Witaj Margo, miło, że zaglądasz
Sporo się działo
Robiliśmy remont kuchni plus zakup i niezapomniana przygoda ze skręcaniem mebli

no i oczywiście wykończenie i porządki.
Praca licencjacka, którą już mam za sobą, plus nie darowali nam i zaliczenia wszystkich przedmiotów. Zapisanie się do nowej szkoły, a w między czasie troszkę pomoc schronisku i udział w 2 zawodach na spacerkach z psami.
Praca swoją drogą, dojazdy i nieobecność w domu po 12h na dobę, a w wolne weekendy sprzątanie, zakupy, koszenie itp. Ahhh no i od sierpnia popołudniami kurs na prawo jazdy, które niedługo dobiega finału. No i szukanie sali na przyszły rok, którą już zarezerwowaliśmy
W tym roku zdążyłam zebrać aronię przed tym nim poczęstowały się nią ptaki, zamroziłam, ale jeszcze nic nie zrobiłam, nalewka byłaby pyszna. Częścią owoców postanowiłam się jednak podzielić i zostawiłam na krzaczku, ptaszyny zadowolone dokończyły zbieranie.
Udało mi się przekonać M aby odgrodzić przed psami część ogródka, która jest przed domem i troszkę się za nią biorę, odkopałam z trawy i chwastów nasz różę, i posotałe roślinki dosadziłam nowe, ale to zaledwie 1/4 więc jeszcze trochę. Chcę zlikwidować skalniak i chyba 3 lub 4 metrową siewkę tuji, której pozwoliliśmy rosnąć, ale nie wiem czy uda mi sie to w tym roku.
Wywieźliśmy złom z za garażu więc wymarzone miejsce na kompostownik jest, no i zrobiliśmy furteczkę do tylniego wejścia, zakupione listwy, zbite i zabezpieczone, no i przy okazji na tarasie też kratka i skrzynia zyskały nowy kolor.
No i na tarasie niestety ciężki żywot miały pomidorki hodowane od nasionka, bo w weekend majowy zostały bez podlewania no i cały taki sezon miała, zapominalski o nich, ale zebrałam troszkę pyszności. Eksperymentowałam z dalią, fuksją i begonią. Mam nadzieję, ze przezimują w letniaku lub w piwnicy.
Mam nadzieję, ze kilka zdjęć znajdę. Teraz pracuję na to, aby troszkę dorobić kasy i doprowadzić dziadka laptopa do użyteczności no i być w większym kontakcie ze światem.
Byłam u Ciebie wczoraj, przepiękny masz ogród, widać w nim masę miłości, pasji, czasu i pracy.