Kwiaty Patrycji

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiaty Patrycji

Post »

socurek Dziękuję. :;230
tom_mix Dziękuję. Oczywiście podlewanie rozkładam zazwyczaj na 2 raty:D:D Bo po pierwszej się wkurzę ,że tego tyle mam i robię kawę a po kawie i ciachu druga sorta:).

Obrazek Nie wiem o ,którą roślinkę pytasz?
Nr 1 to podobno filodendron jakaś jego odmiana, a nr 2 to hibiskus. :wit
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Patrycjo, chyba powinnam pokazywać moim domownikom te zdjęcia, jak narzekają, że jest u nas za dużo roślin. Podlewania i innych zabiegów, jak np zraszanie naprawdę współczuję oczywiście ze względu na czasochłonność. Nie dziwię się, że robisz w przerwie kawę. :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-F-7
---

Post »

rapunzel zezwalam pokazać:D:D :;230 :;230 Niech widzą, jakmoże być i u was ;:196 .
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Patrycjo, precyzyjnie masz to rozplanowane. Masa kwiatów, a gdzie papuga???
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hihihi, u mnie podlewanie jest przez cały tydzień ;:224 Z tym że ja się nie wkurzam bo nie lubię kawy ;:170 Jak mam już dość podlewania to idę po czekoladę. Koniecznie gorzką.

Chodzi ma o nr 1. Jak dałaś zbliżenie to widzę że są tam listki a nie dzbanki :;230
Pozdrawiam Tomek
x-F-7
---

Post »

Małgosiu papuga stoi jej klatka przed szafą, bo jest tam lustro, w którym się przegląda całymi dniami. A szafa stoi i z prawej strony komody:). :;230

Tomku owadożertów nie trzymam u siebie, ze wzgląd na papugę. :;230
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p

Post »

Chyba taka mała rosiczka nie zjadłaby Twojej papużki :;230 Ewentualnie Nepenthes maxima. One podobno pożerają nawet szczury :shock:
Pozdrawiam Tomek
x-F-7
---

Post »

po prostu nie przepadam za owadożerami i fiołkami:x :wink:
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p

Post »

Mnie za to od zawsze owadożerne od zawsze interesują. Szkoda tylko że maja takie wysokie wymagania ;:223
Fiołków też nie lubiłem kiedyś. Później dostałem od koleżanki kilka odmianowców które wspaniale zakwitły i teraz mi się podobają. Ale bez przesady. Wolę storczyki i brugmansie ;:167
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10

Post »

U mnie niestety nie wszędzie chcą kwiaty rosnąć. Nawet dla tych cieniolubnych gdzieniegdzie jest za ciemno :( Tak więc pozostaje mi dorobić kwietniki, półki i haczyki przy oknach by jak najlepiej wykorzystać przestrzeń obok nich.
Z takimi pomysłami na np.: doniczki w kokosach to ja się nie dziwię, że wciąż wzbogacasz kolekcję. Ja chyba jestem zbyt podatna na wpływy, bo widzę u kogoś fiołki to dostaję świra na punkcie fiołków, ktoś ma ładne hoye, to muszę mieć takie same, jak patrzę na storczyki to już jestem w połowie drogi do sklepu po storczyka... ;:14
A ostatnio mnie przez Ciebie wzięło na zygopetalum ;:223
x-F-7
---

Post »

socurekTeż tak mam jak zobaczę coś co mi się spodoba to już chę mieć taki kwiatek. Mam jeszcze 2 zygusie jak coś na zbyciu. Ale decyzja należy do ciebie.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Patrycjo.. dałaś pokazowy przykład kwiato maniaczki, bądź miłośniczki roślin. ;:63 Nie chce się wierzyć że to wszystko w pokoju 3 x 3 :shock: A ja myślałam że moje mieszkanie coś nieustawne..na kwiatki :;230 . Masz jak w zielonym raju. ;:138
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Ha, ha, ha wkurza Cię podlewanie, ale to chyba część naszego hobby, inaczej to trzeba my mieć same sztuczne kwiaty i wtedy podlewać a raczej zraszać to by trzeba z dwa razy w roku ale z kurzu :;230
Sama też podlewam kwiaty praktycznie co dziennie, jak rosną w różnej wielkości doniczkach i o różnych wymaganiach to nijak nie da się ich podlać w jeden dzień. Storczyki podlewam w dwa popołudnia jak się dobrze streszczę. Pozostałe zielone tak co jakieś 5 dni, ale mam i takie, które muszę podlewać co 2-3 dni, no i obowiązkowo dwa razy dziennie spryskiwanie storczyków w orchidarium a co 2-3 dni pryskam jeszcze botaniki i cattleye oraz laelie no i masdevalie. Uf trochę tego jest i strach gdy trzeba na kilka dni wyjechać z domu.
Awatar użytkownika
7vstyna
200p
200p
Od: 28 sty 2010, o 11:13

Post »

Jak pięknie ukwiecony pokoik ;:63 podoba mi się :)
Pozdrawiam
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=32078" onclick="window.open(this.href);return false;
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit Patrycjo ;:196
Piękny busz u ciebie w pokoiku ;:138 ;:138 ;:138
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”