Chrapkowe doniczki :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Chrapkowe doniczki :)

Post »

No że cudne to fakt ;:180
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Cymbidium ;:224
A co do fiołków, to ja wykręcam listek i wkładam nie za głęboko( im głębiej tym dłużej czekasz na małe), pod skosem do ziemi, najlepiej w jakiś małych pojemniczkach (np. po serkach), każdy listek osobno, bo jak wsadzisz razem i coś się przyplącze to wszystkie padną (odpukać ;:164 ) .
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Właśnie tak, Stokrotkanio, zrobiłam z moim "staruszkiem". Teraz muszę listki w jakieś mało widoczne miejsce odstawić, by nie kusiły do zaglądania co chwilkę :) A ile na "świeżynki" bedę musiała poczekać?
;:196
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Baśka Ty mi powiedz coś więcej o tym cymbidium jak się z tym cudem obchodzić ?
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

na razie stoi w salonie i czeka na jakiś kwietnik, prawdopodobnie-jestem w trakcie poszukiwania docelowego, Cymbidiowego miejsca. Tymczasem jest na nnim coś...nie wiem, czy to kolejna "cebula" czy pęd kwiatowy :):):)
Z innej beczki-piszecie o swoich pupilach na 4 łapkach to i ja zaprezentuję nasze "szczęścia" :)

Nowości w naszym domu:

Obrazek

Nela-mama łaciatej piątki :)

Obrazek

Może ktoś chętny na szczeniaczka?
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

No może chlapnij jakieś zbliżenie i popytaj ? A wiesz już co to to lubi czego nie ?
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

a niech to ile czasu mnie tu nie było ;:223 nie wiem jak przegapiłam powiadomienia ;:223
a w międzyczasie była prezentacja takich okazów ;:154 dobrze, że nie zniknęły i choć po czasie mogę na nie polukać ;:108
bo ten bluszcz.... ja nie lubię bluszczy ale takiego chętnie mogę posiadać ;:108 ;:167 wspaniałość :roll:
i te cimbidium... śliczne ;:108
no i jestem ciekawa czy hibek otworzył już buźkę?? bo intryguje mnie kolorek... pewnie oślepnę ;:14

a co do fiołków to ja też ucinałam pod kątem listeczka i do ziemi pchałam ale chyba lepiej jednak wstawić w wodę i tam ukorzenić - tak aby łodyżka nie dotykała dna - myślę, że miesiąc i będą korzonki i wtedy do ziemi ;:108 z dwoma listkami mi tak wyszło ;:108 (a te wsadzone w ziemię siedzą... i ćwiczą moją cierpliwość ;:223 zresztą te ukorzenione też ćwiczą... ;:223 )
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Piękne i bujne Twoje roślinki ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Xk-k
---

Post »

Ale śliczne ;:167
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mniodkowa hibek się...otwiera-widać, że czerwony, ale robi to bardzo powoli i na razie czekam dalej na efekty jego pracy, na pewno się pochwalę, jak pokaże coś więcej... Cymbidium....chmmmm... przypomina...otoczenie stawów :) Ma coś...co może okazać się cebulą lub kwiatem-czy ktoś się w tym specjalizuje i na podstawie foto jest w stanie ocenić? Jeśli tak to pomknęłabym jak wiatr fotkę cyknąć, bom ciekawa :)
I dziękuję za porady co do fiołków-spróbuję dwa jeszcze do wody i porównamy rezultaty :)

Lidka czyżby Cymbidium było na Twojej..."liście", że tak o nie wypytujesz? na razie stoi-jak na załączonym obrazku widać-na stole i czeka aż pancio ( czytaj mój "M", i tu pozdrowienia dla mego kochanego Małżonka, który wspiera me wszelkie poczynania związane z zadżunglaniem domu :;230 i w wolnych chwilach plądruje forum, by móc potem cytować pewne fragmenty :;230 -MĘŻU-WSPANIAŁY JESTEŚ :) :) :) ) jakiś kwietnik dla niego zorganizuje :)
Póki co, Cymbidium nie zmarniało a ja się go uczę...

Kasik, justus27 dziękuję :)
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejsza fotka "czegoś" na Cymbidium-kwiat czy cebula???Oto jest pytanie! ;:223

Obrazek

Grudnikowe szaleństwo czyli "4 w 1 " :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alocasia Callidora i Epipremnum na własnoręcznie zrobionej drabince :uszy

Obrazek

Stromanthe :)

Obrazek
Xk-k
---

Post »

Ale ładne a te grudniki razem jak rozkwitną to dopiero będzie widok ale się pnie po tej drabince :wink:
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj pnie się, pnie...myślałam zazielenić całą tę drabinę, ale ciągle ktoś ze znajomych chce szczepkę, więc ciacham go i ciacham :) No i na własne potrzeby ciach-ciach :;230
A grudniki-sama jestem ciekawa efektu końcowego, choć przyznam, ze obawiam się, że mogą nie zakwitnąć jednocześnie-dwa mają już duże pąki, jeden malutkie a jeden w ogóle, więc zobaczymy, jak to będzie. Nie ukrywam, że chciałabym też aby kolorki się zmiksowały ze sobą i by wyszedł z tego taki grudnikowy "kundelek" :;230
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękny pomysł z drabinką , a alokazja ciekawa:) A na grudniki powiem tylko ŁaŁ:)
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Przepiękna kompozycja grudnikowa ;)

Gratuluję talentu ;:63
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.