Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wyczesany :-) ogródek Stokrotki - 2011
Padły jednoroczne i doniczkowe. Powojniki i róże dają radę, chociaż nie wiem, jak długo jeszcze wytrzymają. Elmshorn pokazuje całą swoją siłę i wartość-w ogóle nie zauważyła, że przyszedł przymrozek i kwitnie w najlepsze 

Stokrociu, u Ciebie to jeszcze pełnia lata! Róże, powojnik! U Ciebie przymrozek zrobił "porzundek", u mnie masakrę! Ty śmiało możesz zaśpiewać "Roślinki, nic się nie stało, roślinki, nic się nie stało!"
A ja co? 

Pole, pole, szare pole... ale mam już plan
Kupię sobie sto marcinków i posadzę tam
Kupię sobie sto marcinków i posadzę tam

Ale jaki bagażnik pomieściłby sto chryzantem? 

-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fakt!
w moim się ledwo 12 doniczek zmieściło
a mam kombi.

pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No, nie mam Haidetraum, 100krociu
ale jest już na liście chciejstw... 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Stokrotko niesamowicie wygląda Twój powojnik, cudne puchate nasienniki i żółciutkie kwiatuszki w parze
Czy dalej kwitnie, mimo przymrozków?
Widoczki wciąż kolorowe i wspaniałe, zimno nie pozostawiło większego śladu w Twoim ogrodzie, widać, ze roślinki walczą i nie powiedziały jeszcze ostatniego słowa

Widoczki wciąż kolorowe i wspaniałe, zimno nie pozostawiło większego śladu w Twoim ogrodzie, widać, ze roślinki walczą i nie powiedziały jeszcze ostatniego słowa

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Witam niedzielnie lobby marcinkowo - chryzantemowe 
Po marcinkach zostało jeno wspomnienie (czarne lakierki, co jeszcze - nie wiem
) za to chryzantemy od Z.osi rozwijają się po troszku. Myślę, że za rok będą już zdobić ogród szaleńczo, a na razie podbudowujemy się tymi sklepowymi

Fredziuchna dopomina się o coś do jedzenia - od jakichś dwóch tygodni je jakby świat miał sieskończyć - no i, muszę powiedzieć, trochę po nim widać ;-) pomimo, że to kot ruchliwy i waleczny.
Agness - Bill McKenzie ma nadal jeszcze trochę kwiatów, no ale to już łabędzi śpiew...zresztą, powiem szczerze, że bardziej podobają mi sięte "moherowe bereciki"
- szczególnie zimą. Jest z nim trochę roboty na wiosnę, bo aby ładnie wyglądał, trzeba go co roku ciąć, no i wyyplątanie tej masy pędów z siatki nastręcza niejakie troudności, ale jest tego wart.
Co do róż, to tak, jak mówiłam, Heidetraum nie ma sobie równych, ale Fairy dzielnie ją goni...powiedziałabym nawet, że te drobniutkie kwiatuszki ładniej wyglądają...

Martuś, ja tam sobie mogę śpiewać, że "nic sięnie stało", ale fakty mówią same za siebie...

Ave, ja tak bardzo podziwiaam Twoje borówki, że i u siebie muszę się trochę tym tematem zająć. Chociaż w temacie jesiennych kolorów borówka wysoka przoduje!

A jeszcze coś...wczoraj z M. zrobiliśmy trochę porządku na działce, i oto, co sie okazało - mam do dyspozycji jeszcze ze cztery metry kwadratowe! Posadzę sobie kapustę
Wczoraj posadziłam czosnek w ziemi wymieszanej z kompostem, mam nadzieję, że będzie lepszy niż tegoroczny - taki jakiś mały i mało aromatyczny...
A jesień maluje co dopadnie...
No nic, idę czytać lekturę z dzieckiem. Czy ktoś zna "Puc, Bursztyn i goście"? Koszmar...ze względu na ogromnie archaiczny język...dziecię, druga klasa SP, ledwo nauczyło sie czytać bez poruszania ustami, i takie lektury..."Mamo, co to znaczy ogromniem? " - ano, cała fraza brzmi "Ogromniem sie zdziwił", ale przecież w dzisiejszych czasach nikt tak nie mówi! Albo "Rzekł mu Puc, pies bywały..." - takiej składni teraz się nie używa...czy to chodzi o to, aby obrzydzić dzieciakom czytanie?

