Sztuka Afirmacji
- Admiiin
- Przyjaciel Forum
- Od: 6 wrz 2006, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Sztuka Afirmacji
- temat -
Afirmacja i stosowanie jej w życiu, praktyce.
Afirmacja i stosowanie jej w życiu, praktyce.
---...== Admin ==...---
Przyjazne Forum.... dla Kochających Rośliny...
www.FORUMOGRODNICZE.info
www.FORUMOGRODNICZE.info

- Admiiin
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Tak, częściowo można z tą koncepcją przez Ciebie się zgodzić ale generalnie umacniając się w dobrych i silnych emocjach a osłabiając te negatywne uzyskamy znacznie lepszy komfort życia
Jest tylko jeden problem a w zasadzie nie jeden, trzeba mieć czas i silną motywację na te psychozabawy ze sobą
Jest tylko jeden problem a w zasadzie nie jeden, trzeba mieć czas i silną motywację na te psychozabawy ze sobą
---...== Admin ==...---
www.FORUMOGRODNICZE.info
www.FORUMOGRODNICZE.info

- elmarek
- ---
- Od: 25 lut 2006, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Świetny temat.
Stosowałem teksty afirmacyje przed wielu laty, z powodzeniem , odniosłem zaplanowany sukces. Jestem zwolennikiem tej metody z jednym zastrzeżeniem, sama nie dziala. Trzeba miec wielkie marzenie , odciąć się od negatywnych informacji i uwierzyć .
Ciekaw jestem innych opini i doświadczen.

Stosowałem teksty afirmacyje przed wielu laty, z powodzeniem , odniosłem zaplanowany sukces. Jestem zwolennikiem tej metody z jednym zastrzeżeniem, sama nie dziala. Trzeba miec wielkie marzenie , odciąć się od negatywnych informacji i uwierzyć .
Ciekaw jestem innych opini i doświadczen.
Drogi adminku! Jedynie bardzo niewielki odłamek ludzkości posiadł umiejętność filtrowania negatywnych emocji , a po drugie nie ma osoby, która byłaby na tyle inteligentna i mocna psychicznie, aby znać przynależność dobrych emocji do pozytywu a negatywnych do negatywu. Jeśli bowiem odczuwa się jakiś wewnętrzny bodziec, to fakty zewnętrzne przysłaniają nam w 90%-ch to, co nam akurat byłoby najbardziej potrzebne do poczucia wewnętrznej harmonii. Świat zewnętrzny to nie dusza. Gdybyś miał szukać własnego ego zobaczyłbyś jak się niestety mijasz z realną egzystencją.AdministratorJ pisze:Tak, częściowo można z tą koncepcją przez Ciebie się zgodzić ale generalnie umacniając się w dobrych i silnych emocjach a osłabiając te negatywne uzyskamy znacznie lepszy komfort życia
- Admiiin
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Teoria teorią a życie .. życiem... skąd my to znamy ... 

---...== Admin ==...---
www.FORUMOGRODNICZE.info
www.FORUMOGRODNICZE.info

To prawda!AdministratorJ pisze:Teoria teorią a życie .. życiem... skąd my to znamy ...

Czasami to czego faktycznie człowiek potrzebuje do szczęścia nie jest częścią codzienności.

Dawno tu nikogo nie było, ale spróbuję odświeżyć temat, bo mam w tej dziedzinie pewne humorystyczne doświadczenie. Otóż był czas, że przez rok uczęszczałam do studium psychotronicznego w Łodzi. Po zajeciach na temat afirmacji i po przeczytaniu kilku książek postanowiłam sobie wybrać kilka afirmacji i zacząć sprawdzać ich działanie. Wybrałam sobie afirmację, której fragment brzmiał następująco: ..."spływają do mnie pieniądze z niewyczerpanych źródeł"... Po kilku tygodniach stosowania tej afirmacji sąsiadka z góry zalała mi łazienkę. Zgłosiłam szkodę do PZU i otrzymałam odszkodowanie. Nie łączyłam wtedy jeszcze tego zalania z moją afirmacją i powtarzałam ją nadal. Po kilku tygodniach padał deszcz i mimo, że mieszkam na trzecim pietrze, to woda z dachu przeciekła jakimiś kanałami do mojego mieszkania (sąsiadkę z czwartego piętra woda ominęła).
Zalało mi róg pokoju przy oknie.Znowu zgłosiłam szkodę do PZU i znowu otrzymałam odszkodowanie...Wtedy uświadomiłam sobie, że to niewyczerpane źródło pieniędzy z mojej afirmacji, to...PZU , a pieniądze spływają dzięki zalaniu mieszkania. Przestałam stosować tę afirmację, a raczej ją zmodyfikowałam i muszę powiedzieć, że to działa, ale nie trzeba być zbyt pazernym... 

Skutki afirmacji
Po zajeciach na temat afirmacji i po przeczytaniu kilku książek postanowiłam sobie wybrać kilka afirmacji i zacząć sprawdzać ich działanie.
Zachęcam do przeczytania opowiadania pod tytułem Małpia Łapka, znajdowało się
w tomie sprzed kilkudziesieciu lat pt Opowieści z dreszczykiem.Mowa jest o spełnianiu
życzeń, na skutek działań magicznych,czy jak kto woli je nazywać.
Zachęcam do przeczytania opowiadania pod tytułem Małpia Łapka, znajdowało się
w tomie sprzed kilkudziesieciu lat pt Opowieści z dreszczykiem.Mowa jest o spełnianiu
życzeń, na skutek działań magicznych,czy jak kto woli je nazywać.