Ogród kocicy cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Takich wyjątków jest tu sporo, więc chyba to żadne wyjątki :lol:

Zwróć uwagę na to: "...bez wyraźnej zgody Administratora...", a sprawa będzie jasna :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Madalenka1984
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 10 sty 2008, o 17:41

Post »

kocica pisze:Wrzucę jeszcze dziś moją piękną sunię LADY, znalazłam ją dwa lata temu w tą srogą zimę na ulicy. Była taka maleńka, a dziś....prawdziwy postrach - nikt do nas nie odważy się wejść bo pięknie pilnuje domku, ale nas się słucha i jest naprawdę mądra, uwielbiam to zwierzątko
Obrazek
nie rozumiem ludzi, którzy krzywdzą zwierzęta
bo pies pamięta całe życie jak się go przygarnie, dlatego jest taka wierna i mądra :) sama tez przygarnęłam boksera. Może pysk ma nie najpiękniejszy ale za to jest kochany
Lepiej zapalić świeczkę, niż narzekać na ciemność...
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie dość, że mahonia ma mnóstwo kwiatów, to dziś odkryłam, że niesamowicie pachnie. A to dopiero niespodzianka styczniowo-lutowa.
A oto moja sfora psia na spacerku za domem, takie oto pola otaczają moje ranczo:-)
Obrazek Obrazek
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Skimmia rozkwitła jak szalona, a to dopiero luty......

Obrazek
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Mój poprzedni post zabrzmiał tak jak bym tylko kibicował ludziom kochającym
różne żywe stworzenia. Nie jest tak, bo mamy dwa psy i co ważniejsze warunki
dla nich odpowiednie.
Właśnie dziś umieściłem w moim temacie aktualne fotki moich pupilków, zapraszam.

Pozdrawiam, Krzysztof.
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Uśmiałem się szczerze z opinii jaką wystawiłaś sama sobie w moim temacie ;:1

Co do zdjęć to na początek spróbuj robić zdjęcia w dobrym oświetleniu,duża ilość
światła ułatwia zrobienie dobrego zdjęcia.

Pozdrawiam, Krzysztof.
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

To miło, że ktoś może się pośmiać z mojej osobowości :mrgreen: , pewna Pani wzięła mnie za szaloną zobaczywszy mnie po raz pierwszy w moim ogrodzie. Błąkałam się bowiem w długiej kiecce, ze szczeniakiem pod pachą no i miałam rozpuszczone włosy, a są rude i strasznie ich dużo.....a mnie na psychologii uczono, że nigdy nie ocenia się ludzi po tym jak wyglądają, nigdy...........
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam,
Oj ile metów jaka przestrzeń super ja mam tylko 15 % tego i jeszcze część zajmuje dom z garażem ale i pracy mam dużo mniej. Też trafiła mi się ziemia gliniasta, tam gdzie mogłam dosypałam piachu i torfu, a dla roślin kwaśnolubnych wykopuje duże dołi i kupuję specjalne podłoże do iglaków, borówek czy rododendronów. Masz przynajmniej gdzie spacerować ze zwierzakami, życzę wytrwałości w pielęgnacji i tworzeniu swojego "zielonego raju"
Pozdrawiam
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Asiorek:-). Ta glina to jest prawdziwe wyzwanie, potwornie ciężka gleba do uprawiania, ale za to jaka żyzna. Powoli zbliża się wiosna choć u mnie od dwóch dni piekielny mróz - a jaśmin nagokwiatowy kwitnie jak szalony. Jutro pstryknę fotki.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A u nie w ogródku spotkałam najprawdziwszą wiewiórkę.......brykała sobie po modrzewiach, a potem pobiegła pod orzechy laskowe. Były już u mnie dzięcioły, bociany, kuropatwy to normalka, ale wiewiór zdarzył mi się pierwszy raz. Oto wiewiór na szybkiego uchwycony przez okno zanim czmychnął na drzewa.
Obrazek
A, naraszcie nadchodzi wiosna, roślinki wypuszczają piękne listeczki, kwitną krokusiki. Jednym słowem jest coraz piękniej.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Piękny wiewiór - gościnna jesteś, że wszyscy tak do Ciebie zaglądają :P :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zielona wiosna w moim ogródku:-). Połaziłam dziś troszkę po ogrodzie i pstryknęłam kilka fotek. Jest okropnie zimno, a ja cały miesiąc chorowałam więc dużo tego nie ma. Mam nadzieję, że to koniec kłopotów ze zdrowiem na ten rok dlatego szybko uciekałam z tej zimnicy do domku.

Kawałek skalniaka, ciągle nie uprzątnięty z zeschłych pozostałości, rogownica i trzmielina rozrastające się wokół drzewa, moje berberysy zimozielone, kotki na wierzbie i wielka kępa trawy.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

A tu zakwitł najmniejszy z pierisów, duże okazy mają dopiero pąki, ciekawe dlaczego??? W tle azalia zimozielona.

Obrazek Obrazek

A tu wychodzi z ziemi mak olbrzym, kupiłam mikrusią sadzonkę z ogromnym kwiatem, mam nadzieję, że w tym roku będzie tych olbrzymów kilka. A dalej wychodzą już śmiało różności ogrodowe.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Życzę przełamania już tej chorobowej passy bo wiosna stoi tuż za progiem :D
Wszystkich nas czeka ta sama robota - uprzątanie pozimowego bałaganu,więc z tęsknotą czekamy na słońce i ciepło.Będzie ,będzie,przecież musi kiedyś nadejść.
Pozdrawiam serdecznie KaRo
aneczka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 23 mar 2008, o 17:57

Post »

Pozdrawiam podoba mi się to że uwielbiasz roślinki tak jak ja ,każdy powinien miec swoje pasje :!: Ja mój ogród pielęgnuje od 10 lat i ciągle coś zmieniam. Będziesz miała co robic masz dużo miejsca na roślinki powodzenia Aneczka :lol: :lol: :lol:
zielony_listek
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 30 mar 2008, o 23:17

Post »

Witaj Kocico :)

Zawitałam do Twojego cudownego ogródka - ślicznie tu masz!!! :o :) :P Gratulacje!
Dopiero zaczynam swoją przygodę z roślinami, dlatego obkupiłam się w książki i sporo czytam. W jednej z publikacji pt "Rośliny szybko rosnące" znalazłam zdjęcie i opis Nandiny. Tak bardzo mi się spodobała, że postanowiłam ją kupić, ale nigdzie w sieci tego nie znalazłam. Wrzuciłam nazwę w wyszukiwarce na tym forum i okazało się, że masz ją u siebie w doniczce. Powiedz proszę, gdzie ją kupiłaś, pleeeeeease :oops: :roll: :wink: Będę wdzięczna :)

Pozdrawiam gorąco
zielony_listek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”