Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011

Post »

Padły jednoroczne i doniczkowe. Powojniki i róże dają radę, chociaż nie wiem, jak długo jeszcze wytrzymają. Elmshorn pokazuje całą swoją siłę i wartość-w ogóle nie zauważyła, że przyszedł przymrozek i kwitnie w najlepsze :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stokrociu, u Ciebie to jeszcze pełnia lata! Róże, powojnik! U Ciebie przymrozek zrobił "porzundek", u mnie masakrę! Ty śmiało możesz zaśpiewać "Roślinki, nic się nie stało, roślinki, nic się nie stało!" :;230 A ja co? :(
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Pole, pole, szare pole... ale mam już plan
Kupię sobie sto marcinków i posadzę tam :;230
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

:;230 :;230 :;230 Mowy nie ma! Może gdyby "marcinków" zastąpić słowem "chryzantem", to jeszcze... :wink:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ale jaki bagażnik pomieściłby sto chryzantem? :;230
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Fakt! :;230 w moim się ledwo 12 doniczek zmieściło :roll: a mam kombi.
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, nie mam Haidetraum, 100krociu :oops: ale jest już na liście chciejstw... :heja
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Stokrotko niesamowicie wygląda Twój powojnik, cudne puchate nasienniki i żółciutkie kwiatuszki w parze :D Czy dalej kwitnie, mimo przymrozków?
Widoczki wciąż kolorowe i wspaniałe, zimno nie pozostawiło większego śladu w Twoim ogrodzie, widać, ze roślinki walczą i nie powiedziały jeszcze ostatniego słowa 8-) :lol:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Witam niedzielnie lobby marcinkowo - chryzantemowe :-)

Po marcinkach zostało jeno wspomnienie (czarne lakierki, co jeszcze - nie wiem :;230 ) za to chryzantemy od Z.osi rozwijają się po troszku. Myślę, że za rok będą już zdobić ogród szaleńczo, a na razie podbudowujemy się tymi sklepowymi

Obrazek Obrazek

Fredziuchna dopomina się o coś do jedzenia - od jakichś dwóch tygodni je jakby świat miał sieskończyć - no i, muszę powiedzieć, trochę po nim widać ;-) pomimo, że to kot ruchliwy i waleczny.

Agness - Bill McKenzie ma nadal jeszcze trochę kwiatów, no ale to już łabędzi śpiew...zresztą, powiem szczerze, że bardziej podobają mi sięte "moherowe bereciki" :-) - szczególnie zimą. Jest z nim trochę roboty na wiosnę, bo aby ładnie wyglądał, trzeba go co roku ciąć, no i wyyplątanie tej masy pędów z siatki nastręcza niejakie troudności, ale jest tego wart.

Co do róż, to tak, jak mówiłam, Heidetraum nie ma sobie równych, ale Fairy dzielnie ją goni...powiedziałabym nawet, że te drobniutkie kwiatuszki ładniej wyglądają...

Obrazek

Martuś, ja tam sobie mogę śpiewać, że "nic sięnie stało", ale fakty mówią same za siebie...

Obrazek

Obrazek

Ave, ja tak bardzo podziwiaam Twoje borówki, że i u siebie muszę się trochę tym tematem zająć. Chociaż w temacie jesiennych kolorów borówka wysoka przoduje!

Obrazek Obrazek

A jeszcze coś...wczoraj z M. zrobiliśmy trochę porządku na działce, i oto, co sie okazało - mam do dyspozycji jeszcze ze cztery metry kwadratowe! Posadzę sobie kapustę :-) Wczoraj posadziłam czosnek w ziemi wymieszanej z kompostem, mam nadzieję, że będzie lepszy niż tegoroczny - taki jakiś mały i mało aromatyczny...

A jesień maluje co dopadnie...

No nic, idę czytać lekturę z dzieckiem. Czy ktoś zna "Puc, Bursztyn i goście"? Koszmar...ze względu na ogromnie archaiczny język...dziecię, druga klasa SP, ledwo nauczyło sie czytać bez poruszania ustami, i takie lektury..."Mamo, co to znaczy ogromniem? " - ano, cała fraza brzmi "Ogromniem sie zdziwił", ale przecież w dzisiejszych czasach nikt tak nie mówi! Albo "Rzekł mu Puc, pies bywały..." - takiej składni teraz się nie używa...czy to chodzi o to, aby obrzydzić dzieciakom czytanie?

Obrazek Obrazek
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

U mnie pomrozowe widoki bardzo podobne, niestety :( To co? czekamy na wiosnę :wink:
Ja mam dwa takie "odkurzacze" jesienne jak twój Fred. Zwierzaki apetyt mają ogromny :)
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Tytuł chyba kojarzę z dzieciństwa, ale treści już nie :lol:
A Sierotkę Marysię już czytaliście?
Pytam, bo wśród moich znajomych z dziećmi w wieku wczesnoszkolnym ma owa lektura fatalne notowania :wink:
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

Oj faktycznie wszystko powoli zaczyna zwisać :wink: U mnie jakoś cieplej chyba ,nawet kany jeszcze na baczność stoją :!: Mój tegoroczny czosnek też jakiś mikry powychodził,a mówią co posadzisz to wyjmniesz :roll: :;230 Chyba mam za mokrą ziemię hm...na pewno mam :lol:
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Apetyt Fredzia niezawodnie wskazuje, że... zima się zbiliża... i wygląda na to, ze może być mroźnie... :?
Moja suńka też coraz szersza... i pysk jej się nie zamyka ;:224 :;230

Kolorki (takie, jak te borówkowe) w ogrodzie bardzo wskazane ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Śliczne tarasowe kompozycje z chryzantemami w roli głównej :D Ciekawe, czy uda im się przezimować, bo są naprawdę piękne :D Uwielbiam jesienią borówki.....są niesamowite w swoim żarówiastym bordo.....kolor wybija się z daleka :D .......u mnie w tym roku i one lenią się z przebarwianiem....dopiero zaczynają łapać kolorek :roll:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Bolesne widoki zmarźląt, ale z każdym dniem do wiosny coraz bliżej :D Róże górą ;:138 Lekturę o pieskach znam z dzieciństwa i z sentymentem wspominam, jednak jestem przekonana, że to nie są teksty odpowiednie dla dzieci teraz. O Marysi nie czyta się od lat. Trochę szkoda, ale czas robi swoje. Dzieje Pinokia-wymagają przetłumaczenia na współczesny język. Tylko gdzieś nam wspólnota doświadczeń umyka :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”