Kwiaty Patrycji

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Marta80
200p
200p
Od: 13 wrz 2011, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiaty Patrycji

Post »

ten kaktusowaty jest cudny ;:167
Moje zielone:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47930" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

A czy wy myślicie, że wszyscy trzymają przekwitłe badylki storczyków w nadziei, ze może ponownie zakwitną? :roll: Myślę, że ta babka w Obi nie była jakimś super wyjątkiem. :wink:
Cytryna teraz będzie potrzebowała mnóstwo światła, a jeśli nie możesz jej go zapewnić, to zapewnij chociaż chłód i wprowadź w stan spoczynku. W przeciwnym razie zgubi liście. ;:108 na szczęście odrastają na wiosnę :)
W kwestii cytryn musiałam się podszkolić z uwagi na moja cytrynkę z pestki.
Awatar użytkownika
Marta80
200p
200p

Post »

rapunzel pisze:A czy wy myślicie, że wszyscy trzymają przekwitłe badylki storczyków w nadziei, ze może ponownie zakwitną? :roll: Myślę, że ta babka w Obi nie była jakimś super wyjątkiem. :wink:
Z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że błędem jest trzymanie przekwitniętych pędów? Otóż z mojego pędu - całkowicie gołego - na końcu robią się nowe kwiaty więc kwitnie ponownie, na wielu stronach jest napisane, że pędy moga wytwarzać kwiaty przez wiele lat. Albo napisałaś to w innym kontekście, nie wiem.
Moje zielone:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47930" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja to rozumiem raczej jako ironię :) No pewnie, że jak się chce miec piękne rośliny, a się nie wie jak o nie dbać to się doczytuje. I właśnie paniusia sobie powinna doczytać, że przekwitniecie, to nie koniec życia storczyka ;:108
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

coś się przed chwilką forum zawiesiło chyba całe :roll:

Marta jesteś tu nowa, a przynajmniej nowsza niż ja, więc ci wybaczam :wink:
Pisałam o przeciętnych zjadaczach chleba, którzy np zostaną obdarowani takim storczykiem, a nie o fanatykach, od jakich się tu roi. :;230
Marto, wierz mi przeciętnych zjadaczy jest więcej niż fanatyków ;:108
Oni nie będą pięć razy dziennie przemawiać do swoich kwiatków, oglądać ich co chwila ani macać.
Nie będą wydawać kasy na specjalną ziemie do przesadzania, nawozy, ani preparaty zwalczające szkodniki. Nie będą też szukać informacji, co obciąć, kiedy i nad którym węzłem. Po prostu, jak kwiatek straci na urodzie, to go wywalą, przynajmniej niektórzy.

socurek :uszy
Awatar użytkownika
Marta80
200p
200p

Post »

Aha, nie umiałam się dokopać całego sensu tej dyskusji, rozumiem :-) już o co chodziło!
Moje zielone:
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna haworsja (haworthia) i piękna różowa zroślicha (nie widziałam nigdy takiej).
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

To ze zroślichami mamy podobnie . Jeszcze na dwie poluję - nie wiem jak im z nazwy , ale lubię serie. Do mojej serii :;230 (jest para)
muszę dokupić jeszcze dwie - może się trafi :?
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Dziękuję ;:167 Tak czekam do wiosny, teraz i tak za zimno..
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

socurek Pomysł fajny, tylko gdzie go zrealizować, jak wokół mnie kwiaciarni jak mrówek się narobiło.?.
Marta80,ClaudiaDziękuję ;:196
rapunzelDziękuję, wystawię na okno cytrynkę.
kociaraA na jakie 2 zroślichy polujesz?
Stokrotkania raz na jakiś czas zrobię różowej zdjęcie i wstawię, abyś mogła oczka nacieszyć:) ;:196
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Patrycjo , chyba takiej nie masz , na pewno nie jest to ta co u Ciebie . :( (PW)
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Drugi grudniczek kwitnąć będzie ;:138 ;:138 .Ale obserwuję go i mam wrażenie, że pączusie stanęły w miejscu :( . Obrazek
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Nie martw się, ruszą :tan
czadowo - każdej z nas po kolei pojawiają się pączusie na grudniczkach :tan ;:138

A co do wypowiedzi Jagody to zgadzam się - ja nawet jak swojej mamie tłumaczę ten kwiatek musi stać tu i ani się waż przesuwać obracać ani co bo się obrazi i będziesz czekać latami aż liścia puści... to co? przyjeżdżam za miesiąc - kwiatek na balkonie, przyjeżdżam za kolejny miesiąc kwiatek u mnie w pokoju.... bez komentarza już, że nie urosło mu sie ani tyci ;:223 A i dużo jest osób co storczyki wyrzucają, też z koleżanką niedawno gadałam, że jej w liście idzie już ponad rok i nie kwitnie to ona wywali... myślę, przyganę... to wziął i pęd wypuścił.. teraz opcji wywalenia już oczywiście nie ma ;:14
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
socurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 02:10

Post »

Ja ciągle czekam, aż na moich grudniczkach się pojawią pączki :( póki co mam takie różowe kropeczki na końcówkach i nie wiem co to... Ale też mam nadzieję, że wkrótce zakwitną...
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszka ma rację , kiedy już pojawią się pączki to nie powinno się przestawiać kwiatka . Mam sąsiadkę :;230 :;230 :;230
ciągle lata po mieszkaniu z doniczkami z kwitnącymi , a kwitną jej na potęgę ;:63 ;:63 ;:63 - wszystko zależy od szczęścia
i od ręki co kwiaty pielęgnuje ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”