Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Ładnie, zieloniutko.
Dochodzę do wnisoku, że mam za mało chryzantemek, a właściwie to nie mam żadnej :wink: Muszę się im bliżej przyjrzeć ;:108
Awatar użytkownika
Jatra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit

Przyszłam z ;:40 ;:40 jedna dla Ciebie .
W tak pięknym ogrodzie z chryzantemami i żurawkami musisz mieć i mnie o poranku. ;:63 ;:63

Chryzantemy teraz królują ;:138 ;:138
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, Twoje chryzantemki również cudne, tak myślę czy ta biała to ta sama czy nie? Tak czy siak piekne widoczki pokazujesz. A wychodzi na to, że wszędzie to samo... zielone liście trzymają się drzew, ani myślą się przebarwiać...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Powiem ci Agus,że nigdy nie przepadałam za chryzantemami w ogrodzie,bo kojarzyły mi się wyłącznie z cmentarzem,ale jak oglądam na forum,powoli zmieniam zdanie.Dostałam od Bożenki kawałek pomarańczowej,zobaczę czy mnie zachwyci jak się rozrośnie.Jestem ciekawa czy jak by wsadziło się do ziemi taką z cmentarza czy ona będzie wieloletnia czy jednoroczna?
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Mam tak jak Gosiua, chryzntemy ;:224 never :? Wcale sienie przekonuję :(
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dawidku cieszę się, że podoba Ci się :wit

Elu może w końcu liście zaczną sie przebarwiać....dziś zauważyłam, że migdałek jakby lekko zaczynał się wyzłacać ....najbardziej to wkurza mnie hortensja dębolistna....kupiłam ją nie dla kwiatów a właśnie dla cudownych płomiennych barw jesienią,....a ona dale zielona jak żaba :roll:
U mnie większość kwitów też zmrożona, ale chryzantemki wciąż ładnie się trzymają, nie widać po nich wcale przymrozków....

Kasiu dziękuję, mam nadzieję, że pogoda jeszcze długo pozwoli cieszyć się zielenią i kolorkami :)

Iduś
dziękuję ;:196 Na ogrodzie faktycznie klimaty jeszcze letnie, wypadło wprawdzie przez mróz trochę delikatniejszych kwiatów, ale ogólny widok jest soczyście zielony:)

Wandziu przyjrzyj się chryzantemkom, przyjrzyj ;:196 To wspaniałe kwiaty, przepiękne, różnorodne....no i ten czas kwitnienia ..... Ja kiedyś miałam ich dużo, ale wkurzały mnie te brązowe gołe łydki i wyrzuciłam.....teraz znów sadzę, bo jakoś źle mi bez nich w ogrodzie.....to pozbycie się ich , to był nieprzemyślany impuls, którego bardzo żałowałam ;:223

Teresko dziękuję za odwiedziny i kawkę ;:196
Żurawek u mnie faktycznie sporo, ale chryzantem tylko kilka. Planuję posadzić większą ilość, bo to niezastąpione kwiaty o tej porze roku. Są piękne.....co najłatwiej możemy zobaczyć w Twoim ogrodzie :)

Mariolu, dziś zaobserwowałam, ze chyba coś wreszcie się ruszy z przebarwianiem się krzewów .Chyba migdałek zaczyna delikatnie się wyzłacać :) więc może w końcu wszechobecna zieloność ustąpi miejsca pięknym płonącym jesiennym barwom :)

Małgosiu ja chryzantemy zawsze kochałam, nie mam takich skojarzeń, ale wiem, że naprawdę wiele osób ma :lol:
Wiele z chryzantem które kiedyś sadziłam pochodziło właśnie z tych kupowanych na cmentarz. Pięknie zimowały, rozrastały się i kwitły w kolejnych sezonach......udawało się to bez problemu z tymi o drobnych kwiatach, nie ma jednak szans z przezimowaniem tych wielkokwiatowych....
Jestem pewna, że ta pomarańczka od Bożenki zauroczy Cię i swoim pięknem, i tym, ze zdobi ogród, kiedy praktycznie oprócz marcinków nic już nie kwitnie i się zakochasz :lol:

