Moje ukochane kwiatuszki :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p
Od: 10 lip 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje ukochane kwiatuszki :)

Post »

Wiem, to już popierniczone :;230
Wbrew pozorom jest jeszcze sporo miejsca, więc maluszki moga rosnąć :0. Ale już muszę się pilnować :;230 . Ja mi wymienią okno u dzieci za 2 tygodnie, to wreszcie będę mogła zrobić ta półeczkę trzystopniową :), więc fioły będą miały dużo luzu :). Mam jeszcze wolny ten regał chudy :;230

Zrobiłam też zdjęcia zerwanych dzisiaj przekwitniętych kwiatuszków

od lewej kundel girl Rózia, Ek Exotica, sunkissed rose, arapahoe sport, slubny bukiet, LE Sestra Korolewy, Zvezda Makuni
Obrazek
i największy z maluszków RS Czary od Tereski, zarazem nr 3 na liście mega chciejstw ;)
Obrazek
sorry za tą ohydną ścierkę, ale mam mega nieszczelne okno.. ale już niedługo
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Niezle przedszkole fiołkowe. Jak się rozrośnie, to będzie kolorowo...
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10

Post »

hmmm... długa lista chciejstw- muszisz mieć gumowe parapety :;230 jaki to koncept półeczki masz? Ja podglądam w różnych tematach różne pomysły na "zwiększenie przestrzeni użytkowej". Niestety jeszcze nie znalazłam podpowiedzi jak zaprosić więcej światła do mieszkania :cry: miejsce by się znalazło, ale nic nie chce rosnąć w cieniu :(
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p

Post »

Socurek, a więc mam taki plan: ozdobny sznurek lub ładna wstążka mocna + płyta pleksi (ale nie wiem czy wytrzyma) lub pilśnia o kolorze sosny + kołki z haczykami . Kołki razy dwa nad oknem (w tej wnęce). W płycie wywiercę po cztery dziurki i przewlekę sznur robiąc węzły nad i pod każda deską. Z boku też z dwa haki, żeby się wszystko nie kolebało. Mogę zrobić to na jednej połowie okna.
Można ewentualnie kupić taki mały regalik i postawić na parapecie, wolałabym z pleksi, to będzie przezroczyste. Muszę pomyśleć jeszcze.
Natomiast na fiołki płożące i skrętniki mam taki plan: plastikowa doniczka, wypalę śrubokrętem po 4 dziurki u góry, przewlekę wstążkę przez nie, od razu "przewlekając" u góry przez karnisz - jeden mam metalowy, drugi drewniany, więc da radę. No i tak doniczka plastikowa będzie spełniać rolę podstawki :)))
Można też podstawki pod te długie doniczki balkonowe podziurawić w każdym rogu, przewlec sznurki i u góry na haki ;) i masz piętra
Awatar użytkownika
Ania.S
200p
200p
Od: 18 sie 2009, o 13:17
Kontakt:

Post »

Same śliczności ;:138 a Zvezda ogromne ma kwiaty :shock: ;:138
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę, że pomysł przemyślany. Myślę, że pleksi powinna wytrzymać, jeśli będzie odpowiedniej grubości. Jak zrealizujesz ten plan to bardzo proszę o zdjęcia :)
Ja póki co pójdę na łatwiznę i wywalę porcelanowe laleczki na rzecz kwiatów :oops:
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p

Post »

Socurku O ja kocham takie laleczki! Aniołki i koty drewniane, mam parę, większość prezenty. Naszczęscie nie musiałam wszystkich wyrzucać, bo mój mąż pracuje na uniwerku i ma dużo książek i biblioteczki "za szybami". Więc mu tam wepchnęłam :oops: .
Jak w ogóle będę robić któreś z moich wieszadeł na kwiaty, to będę robić zdjęcia krok po kroku. Będą zdobione koralikami, bardzo bym chciała takie kryształowe znaleźć, któe będą robić tęczę w świetle słoneczka :oops: . Teraz zimą nie będę już skupować kwiatów, to będę zbierać materiały na półeczki. Pleksa najbardziej by mi pasowała, bo nie zasłaniałby światła i wyglądała najdelikatniej! A i fiołki z góry były by bardziej widoczne. Najpierw pleksa albo deski, potem będę dopasowywać resztę do mojej wizji :).

Aniula śliczności to są u Ciebie, u mnie kolekcja dopiero kiełkuje :heja . Widziałam w twoich albumach, że masz parę moich chciejstw i łapczywie przeglądam twoje zdjęcie :;230 .

Pokażę Wam maleństwa od Tereski :D . Miniaturki na wiosnę zamieszkają na parapecie ze storczykami w sypialni, a trialek u dzieci na zawieszonej doniczce ;).
Obrazek

Trailer i zvezda ;)
Obrazek

I moje największe wyzwanie od Tereni ;:167 , bardzo dziękuję ;:138
Obrazek
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cuda masz tam w tej kolekcji. Ja mam 5 fiołków na krzyż z czego większość to kundelki :) Wczoraj jednego kundelka rozdzieliłam i posadziłam na knocie- zobaczymy co dalej będzie ;)
A u Ciebie widzę same piękne "rasowce".
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p

Post »

Mam też troszkę kundelków dużych i małych, zesporcone fiołki.
Na wiosnę będę robić wymianę, może będziesz miała storczysia do oddania np do się dogadamy :wit . Ja mam tylko dwa.
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p

Post »

:wit Tylko się nie śmiejcie
Projekt mojej półeczki z pleksy, nie wiem czy będą 3 piętra, czy 2, zobaczy się jeszcze:D. Ale coś mniej więcej takiego. Zreszta jak to będzie uwiązane zawsze piętro można zdjąć :D.

Obrazek
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

To na fiołeczki . Super :heja :heja :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem o co Ci chodzi- szkic jest bardzo precyzyjny. Teraz zaczęłam kumać o co Ci chodzi, bo zupełnie inaczej sobie to wyobrażałam z opisu :;230 Pomysł jest genialny, już to sobie wyobrażam, jak to pięknie lśni i błyszczy... i te Twoje piękne okazy jak cudownie będą na tym wyeksponowane ;:63
Awatar użytkownika
Ewelina B
500p
500p

Post »

:;230 tylko jeszcze mój mąż nie wie, że musi te 6 haków zawiesić tzn, co najgorsze wywiercić na nie dziury .

Tak Zosieńko, na fiołeczki. Parapetów mało, to trzeba dorobić :;230 .

Pozdrawiam dziewczynki ;:167 .
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinka my to znajome nie po kądzieli :wit . Śliczne masz fiołki, ale posiadać ich bym nie chciała :) . Kwiatki, które mnie nie lubią, nie będą u mnie gościć ;:224 .
"Każdy ma swój gust , powiedział pasterz całując krowi biust" :;230
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Podoba mi się wasz projekt wiszących półeczek ;:138
I podoba mi się Twoja kolekcja fiołków. Mając tyle maluchów i przedszkolaków
trzeba ciągle szykować nowe miejsca do ich ustawienia.
Ja dzisiaj przytargałam z Plejady 4 st przecenionych stojaków na DVD.
Ustawiłam je przy parapecie a na nich wzdłuż położyłam panel podłogowy.
Tym sposobem powstało wyższe pięterko parapetu.
Życzę pięknych kwitnień.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”