ogród Agaty (sure) - cz.2
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ogród Agaty (sure) - cz.2
Krtek, to jest proso rózgowate Heavy metal.
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Obiecuje sobie każdego roku, by w kolejnym poświęcić nieco więcej uwagi na trawy, a w tym roku to już jakieś totalne apogeum ;) wszędzie gdzie nie wejdę, trawy są dumą jesiennego ogrodu i obym w końcu dotrzymał sobie stawianej obietnicy by kilka ciekawych posadzić i u siebie ;) ogród Agatko prezentuje się wspaniale 

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zbieraj, zbieraj, w końcu skoro są jednoroczne to tylko przez nasiona się rozmnażają.Sure pisze: dziś odkryłam jeszcze, że jednoroczne trawy mają duże kłosy, ciekawe, czy można zebrać nasiona i wysiać w przyszłym roku?

- Sure
Krtek, proszę bardzo 
mam jeszcze kilka innych fajnych trawek ;)
Sylwek, obiecujesz sobie, obiecujesz, a może trawy po prostu Cię nie kręcą i dlatego zapominasz? Choć moim zdaniem z iglaczkami wyglądałyby bosko! ;)
ale oczywiście to nie jest tak, że wszyscy muszą lubić to samo, mnie podobają się od dawna, a ostatnio to chyba są modne, nawet nowo oddane skrzyżowanie obok mnie pięknie obsadzone trawkami, kosówką, berberysami i różyczką okrywową, która przypomina the Fairy (chyba, bo tego z samochodu nie mogę zidentyfikować)
Mariolka, ale ja nie wiem, czy to już? Czy jak ja teraz wydłubię ziarenka z tych robalopodobnych pojemników, to one już będą dobre i wyrosną w nowym roku??
a jako ozdobnik oczywiście trawki - trzy kostrzewy i jedna miłka ;)

mam jeszcze kilka innych fajnych trawek ;)
Sylwek, obiecujesz sobie, obiecujesz, a może trawy po prostu Cię nie kręcą i dlatego zapominasz? Choć moim zdaniem z iglaczkami wyglądałyby bosko! ;)
ale oczywiście to nie jest tak, że wszyscy muszą lubić to samo, mnie podobają się od dawna, a ostatnio to chyba są modne, nawet nowo oddane skrzyżowanie obok mnie pięknie obsadzone trawkami, kosówką, berberysami i różyczką okrywową, która przypomina the Fairy (chyba, bo tego z samochodu nie mogę zidentyfikować)
Mariolka, ale ja nie wiem, czy to już? Czy jak ja teraz wydłubię ziarenka z tych robalopodobnych pojemników, to one już będą dobre i wyrosną w nowym roku??
a jako ozdobnik oczywiście trawki - trzy kostrzewy i jedna miłka ;)

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Agatko,
dziwna ta biedronka w białe kropki ?
One znajdą sobie kryjówki i potem na wiosnę znowu się pokażą. Ja to się cieszę wtedy z każdej sztuki.
Ale nazbierałaś tych traw

One znajdą sobie kryjówki i potem na wiosnę znowu się pokażą. Ja to się cieszę wtedy z każdej sztuki.

Ale nazbierałaś tych traw

- Sure
Krysiu, bo ja lubię trawki! 
nie liczyłam, ile ich mam, muszę to kiedyś zrobić, np. po zimie - policzę te, które przetrwają?
Biedronka to może jakiś biedronkowy kameleon, była dokładnie w kolorze tej hortensji! W sumie nie jestem pewna, czy to była biedronka!

nie liczyłam, ile ich mam, muszę to kiedyś zrobić, np. po zimie - policzę te, które przetrwają?
Biedronka to może jakiś biedronkowy kameleon, była dokładnie w kolorze tej hortensji! W sumie nie jestem pewna, czy to była biedronka!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Supre uchwycilas tego derenia. Moj jakos jeszcze nie przebarwia sie jesiennie tz wiekszosc chabazi jakos tej jesieni nie czuje. Ani deren ani kaliny, jedynie Rotsilber zaczal dostawac czerwone liscie - czyli chyba to jednak bedzie ten miskant. No chyba ze Silberfeder tez przebarwia liscie
Ale wsio-rybka, ladny jest.

