Będę bohaterem w swoim domu - zakładam ogród
Re: Będę bohaterem w swoim domu - zakładam ogród
Z okrywaniem roślin najlepiej poczekać aż przez kilka dni będzie minusowa temperatura. A jesienne liście u szafirków to normalka. Pamiętaj też o zimowym podlewaniu zimozielonych, zwłaszcza tegorocznych nasadzeń(w czasie odwilży)
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- AGP-ON
- 200p
- Od: 29 paź 2010, o 09:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Iglaki podlewam w soboty i niedziele przed południem. Bałem się wieczorem aby woda nie zamarzała.
Dziękuję za rade na temat zimowego podlewanie - tego nie wiedziałem.
-- 18 paź 2011, o 08:25 --
Przedstawiam wam nasze pociechy dla których powstaje ten ogród. W niedzielę dzięki pięknej pogodzie mogły troszkę poszaleć

Dziękuję za rade na temat zimowego podlewanie - tego nie wiedziałem.
-- 18 paź 2011, o 08:25 --
Przedstawiam wam nasze pociechy dla których powstaje ten ogród. W niedzielę dzięki pięknej pogodzie mogły troszkę poszaleć

- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne pociechy
Miło popatrzeć, jak szaleją w ogródku.
Mam jednak pytanko, one chyba spokojne są? Moje większe trochę ogródkowych szkód potafią wyrządzić nieco, a zważywszy na to, że suczka lubi wykopki
czasem jest niewesoło 

Mam jednak pytanko, one chyba spokojne są? Moje większe trochę ogródkowych szkód potafią wyrządzić nieco, a zważywszy na to, że suczka lubi wykopki

- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Psy są raczej spokojne, to typowe kanapowce. Starsza suczka ma tendencje do wędrówek miedzy drzewkami a pies zniszczył mi jednego Clematisa ale ogólnie to szkód nie ma.
W każdym razie nie maja zapędów do kopania. Być może dlatego, że pół życia przeżyły w blokowisku.
W każdym razie nie maja zapędów do kopania. Być może dlatego, że pół życia przeżyły w blokowisku.
- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
To są Teriery Tybetańskie.iga23 pisze:Czy to są Hawńczyki?
- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Nasze zimowity dzisiaj zdecydowały się wysłać pierwszego przedstawiciela aby zobaczył co słychać nad ziemią 

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No proszę ile mamy wspólnego, nasz ogród też powstawał z myślą o naszych pociechach też podobnie kudłatych i też mieliśmy trzy dwie jasne i jednego czarnego, niestety los potrafi być okrutny, zostały dwa i choć minęło pół roku wciąż strasznie boli, ech wspomnienia nie o tym miałam przecież pisać, ale to tak samo się nasunęło, gdy zobaczyłam Wasze. Słodkie cudaki, o ile się nie mylę to chyba medaliści prawda ? Może i championy, wymizgaj je ode mnie.
- martinez_82
- 500p
- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
Witam serdecznie , Widzę, że po długiej nieobecności nastąpiły duże zmiany wszystko pięknie rośnie i przyciąga oko :)Pozdrawiam Marcin
- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Czytałem w Twoim wątku o tej stracie i bardzo Ci współczuję.ilona2715 pisze:No proszę ile mamy wspólnego, nasz ogród też powstawał z myślą o naszych pociechach też podobnie kudłatych i też mieliśmy trzy dwie jasne i jednego czarnego, niestety los potrafi być okrutny, zostały dwa i choć minęło pół roku wciąż strasznie boli, ech wspomnienia nie o tym miałam przecież pisać, ale to tak samo się nasunęło, gdy zobaczyłam Wasze. Słodkie cudaki, o ile się nie mylę to chyba medaliści prawda ? Może i championy, wymizgaj je ode mnie.
Swego czasu sporo jeździliśmy na wystawy, teraz mamy przerwę (budowa domu)
Psiaki uzbierały sporo pucharów i medali

Śmiało mogę napisać, że są najbardziej utytułowane w swojej rasie w Polsce.
Obrzeża bardzo ułatwiają koszenie
Piękne championki to teraz będą miały gdzie szaleć i rozrabiać 

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
A jednak się nie myliłam - gratulacje, gratulacje. Moje może nie są najbardziej utytułowane w rasie, chyba jest ich znacznie więcej, ale pucharów też mają nie mniej.
. My też ze względu na budowę domu i ogród ograniczyliśmy wyjazdy na wystawy, póżniej były maluszki, a teraz, teraz to mam "awersję" do wszystkiego, może kiedyś, a może już wcale ......... A wracając do ogrodu nie pochwaliłam twojej pergoli super, oczywiście jakby nie było też mam ją w planach i to od zeszłego roku, może na wiosnę wreszcie się uda. Teraz dręczy mnie tamat róż trochę się zgapiłam z zamówieniem i mam dylemat czy jeszcze warto, gdyż u nas są już co noc przymrozki, ale ponoć ma się jeszcze zmienić.

- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Za pogoda nie trafisz :x Tez słyszałem, że do końca miesiąca ma być ładnie. A dzisiaj był spory przymrozek (-5).
Ja w niedziele jadę do Practikera po Brabanty, jest wyprzedaż a ja potrzebuje z 10 sztuk. Z różami chyba jest większy kłopot, ale jeśli je opatulisz to powinny wytrwać.
-- 21 paź 2011, o 12:02 --
Tak wyglądał dzisiejszy poranek (godz 7.00)

Jutro zabieram się za dalsze usuwanie darni, może zdążę też rozłożyć agrotkaninę.
Ja w niedziele jadę do Practikera po Brabanty, jest wyprzedaż a ja potrzebuje z 10 sztuk. Z różami chyba jest większy kłopot, ale jeśli je opatulisz to powinny wytrwać.
-- 21 paź 2011, o 12:02 --
Tak wyglądał dzisiejszy poranek (godz 7.00)

Jutro zabieram się za dalsze usuwanie darni, może zdążę też rozłożyć agrotkaninę.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to ładnie Was polizał przymrozek
u nas bylo tak kilka dni temu
Jak widze mistrzom nie przeszkadzało to w ogródkowych spacerkach
Piękne pieski.

Jak widze mistrzom nie przeszkadzało to w ogródkowych spacerkach

- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Psiakom mróz zupełnie nie przeszkadza a i ja mam mtywację by zaczerpnąć świerzego powietrza. Zgoło inaczej jest gdy pada... we dwa konie sie ich na dwór nie wycignie