Dracena - problem.

Rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Majorek
500p
500p
Od: 9 lis 2009, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Dracena - problem.

Post »

Miło, że pozdrawiasz "zainteresowanych" :), ale "zainteresowani" pozdrawiają też Ciebie i odsyłają do ponownego przeczytania 4 poprzednich odpowiedzi.
Życzę miłego dnia
Tomek.
Awatar użytkownika
Marta80
200p
200p
Od: 13 wrz 2011, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majorek no to moja tak czy siak się zwija :-) a myślałam, że ma za mało światła i to dlatego, końce liści faktycznie się wykręcają jakby miały się zwinąć w rurkę, ale nie wygląda to aż tak tragicznie, najważniejsze, że liście nie schną ze zbyt małej wilgotności powietrza. Staram się zraszać codziennie, ah te draceny :-) są ciężkie w uprawie moim zdaniem i nie wiem jak mogłam myśleć, że łatwe.. :roll:
Moje zielone:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47930" onclick="window.open(this.href);return false;
al_pacino
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 26 lip 2011, o 21:32

Post »

Cyz od opryskania nadaje się ten środek?
Target Score 250EC?

Pozdrawiam Al_pacino
Awatar użytkownika
Majorek
500p
500p
Od: 9 lis 2009, o 21:25
Kontakt:

Post »

Nadaj się. Zraszać niektóre rośliny niestety, ale trzeba. Nawet jeżeli nie będą usychać końcówki to po pewnym czasie zakurzone liście będą brzydko wyglądać i po drugie będą pobierały mniej światła, efektem czego będzie słabszy wzrost rośliny. Ja swój kwietnik na którym mam same epipremnum aureum, muszę zraszać też co jakiś czas, niestety rośliny są tak poplątane, że nie mam za bardzo jak za każdym razem ich ściągać z kwietnika i pryskać muszę wszystko. Tylko, ze potem mam całe panele mokre :D kiedyś może wstawię fotkę tego kwietnika, jak będziecie chcieli.
Życzę miłego dnia
Tomek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”