Po marcinkach zostało jeno wspomnienie (czarne lakierki, co jeszcze - nie wiem

Fredziuchna dopomina się o coś do jedzenia - od jakichś dwóch tygodni je jakby świat miał sieskończyć - no i, muszę powiedzieć, trochę po nim widać ;-) pomimo, że to kot ruchliwy i waleczny.
Agness - Bill McKenzie ma nadal jeszcze trochę kwiatów, no ale to już łabędzi śpiew...zresztą, powiem szczerze, że bardziej podobają mi sięte "moherowe bereciki"

Co do róż, to tak, jak mówiłam, Heidetraum nie ma sobie równych, ale Fairy dzielnie ją goni...powiedziałabym nawet, że te drobniutkie kwiatuszki ładniej wyglądają...

Martuś, ja tam sobie mogę śpiewać, że "nic sięnie stało", ale fakty mówią same za siebie...

Ave, ja tak bardzo podziwiaam Twoje borówki, że i u siebie muszę się trochę tym tematem zająć. Chociaż w temacie jesiennych kolorów borówka wysoka przoduje!

A jeszcze coś...wczoraj z M. zrobiliśmy trochę porządku na działce, i oto, co sie okazało - mam do dyspozycji jeszcze ze cztery metry kwadratowe! Posadzę sobie kapustę

A jesień maluje co dopadnie...
No nic, idę czytać lekturę z dzieckiem. Czy ktoś zna "Puc, Bursztyn i goście"? Koszmar...ze względu na ogromnie archaiczny język...dziecię, druga klasa SP, ledwo nauczyło sie czytać bez poruszania ustami, i takie lektury..."Mamo, co to znaczy ogromniem? " - ano, cała fraza brzmi "Ogromniem sie zdziwił", ale przecież w dzisiejszych czasach nikt tak nie mówi! Albo "Rzekł mu Puc, pies bywały..." - takiej składni teraz się nie używa...czy to chodzi o to, aby obrzydzić dzieciakom czytanie?

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
U mnie pomrozowe widoki bardzo podobne, niestety
To co? czekamy na wiosnę
Ja mam dwa takie "odkurzacze" jesienne jak twój Fred. Zwierzaki apetyt mają ogromny

Ja mam dwa takie "odkurzacze" jesienne jak twój Fred. Zwierzaki apetyt mają ogromny

- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Tytuł chyba kojarzę z dzieciństwa, ale treści już nie
A Sierotkę Marysię już czytaliście?
Pytam, bo wśród moich znajomych z dziećmi w wieku wczesnoszkolnym ma owa lektura fatalne notowania

A Sierotkę Marysię już czytaliście?
Pytam, bo wśród moich znajomych z dziećmi w wieku wczesnoszkolnym ma owa lektura fatalne notowania

-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Oj faktycznie wszystko powoli zaczyna zwisać
U mnie jakoś cieplej chyba ,nawet kany jeszcze na baczność stoją
Mój tegoroczny czosnek też jakiś mikry powychodził,a mówią co posadzisz to wyjmniesz
Chyba mam za mokrą ziemię hm...na pewno mam 

pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Apetyt Fredzia niezawodnie wskazuje, że... zima się zbiliża... i wygląda na to, ze może być mroźnie...
Moja suńka też coraz szersza... i pysk jej się nie zamyka
Kolorki (takie, jak te borówkowe) w ogrodzie bardzo wskazane

Moja suńka też coraz szersza... i pysk jej się nie zamyka

Kolorki (takie, jak te borówkowe) w ogrodzie bardzo wskazane

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Śliczne tarasowe kompozycje z chryzantemami w roli głównej
Ciekawe, czy uda im się przezimować, bo są naprawdę piękne
Uwielbiam jesienią borówki.....są niesamowite w swoim żarówiastym bordo.....kolor wybija się z daleka
.......u mnie w tym roku i one lenią się z przebarwianiem....dopiero zaczynają łapać kolorek 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Bolesne widoki zmarźląt, ale z każdym dniem do wiosny coraz bliżej
Róże górą
Lekturę o pieskach znam z dzieciństwa i z sentymentem wspominam, jednak jestem przekonana, że to nie są teksty odpowiednie dla dzieci teraz. O Marysi nie czyta się od lat. Trochę szkoda, ale czas robi swoje. Dzieje Pinokia-wymagają przetłumaczenia na współczesny język. Tylko gdzieś nam wspólnota doświadczeń umyka