Joluś a może to będzie do czasu 8-) ja też miałam tak z niektórymi roślinkami....np trawami, a wcześniej nawet żurawkami, że wcale, ale to wcale mnie nie brały ;:224

Troszkę zieleniny 8-)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Zieleniny piszesz :roll: ładna i zielenina :lol:
Widzę, że hostki plackowate, jak umnie po ostatnich przymrozkach. Te bliżej drzew wyglądaja jednak na nie przemrożone zbyt ;:224
Żurawki za to doskonale radzą sobie z jesienna pluchą :uszy
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...ale zielono... ;:138
...Aguś a co to jest na pierwszym zdjęciu co za iglak...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

U mnie póki co tak barwnie nie jest, to wymaga kilku ciekawych nasadzeń i kilku lat. Dlatego też miło się ogląda to co u Ciebie rośnie.
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Aguś zajrzyj do mnie :D
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

jaka zieleń.......no i gdzie ta jesień? u Ciebie jej jakoś nie widzę ;:138 ;:196
a jaki trawniczek..... ;:138
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu fotki z Twojego ogrodu ciągle piękne, nie zważone mrozem. ;:108
Drzewa i krzewy zielone, gdyby nie te listki na trawniku, to normalnie letnie zdjęcia. :)
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Lubię liście na trawniku ;:108 Oczywiście byle nie za dużo, bo u mnie raczej trawnika nie widać :;230
Piękne te twoje ścieżki trawiaste z żurawkami ;:138
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Pięknie wyglada ogród, nawet nie widać, że to jesień. U mnie nie ma takich klimatów, ale o żurawki w kolorach postaram sie wiosną.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Joluś żurawki faktycznie cały czas piękne, teraz w jesiennej szacie jeszcze bardziej kolorowe niż latem ...
Hosty .....cóż wiele już sflaczałych, ale sporo jeszcze ładniutkich i te bardzo cieszą :D muszę koniecznie wiosną posadzić jeszcze kilka odmian, bo mam pusty placek pod podkasaną latem tują :D

Misiu iglaczek o który pytasz to jałowiec łuskowaty Blue Star. Śliczny maluszek o srebrno-niebieskim kolorku, już kilka lat rośnie u mnie na szczycie skalniaka i ma się świetnie :D Miałam nadzieję, że uda mi się go rozmnożyć z ukorzenionych dolnych gałązek....ale niestety nie znalazłam takich ......a uwielbiam bawić się w takie własnoręczne pozyskiwanie roślinek 8-) :lol:

Ula....kochanie dopiero chwilkę masz działkę....poczekaj troszkę, ani się nie obejrzysz a będzie równie tłoczno jak u mnie 8-) :lol:

Gosiu byłam, odpisałam ;:196

Martuś no właśnie jedynie trochę leżących na trawniku liści przypomina że to jesień....bo ona jakoś wybitnie bojkotuje mój ogród w tym roku.........ale już chyba pomalutku krzewy zaczną się przebarwiać.....migdałek wydaje się zaczyna być lekko wyzłocony :D

Tajeczko niestety już troszkę roślinek mróz uszkodził, wszystkie dalie, część lilii, część host, niecierpku......no i wszystkie doniczkowce....Ale pozostałe roślinki wciąż zielone :D

Dorotko ja też bardzo lubię liście na trawniku :D na razie jedynie pod czereśniami jest ich trochę, a pozostałe trzymają się drzew bardzo mocno :D U mnie z trawnika pozostały właśnie już tylko ścieżki 8-) :lol:

Krysiu na żurawki bardzo namawiam.....one są piękne o każdej porze roku, nawet zimą jak śnieg nie zakryje są prawdziwą ozdobą szarego ogrodu :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”