-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
Ciekawa jestem tej dębolisnej? u mnie nawet nie przezimowała
Ale u Ciebie na pewno zaciszniej niż na moim wygwizdowie.

- Sure
Julku, u mnie przebarwiają się tylko te od południa, ale to pewnie dlatego, ze tam najzimniej, wbrew pozorom. I słońce pali i mniejsza oslona od wiatru. W północnym zakątku pod dębami taki klon Ginnala całkiem jeszcze zielony, kalina japońska też dopiero coś tam zaczyna. Z miskantami mam kompletny mętlik, kwitnie jeden ten niby Silberfeder i to czerwono. Nie zalezy mi aż tak bardzo na konkretnej odmianie, ale dobrze, żeby były jednakowe, bo tam ma być rządek jednolity jako tło. Pstrokate tło mi tak sobie pasuje...
Izo, też jestem strasznie ciekawa. Ma szansę, bo posadziłam w zacisznym miejscu, raczej w półcieniu. Dowiemy się w przyszłym sezonie ;)

Izo, też jestem strasznie ciekawa. Ma szansę, bo posadziłam w zacisznym miejscu, raczej w półcieniu. Dowiemy się w przyszłym sezonie ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Przychylam się do pochwał nad trawami. Pięknie się teraz prezentują.
Moimi faworytami są rozplenice japońskie i miskanty, chociaż proso 'od ciężkiej muzyki' też fajnaiste.
U mnie tylko sumak poczuł jesień i dał kolorki, reszta zielona i trzyma sie mocno, nawet orzech
Moimi faworytami są rozplenice japońskie i miskanty, chociaż proso 'od ciężkiej muzyki' też fajnaiste.
U mnie tylko sumak poczuł jesień i dał kolorki, reszta zielona i trzyma sie mocno, nawet orzech

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Sure
Sumaka nie mam i jesienią tego żałuję (bo przez cały rok radzę sobie nieźle z tym brakiem) ;)
...przed chwilą obejrzałam ogród Amadyna, tak pięknych traw daawno nie widziałam!
...przed chwilą obejrzałam ogród Amadyna, tak pięknych traw daawno nie widziałam!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Agatko, powiem Ci szczerze, że generalnie to odstraszają i nieco ceny, jak ostatnio gdzieś na giełdzie widziałem stoisko z trawami to co doniczka to lepsza cena, a jak mam wybierać trawa czy iglak to tu sprawa jest jasna ;) ale jest jedno miejsce gdzie muszę podjechać, znajomy dał mi cynk że coś mi tam odstawił fajnego, a że poza sezonem to i dużo taniej będzie ;)
- Sure
Bardzo ciekawe, co fajnego? Jak odbierzesz, koniecznie się pochwal!
a ja ostatnio podziwiałam trawy w tym ogrodzie!

a ja ostatnio podziwiałam trawy w tym ogrodzie!

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Agatko, też tam zaglądam ;) a co uda mi się przytargać to nie wiem ;) jak przywiozę to wrzucę na stronkę ;)
- Sure
Sylwek, w takim razie czekam z niecierpliwością! 
A tymczasem wrzucam jedyne zdjęcie sadzonek miskantów, które znalazłam. Robione pierwszego chłodnegoporanka jesieni!

wydaje mi się, że może za gęsto je posadziłam? Miały rosnąć w rządku, co byłoby fajne, gdyby były jednakowe. A ostatecznie mam 3 odmiany, te, które widać zostały kupione jako Silberfeder i Rotsilber (tylko chyba pomylone), na prawo rosną jeszcze dwa Zebrinusy w 1 kępie.

A tymczasem wrzucam jedyne zdjęcie sadzonek miskantów, które znalazłam. Robione pierwszego chłodnegoporanka jesieni!

wydaje mi się, że może za gęsto je posadziłam? Miały rosnąć w rządku, co byłoby fajne, gdyby były jednakowe. A ostatecznie mam 3 odmiany, te, które widać zostały kupione jako Silberfeder i Rotsilber (tylko chyba pomylone), na prawo rosną jeszcze dwa Zebrinusy w 1 kępie.
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4