Po malinowym chruśniaku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Po malinowym chruśniaku

Post »

Nie tak miało dzisiaj być 8-) słońce się pokazało - nie powiem ale wiecej było deszczu, gradu i wiatru. Ale były też tęcze ;:3 Niestety ogrodowo dzisiaj nie było, nie licząc wtłaczania ziemi z kretowisk do środka :|
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U nas też :shock: - grad w takich ilościach w Żukowie ;:224
W ogródku podziałałam prawie po ciemku. Bałam się, ze mroźne poranki zniszczą wrażliwsze roślinki.
Reszta prac poczeka do wiosny.
Kopczykowanie róż i grabienie liści, obwiązanie iglaków, żeby się nie powyłamywały, okrycie rh- to chyba wszystko, co mnie czeka.
Czyli całkiem sporo jeszcze tego.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Mnie też włosy się jeżą na głowie, jak sobie pomyślę, ile roślin muszę zabezpieczyć. I żeby zdążyć z całą tą robotą, nim przyjdzie śnieg. Jak przyjadą moje ostatnie róże to chyba wezmę urlop, żeby ogarnąć wszystko.
:wit
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Dziewczyny proszę nie narzekać na pogodę, była pełnia księżyca będzie zmiana pogody -chyba że ten grad to właśnie ta zmiana :;230
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyno, dobrze ze mi przypomniałaś o tym okręceniu tui Zawsze o tym zapominam a potem płaczę nad kulką która ma gałęzie na ziemi. Na szczęście zawsze wstaje :lol:
A pogoda super, właśnie świeci słońce. tylko nie jestem pewna czy nie było przymrozku... ale to się zaraz wyjaśni 8-)
Krysiu to właśńie z lenistwa mam tak mało róż. Jak chce mi się pooglądać to wpadam do Ciebie :wink: Mam kilka i muszą sobie radzić. No bo jak okryć różę rabatową która rośnie na rabacie z korą. Nawet jej nie ma jak zrobić kopczyka :roll:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Iza, :wink: odgarniasz korę i robisz kopczyk :uszy
Spróbuję zadołować trochę badylków Geishowych, może coś wypuści się na wiosnę. :lol:
:wit
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Słońce to świeciło, jak byłam w pracy, teraz co chwilę jakiś deszcz przechodzi. Już nawet założyłam kurtkę, żeby wyjść, a znowu się rozpadało. Sadzonki czekają w garażu... :roll:
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, będę trzymała kciuki że by coś wyszło ;:3 .Innym moim poszukiwanym jest dereń kanadyjski. Ale myślę że wcześniej czy później go upoluję. Moje polowanie na tulipanki w auchon bez rewelacji. Coś nie chcą przeceniać... i kupiłam co nieco w cenie nie promocyjnej, ale też nie najgorszej. No i nareszcie nabyłam śnieżycę :lol: Trzy cebulki ale za to większe od tulipanowych. A takie małe kwiatki... Tylko właśnie przeczytałam że te cebule są wrażliwe na przesuszenie o które łatwo w sklepie.
Agato, u mnie padało raczej do południa a potem nawet świeciło ;:3 Jutro ma byś dość ładnie ale niestety dla mnie nie ogrodowo ale szkoda gadać...
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to w Auchan są jeszcze jakies cebulki? Niedawno byłam, na półkach smętne resztki i wyboru nie było... nic nie kupiłam :?
W końcu pogoda się poprawiła i przed nocą posadziłam kilka roślinek. Jutro ciąg dalszy, jeśli mi coś nie przeszkodzi!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agato, może w moim auchon są roślinki mniej przebrane.Co prawda rok temu był większy wybór i poszalałam. Mam nadzieję, że w tej wiosny będą jeszcze ładne ale na wszelki wypadek wolę jeszcze coś świeżego dosadzić 8-)
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja cebulki w ty roku sadziłam po raz pierwszy, teraz drżę, czy coś wyrośnie, bo szczególnie te pierwsze chyba sadziłam na różnych głębokościach. Mam nadzieję, ze nie są jakoś przesadnie wrażliwe? ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Izo, u ciebie dzisiaj nieogrodowo, a u mnie wręcz przeciwnie.
Pól dnia zeszło na artystycznym cięciu iglaka, w końcu się doczekał :oops: . Ale mam teraz pod nim miejsce na cieniolubne.
A reszta na ogólnych działaniach w przedogródku.
Narobiłam się, a za bardzo nie widać.
Wczoraj wpadłam na chwilę do Wentów. Znalazłam knautię (Świerzbnica macedońska ). Ta polska nazwa nieładna ;:29. i ładną piórkówkę.
Patyczki wierzby poszły do doniczki ;:108 .
cebulki tulipanów jeszcze czekają na 'piętrusa'. no i dostałam cynk , ze zamówione do odbioru. Muszę się po nie wybrać.
Prognozy do końca października pocieszające, więc zdążę posadzić.
magdala

Post »

Mimo złowieszczych zapowiedzi -pogoda nadal piękna! Dzisiaj było tak ładnie....
Zrobiliśmy długi spacer po lesie z pieskiem -nawet miał ochotę wykąpać się w jeziorze :D
Ale najfaniejsze było to ,że wejście do lasu mieliśmy tuż za rogiem :wink: Oczywiście przy nowym domu...
Wystarczy wyjść w kapciach i już się jest :D To moje wizje przyszłości :D
No bo teraz za rogiem to mam tramwaj .
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niedziela mi wynagrodziła nie najlepszą sobotę. ;:3
Najpierw była wycieczka z rowerami na nową trasę po nasypie kolejowym z Krokowej do Swarzewa ok 40 km. Pogoda super, widoki też, kawka w termosie. Był jeden mankament... w jedną stronę i z powrotem było pod górkę 8-) jak to możliwe? W jedną stronę było faktycznie trochę pod górkę ale za to z powrotem było pod wiatr[wydał się wcale nie taki duży] i nawet jak było z góry to trzeba było pedałować :;230
Po południu wykopałam kilka dali bo niestety już przymrozek zrobił swoje. Na szczęście w ogrodzie dalej jest kolorowo. Astry, chryzantemy wrzosy, róże ..
Pogoda piękna i ruszam do dali i tulilpanów :wit
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek
tulipany już posadzone ;:3 chociaż nie było łatwo i nie obyło się bez ofiar ;:223 Oczywiście był jproblem z miejscem 8-) Jak już jedno puste [tak mi się zdawało] znalazłam to sę okazało że nie było puste... tylko siedziała tam serduszka :oops: Zawsze zostawiam jakies badylki do zaznaczania ale ktoś złośliwy chyba mi je wyciąga. No więc ta serduszka została dziabnięta szpadlem ;:223 bolało bardzo! Nerina zakwitła ale i tak to nie jest kwiatek dla mnie. Zdecydowanie za blada.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”