Mój ogródek "dwie ciutki za domem"- JSZFRED

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu moje były wykopane z lasu i jedna uschła , a zostały dwie . Tak bardzo chciałam je mieć .Poczekam , aż zaczną wypuszczać listki , bo na razie to nic nie widać .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Cześc Asiorku! Dziś trafiłam do twojego ogródka, bardzo ładny, możesz być dumna. Ale parzydła nie widzę? Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Witaj Asiu, przepiękny masz swój kawałeczek ogrodu :lol: :lol: :lol:, każda roślinka ma swoje miejsce i jest dopieszczana :lol: :lol: :lol: . Pięknie :lol: :lol:
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Witam,
No troszkę sie zaniedbałam , ale już wiosna i tyle roboty, Haniu i Nezko dziękuję za odwiedziny w moich ciutkach miło mi że się Wam spodobały,
Haniu ,
na tej działeczce przy domu jeszcze nie mam parzydła właśnie się przymierzam przynieść i posadzić nawet już przygotowałam miejsce przed domem w cieniu orzecha, nie pokazywałam działki ROD którą jeszcze mam, ponieważ przymierzam się do sprzedaży, w obecnej sytuacji nie mogę sobie czasowo pozwolic na ; pracę ( czasem po godzinach), dom, działkę, ogródek i moje kochane zwierzaki ,nie wyrabiam się ze wszystkim, na Twoje życzenie zaprezentuję zdjęcie mojego parzydła i kilka fotek z działki ROD, te pierwsze robiam wczoraj
Pozdrawiam :oops: :oops: :oops:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Asiu jaką Ty masz śliczną hortensję bukietową ,tylko pozazdrościć od dawna marzę o takiej myślę że się dorobię w końcu takie---j podoba mi sie ,bo jest dekoracyjna cały rok :P :P
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Bogusiu,
Dzięki masz racje to wyjątkowy gaunek mam podobną w ciutkach ale to nie jest to, własnie wczoraj ja ciełam i powsadzałam do ziemi patyki , może sie którys przyjmie to będę sadzonki, na zime robię wielkie suche bukiety i czasem jej lekki zapach utrzymuje sie dośc długo,
Pozdrowionka
:oops: :lol: :roll:
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Łał,Asiu.Uwielbiam hortensje,twoja jest przecudna ;:18
Pozdrawiam Magda :)
hanna_1962
500p
500p
Od: 2 lut 2008, o 17:12

Post »

Cześć Asiorku! Ta piękna hortensja to jest hortensja drzewiasta? Widziałam u Ciebie róże pienne, jak je zabezpieczasz na zimę? Łatwe w uprawie? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asieńko, ale widoczki :shock: :shock: :shock:
A które patyki trzeba uciąć, żeby się ukorzeniła, te starsze, czy raczej ubiegłoroczne? Mogłabym ciachnąć co nieco od swojej i też spróbować.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p
Od: 12 lis 2007, o 11:14

Post »

Asiu!
Hortensja przepiękna. Chciałam sobie sprawic jedną ale wygrał różanecznik...dlatego, że zimozielony :wink:
Wiosenka u Ciebie....moje krokusy nadal nie rozkwitły. Za to pąki są już u żonkili, szafirków i cebulicy :D

Asiu! Mam pytanko...pisałam na borówkach ale jeszcze nikt nie odpisał. Z czym wymieszac torf? Czytałam, że z piaskiem lub trocinami lub korą. Mój m już mi worek piasku przytargał. Czytając jednak posty o borówce większośc miesza chyba z korą. I jestem w kropce :shock: Napisz co sądzisz.
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam,
Haniu dziękuję , róze okręcam agrowłókniną jak się da, na początku jeszcze robiłam duży kopczyk w środku z kory,
Pozdrawiam
:lol:
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Kobitki,
Guciu,
jeśli masz taki gatunek jak moja to ona kwitnie na tegorocznych przyrostach więc skracam wszystkie ładniejsze i dłuższe patyki upycham w cieniu lub półcieniu przy płocie dość głęboko na kilka par pączków, jak się ukorzenią na następny rok można przesadzić w doniczke lub na stałe miejsce, albo zostawić niech podrośnie,
Miko ,
Przy domku też jeszcze krokusiki nie kwitną tylko w ROD, ja jestem trochę łapczywa na roślinki więc muszę mieć ich więcej w ciutkach też muszę mieć taka hortensję , myślę jak ją upchać, różaneczniki mam trzy wolę to od trawnika, co do twojego pytania to najlepiej by było zmieszać trociny ale tylko z drzew iglastych z kwaśnym torfem i piaskiem i w takim podłozu posadzić borówki a korę wysypać już po posadzeniu rubszą warstwą i dobrze podlać uwielbia wodę najlepiej deszczówkę, jeśli nie masz trocin to zrób z tego co masz zwiększając ilośc kwaśnego torfu, dużo osób przynosi sciółkę z lasu igliwie jest super ale nie popieram takiego pomysłu bo sami zniszczymy nasze lasy i gdzie będziemy chodzić na grzyby,
Pozdrowionka
:roll:
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
miikaka
200p
200p
Od: 12 lis 2007, o 11:14

Post »

Witaj Asiu!

Wpadłam w odwiedzinki... nie ma jak pooglądac budzącą się do życia przyrodę. Zamawiam mahonię :wink:
Fotek w ogródeczku nie zrobiłam bo deszczyk pada... na pocieszenie :wink: moje dzieło na urodzinki córeczki :D

Obrazek

Może jutro coś cyknę :wink: na rabatkach.
Pozdrawiam
Mika
Mój mini ogródeczek
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Asiu cóż z tego, że ciasny, kiedy własny :D ogród bardzo mi się podoba, i to jego wielkość wymusza na tobie jak najciekawsze pomysły nasadzeń i swoistą angielskość. I to jest właśnie fajne. Ruszaj z tymi krzaczorami i pokaż efekty, bo bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądała w tym roku.
A róże i funkie mmm ładniusie :)
Edyta
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Asiorku ! Co słychać ?
Czyżby jeszcze nic u Ciebie nie zakwitło ? Nie wierzę ;:24 :cry:
Zablokowany