Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.8

Post »

ANIU pewnie ,że za wcześnie przecież nie ma jeszcze minusowych temperatur . Co innego nowo posadzone tym trzeba zaraz usypać kopczyk . Jakie szczucie dziewczyno :;230
WANDZIU Mają być jeszcze do końca pazdziernika ciepłe dni . Moje różyczki nie wszystkie będą dopiero koło 25 a od Sipa niewiadomo chyba w listopadzie . Wielkie kopanie dołkow dopiero przede mną :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jadziu nie tylko przed Tobą, ja z różami jeszcze nie zaczęłam a mam tyle w doniczkach do uziemienia. Już sama nie wiem za co najpierw się brać. :?
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

A już myślałam, że tylko ja jeszcze nie wykonałam wielu prac jesiennych. Patrząc na działki sąsiadujące z moją można odczuć, że ja jestem spóźnialska, ale oni nic nie sadzą, nie sieją nie kopią. Pościnali wieloletnie, skosili trawę i laba.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WITAM WIECZOROWĄ PORĄ . Skończyliśmy sadzić żywopłot a w ogrodku przesadziła 2 róże . Jedna z ogródka przesadziłam w miejsce gdzie wiosną ma być zrobiony klombik . Niestety jest tam dużo cienia ,gdyż rozłozyste kasztanowce blokują swiatło a na dodatek akacje . Różę posadziłam w dobrej ziemi gdyż jest tam glina i pruchnica . Rosnie tam zawsze dużo pokrzyw. Mam nadzieję ,że lokatorzy docenią nasze wysiłki ,tylko odpadnie im miejsce do psich wyprowadzek ;:224
KRYSIU jak nie maja kwiatów to cóż mają robić . Mnie by sie nie podobał taki ogródek Tobie chyba też nie
MAJKA a pietruszka dalej nie ścięta i czosnki nie posadzone . Mam nadzieję ,że jutro jak będzie pogoda to wreszcie to zrobię
Pokażę Wam różyczkę ,którą dostałam od Basi to miniaturka ma jakieś 0,5 m
Obrazek
Obrazek
a to jeszcze kwitnace nadal w ogrodzie
Obrazek
Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ślicznotka ta różyczka od Basi, ma taki kolor jaki uwielbiam. ;:138
Jutro ma być pogoda to zdążysz posadzić te czosnki, ja też jeszcze ich nie posadziłam a mam calutką skrzynkę a kolorów to sama nie pamiętam. Będę je sadzić jak posadzę róże, te co ma w doniczkach.
A co to za różę tam posadziłaś, może jej się tam spodoba.
Powiedz mi Jadziu jak u Ciebie rośnie Artur Bell bo mój powędrował do córki i ona nie wie gdzie go posadzić, zresztą wszystkie żółtki do niej powędrowały czyli jeszcze Graham Thomas i Berolina, i obie jesteśmy zadowolone. :lol:
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Jadzia, przybyło Ci miejsce na róże?? :;230 jednym słowem, zaczynasz przeprowadzać selekcję :) czyli za rok będziemy oglądać zdjęcia z Twoich dwóch ogródków.
Fotki śliczne, program spisał się na medal. Nawet udało Ci się uchwycić pąsowy kolor miniatury ;:63
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BASIU ;:180 a różyczkę trzeba było sfocić jak najpredzej . To nie będa 2 ogrody tylko zsyłka niegrzecznych różyczek . Wiosną podsypię je trochę Azofoską posadziłam tam też parę irysów . Mam ich za dużo w ogródku :;230 Ta róża wiecznie chorowała i słabo kwitła [czerwona]a druga też w tym kolorze wypuściła tylko 1 pędzik i mizerny kwiatek ma jednak czas do przyszłego roku ,żeby się zrehabilitować inaczej czeka ją ten sam los. Przesadziłam tez Kupferkonigin ,Chopichona ,Alinkę i Kristal . Na przesadzenie czeka jeszcze Josephine Bruce
MAJKA Artur jest taki wys. jak ja i rośnie pod siatka widać ,że jest od niej wyższy a jest u mnie od jesieni . Nie umiał sie porządnie zaaklimatyzować a moze za mało miał dostępu do wody . Nie wiem . Ja muszę wsadzić czosnki jadalne
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jadziu różyczkowy podarunek jest piękny, ma ładny ciemny kolor. U ciebie jeszcze wszystko kwitnie a zwłaszcza róże, u mnie przymrozki wszystkie kwiaty zmroziły. Ciągle podziwiam zmiany w ogrodzie, idą w błyskawicznym tempie. ;:138
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IRENKO gdy byłam w Basinym ogrodzie uwagę moją zwróciła własnie ONA . Myślałam ,że to taki piękny kolor dalii a to była różyczka . Basia ma takie 2 miniaturki więc jedną mi podarowała . Jest śliczna i zdrowa chociaż NN
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu dzięki ;:196 angielki muszą mieć czas na aklimatyzację. ;:108
Ja jadalne też muszę posadzić, co nie co mi zostało z tych kupionych w Chorzowie bo dość sporo zjedliśmy w czasie choroby. :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jadziu jesteś niemożliwa.
Ledwo co była rewolucja a tu już następna w trakcie realizacji.
No buldożer przy tobie wysiada.
Szanuj się trochę kobieto...... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu! poczytałam trochę u ciebie i widzę,że cały czas coś przesadzasz i przerabiasz w ogródku.Pomysł z tym murkiem bardzo fajny :uszy Sporo różyczek jeszcze ci kwitnie,u mnie też jeszcze się popisują :D
Dokupiłam sobie jeszcze tych piękności...kilka angielek i swoją imienniczkę Alinkę :D
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALU Alinka jest ładna też ją mam . Gdybym nie zmieniała ciągle ogrodu byłoby nudno :;230 a tak wiecznie trzeba sie ruszać :;230 Różyczki idą już spać to ostatnie ich kwiaty
GRAZYNKO rewolucję skończyłam teraz czekam na różyczki . Oby tylko doszły, gdy będzie pogoda, bo nie mam zamiaru sie rozchorować przy ich wsadzaniu ;:224 Będę sie w zimie szanować :;230 aż będą mnie 4 litery bolały :;230 więc teraz ruch jak najbardziej wskazany
MAJKA mam nadzieję ,że Arturek w przyszłym roku mnie pozytywnie zaskoczy . Te moje kupione w Chorzowie czekają na wsadzenie
Awatar użytkownika
Andzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2009, o 07:56

Post »

Ja to chyba sobie zrobię zakaz zaglądania do Ciebie.... ;:224 Po prostu dostaje pomieszania zmysłów od kolorów, pomysłów, od wszystkiego.
Jest cudnie u Ciebie ;:196 :wit
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Jadziu :wit jestem wytłumaczyłem się u siebie czemu nic nie pisałem uf teraz nadrabiam zaległości :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”