupiłam już całą w kwiatach.Przetrzymała nocne przymrozki,ale na całą zimę nie mam odwagi jej zostawiać :roll:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Kwiatki ładne, ale kotki ładniejsze. :uszy
Ślę drapanko dla nich.
One na dworze a moje piecuchy na parapetach się wylegują i ani myślą iść na dwór.
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślę ,że i moje by chciały,ale oferuje im inne ,nie najgorsze miejsca :lol: A teraz ,Grażynko, zobacz moje dzisiejsze transporty rudbekii.Nie skończyłam,bo miałam gościa na kawkę,ale jutro też podobno słonecznie :heja Obrazek
Oooo,zamiast pokazać transport,pokazałam,że kiepski ze mnie fotograf :oops:
Pokażę teraz zdjęcia dwóch bylinek kupionych na rynku,nie pamiętam nazwy.Jedna ledwo przezimowała a miała się prężnie rozrastać,ale w sezonie nie powiem,nadrobiła.Kwitnie na różowo,kielichy małe powiedziałabym,druga-na niebiesko.Mam nadzieję,że jakość zdjęć pozwoli na identyfikacje :roll:
Obrazek
Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Fajnie jest w Twoim ogrodzie ....pergole śliczne , niesamowicie pokryta piwnica ( gdybym nie wyczytała to by mi nawet nie przyszło do głowy że tak umiejętnie ją obsadziłaś :wink: u mnie kiedyś też była taka piwnica tylko teście z niej zrobili szambo a ja ją obmurowałam i z stąd mam prostokątną rabatkę :heja ) Widzę że porządki już w pełni a to nam pogoda psikusa sprawiła i to jeszcze takim mrozem powiała :roll:
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj,Beatko,to sprzątanie nie idzie mi jak potrzeba :oops: Dopuściłam do dużych zaległości i teraz dopiero łapię wenę.Dni słoneczne,będzie ubywać :wink:
Nie da się rozpoznać roślinek :roll: Może na wiosnę ,jak zakwitną :?
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Widzę, że trzmielina wydała piękne owoce :D Bardzo kolorowo u Ciebie jesienią .
Pierwszej rosliny nie rozpoznaję, a druga wygląda "lawendowato" :roll:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kwiaty wiele by powiedziały :D Mnie czeka przeprowadzka tojeści kropkowanej. Dużo mniej, najwyżej jedna taczka, ale kopania kłączy będzie dużo :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Miruś do wiosny daleko, więc jeszcze masz czas wszystko przemyśleć.
A wiosną zobaczysz na bieżąco co trzeba wyrzucić.
Pamiętaj, że niektórych roślinek teraz prawie nie widać, więc można za dużo wyciąć.
Nieraz już tak zrobiłam, albo posadziłam jedne w drugich a co z tego wyszło możesz się domyślić.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Dyshia
1000p
1000p
Od: 17 lut 2010, o 12:19

Post »

Miriam, pięknie u Ciebie! Różana pergola będzie wyglądać zniewalająco, gdy się obsypie kwiatami. ;:152 Widziałam też mikołajki, mi niestety wiosną po posadzeniu nie wyrosły, chyba za głęboko je dałam. :roll: A to, co na nim siedzi, to chyba nie pszczoła, ale i tak ładną ma fotkę. :wink:

A kto to? :
Miriam pisze:Obrazek
To Twoje Kociambry? :D Chodź z nimi do kociego wątku. ;:4

Będę czekać na nowe odsłony Twojego ogródka.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DZIELCIE ZE MNĄ MOJE SZCZĘŚCIE prawie sama wrzuciłam zdjęcia na pulpit :;230 Cieszę się z chwil,kiedy mogę usiąść na chwilę przy komputerze :D A zima nie przeraża,bo da mi czas na gruntowne poznanie Waszych wątków :wit Przerywam dalej nadmiar niektórych kwiatów i oceniam,jak przeżyły niektóre,siłą na drugi plan zepchnięte.Na Wielkanoc kupiłam na kuchenny stół azalię o subtelnym kolorku limonki.Po przekwitnięciu wsadziłam do ogrodu i jakaż jest moja radość,kiedy spotykam ją obsypaną pączkami :heja Podsypałam ją kompostem i mam przygotowane gałązki sosnowe do okrycia(nigdy się tak nie fatygowałam :oops: )ale czekam z tym do większych mrozów,żeby się nie spociła :roll:
Oooo,chciałam ją teraz pokazać,ale widocznie nie wkleiłam,jutro pokażę ;:108 Wydaje mi się,że udało mi się zrobić lepsze zdjęcia moich nn.Izuniu,to na pewno nie lawendy;zerknijcie... Obrazek
Obrazek

-- 25 paź 2011, o 20:11 --

Ciągle przemarza mi suchodrzew chiński,ponieważ odbija mi jakoś,więc nadal go mam.Zauważyłam,że przyrosły mu dwie gałązki,więc posadziłam je w innych miejscach ogrodu,z nadzieją,że tam mu będzie dobrze :roll: Grażynko,przytrafiło mi się to,o czym pisałaś;szukając mu miejsca,wygrzebałam kilka cebulek,bo zupełnie nie pamiętałam,że tam coś rosło :lol: A tojeść kropkowana Ewuniu jest ładna rzeczywiście,pod warunkiem,że nie zdominuje rabaty :;230 Dziękuje i Tobie Dyshio za wizytę i pochwały,jest mi bardzo miło ;:196 To nie była pszczoła...na tym mikołajku :roll: więc co :roll: ?
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz to mi wygląda jak posłonek :D Może być biały. Szczególnie na drugim zdjęciu widać zdrewniałe gałązki.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu kwitło na różowo i niebiesko.Zaraz zajrzę do katalogu popatrzeć ,jak wygląda posłonek.
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Różowy tym bardziej może być posłonek :D
Pozdrawiam-Ewa