Sukulenty i kaudeksy Ewy
- eba
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Sukulenty i kaudeksy Ewy
Ta huernia najbardziej przypomina mi huernia pendurata (czyli huernia pendula x huernia hystrix), ale niestety nie mam pewności.
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Ceropegie piękności nieziemskie . Jakie nie byłyby , nieodmiennie robią na mnie niesamowite wrażenie.

Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
-
- 200p
- Od: 5 wrz 2008, o 23:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Ewuniu.
Moje gratulacje.
Zasłużone
Moje gratulacje.

Zasłużone

"Kwiaty są pięknymi słowami natury, którymi daje nam ona poznać, jak bardzo nas kocha"
Każdy dzień jest piękny !
Pozdrawiam Beata.
Każdy dzień jest piękny !
Pozdrawiam Beata.
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Ewo- zajrzałam do Ciebie z gratulacjami! Super, że znalazłaś się wśród Przyjaciół Forum 

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- eba
- Kontakt:
Ojej, co za wspaniałe wyróżnienie
Zupełnie nie spodziewałam się takiej nominacji
.
Bardzo mi miło i dziękuję
.

Bardzo mi miło i dziękuję

- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Też gratuluję serdecznie!
"Rozumiemy się bez słów, jak przyjaciel z przyjacielem..." :P

"Rozumiemy się bez słów, jak przyjaciel z przyjacielem..." :P
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Moje najszczersze gratulacje, w pełni zasłużone wyróżnienie 

- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Gratulacje i
, i kwiatuszka . 

Rośliny Krystyny
Zapraszam - Krystyna
Zapraszam - Krystyna
- Spy
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
Choć rzadko tu witam
to jednak (bardzo) pochwalę zbiór, a w szczególności te kwitnące w większości afrykańskie "śmierdziuszki". I pogratuluję 

Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
-
- Od: 1 lut 2011, o 15:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewa - wszystkie listki Ceropegia sandersonii pięknie się u mnie ukorzeniły - ale wiesz może czy coś z tego być może więcej? Wspominałaś, ze też ukorzeniłaś liście ceropegii - tyle że - czy jest szansa, że rozwiną się pędy? Pytanie niby banalne, ale wcale to chyba nie jest takie oczywiste - ukorzeniłam kiedyś liść szeflery i sobie tak rósł przez dwa lata- aż do wyrzuciłam, bo nic wiecej z siebie nie 'wydusił'...
O! Jak liczne pąki zawiązał Piaranthus - już w domu, czy jeszcze w szklarence? Skąd te muchy? Powinny już spać, ale chyba zapszek je rozbudził
U mnie pąki na Duvalia polita i D. radiata - ale już je kupiłam z zawiązkami kwiatów - część straciły, ale kilka się trzyma i nawet rośnie - może...może i u mnie rozkwitną
Tak samo na Stapelia grandiflora przetrwał jeden pąk - rośnie dalej mimo przeprowadzki z balkonu do mieszkania - ale tu to chyba nie mam co sobie robić nadziei...
O! Jak liczne pąki zawiązał Piaranthus - już w domu, czy jeszcze w szklarence? Skąd te muchy? Powinny już spać, ale chyba zapszek je rozbudził

U mnie pąki na Duvalia polita i D. radiata - ale już je kupiłam z zawiązkami kwiatów - część straciły, ale kilka się trzyma i nawet rośnie - może...może i u mnie rozkwitną

- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Ładny "śmierdziuszek".
Mają one u nas w Oddziale PTMK Lublin zagorzałe grono wielbicieli i hodowców (patrz Marek mgr) stąd nie są mi całkiem obce. W samym O. Bot. UMCS Lublin jest ich wspaniała kolekcja bo p. Dyrektor jest ich znawcą.
Nawet ja się kiedyś zastanawiałem nad kilkoma co bardziej oryginalnymi... Niestety, z braku miejsca zrezygnowałem z tego pomysłu.
Tu chętnie oglądam bo ładne kwiatuszki. I nie czuję ich specyficznego zapaszku... :P

Mają one u nas w Oddziale PTMK Lublin zagorzałe grono wielbicieli i hodowców (patrz Marek mgr) stąd nie są mi całkiem obce. W samym O. Bot. UMCS Lublin jest ich wspaniała kolekcja bo p. Dyrektor jest ich znawcą.

Tu chętnie oglądam bo ładne kwiatuszki. I nie czuję ich specyficznego zapaszku... :P
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
No właśnie ten problem...brak miejsca.
Też bardzo mi się podobają śmierdziuszki ,ale cóż zrobić-mam tylko parapety w bloku

Też bardzo mi się podobają śmierdziuszki ,ale cóż zrobić-mam tylko parapety w bloku

- eba
- Kontakt:
Dziękuję za liczne odwiedziny i miłe słowa
.
Beato, liść ceropegii ukorzeniłam tego lata w ramach eksperymentu, ale nic z niego jeszcze nie wyrosło. Na razie sobie stoi. Zobaczymy, czy coś puści na wiosnę. Sukulenty już w domu, wystraszyłam się przymrozków i wszystkie przytargałam już do domu. W szklarence stoją teraz agawy, carpobrotusy i datury.
Zapaszek pasemek zdecydowanie jest najbardziej intensywny, w porówaniu do pozostałych stapeliowatych, na jego niekorzyść, niestety.

Beato, liść ceropegii ukorzeniłam tego lata w ramach eksperymentu, ale nic z niego jeszcze nie wyrosło. Na razie sobie stoi. Zobaczymy, czy coś puści na wiosnę. Sukulenty już w domu, wystraszyłam się przymrozków i wszystkie przytargałam już do domu. W szklarence stoją teraz agawy, carpobrotusy i datury.
Zapaszek pasemek zdecydowanie jest najbardziej intensywny, w porówaniu do pozostałych stapeliowatych, na jego niekorzyść, niestety.