Moje domowe i balkonowe

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje domowe i balkonowe

Post »

:shock: to okno to istna zasłonka przed sąsiadami... Piękne i ozdobne :tan

Mnie też podoba się białe anturium ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Marta80
200p
200p
Od: 13 wrz 2011, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O w mordeczkę :shock: jaki busz masz na parapecie, teraz to nikt Cię nie będzie podglądać!
Moje zielone:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47930" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

no to masz problem promieni ;:3 na tv z głowy - i zielonym pasi i Wy korzystacie ;:108 ;:138 bo w symbiozie jakiejś żyć trzeba ;:224
no ale Krysia to teraz niepokój we mnie wprowadziła ;:129 muszę sobie przypominajkę jakąś ustawić aby do niej codziennie zaglądać, czy tlenu nie brakuje... :|
roślinki tlen dają ale czytałam, że niektóre i zabierają... ;:223 a przy Krysi moja "dżungla" to jakiś trawnik ledwo ;:223
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

No właśnie czuję, ze będę miała problem z wietrzeniem u mnie bo i w pokoju i w przedpokoju kwietniki przy oknie, a to trzeba otworzyć. A jak będzie mróz? :roll: Jak wy sobie radzicie? Wynosicie gdzieś te wszystkie donice i kwietniki, przecież to masakra by była ;:223
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

W tej sytuacji , jak u Ciebie rapunzel (mam gorzej) , prawie nie wietrzę :( :cry:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Marta80
200p
200p
Od: 13 wrz 2011, o 19:24

Post »

Tak poczytuję, ja mam ten sam problem. Większość kwiatków mam na parapecie i blisko okna i już teraz mam problem żeby szerzej okno otworzyć aby rośliny nie przemarzły a co dopiero w zimę? Nie wiem jak to będzie chyba będę musiała przestawiać albo zrobić jakąś mini szklarnię aby mróz nie wiał bezpośrednio na kwiaty. Jedyny plus to taki, że w oknach mam funkcję mikrouchył, jak się klamkę delikatnie przekręci to okno delikatnie odchodzi od uszczelki i jest dostęp świeżego powietrza ale nie czuć tego znacząco. Teraz wietrze tylko tak.
Moje zielone:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47930" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto , mam identycznie - może się nie udusimy , a i kwiaty uda się nam utrzymać przez zimę .
W przyszłym roku muszę znacznie ograniczyć tą roślinność domowo-balkonową , bo jednak
chce się mieć większość roślin ale żyć w takich warunkach też jest trudno ;:108 ;:180
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nuto - dziękuję ;:196 . Rozumiem, że Twój M nie przepada za światłem :) ?
Justus - dziękuję ;:196 . Bardzo się cieszę, że Ci się podoba :) .
Marto - dziękuję bardzo ;:196 .
Mniodkowa - no tak, okno zazielenione i w TV wszystko widoczne :) . A Krysia teraz to już musi się codziennie wypowiadać, żeby wiedzieć, kiedy trzeba wpaść do jej domu na ratunek :) .
A mnie się tak jakoś zawsze od czasów dzieciństwa kojarzyło, że roślinki przez pół doby zabierają tlen, a przez drugie pół oddają :roll: . Ale może coś źle zapamiętałam.
Kociaro, Rapunzel, Marto - u mnie w zimie prawie się nie wietrzy, bo mój mężczyzna twierdzi, że ucieka ciepłe powietrze z domu i więcej pieniędzy schodzi na ogrzewanie, a oszczędzać trzeba. Więc roślinki raczej nie są zagrożone. W tym roku tuż przy drzwiach balkonowych wylądowały kaktusy i sukulenty - zobaczę, jak to przetrwają :) . A mikrouchył w takich wypadkach jest bardzo pożyteczny i też z tego korzystam ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11

Post »

:shock: I mnie powalił widok twojego okna masz żywą rosnącą roletę , a już nie długo będziesz musiała znaleźć im nowe miejsca , bo się tam nie pomieszczą! Naprawdę super widok!
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Wiktorio oczywiście że sie rozumiemy !! Czasem się pośmiejemy .....
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiktorio, mój ma dokładnie to samo podejście do uciekania ciepła przez okno, zwłaszcza, że mamy jeszcze piece i musi opał z piwnicy przynosić. Jednak ja nie wyobrażam sobie nie wietrzyć wcale :?
Nawet w naprawdę zimne dni wietrze wieczorem przed snem, a jak jest potrzeba to choć chwilę rano. Okna mam stare i nie ma żadnych mikroklimatów i innych bajerów niestety :(
Nie pozostaje mi nic innego, jak zdejmować doniczki z parapetu, na szczęście jest ich niewiele i więcej nie będzie właśnie z tej przyczyny i wietrzyć. Kwietnik przy mrozie 20 stopniowym odsunę po prostu.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie trochę zazdroszczę Jagodzie , a trochę jednak nie . Lubię ciepełko i mam podobne zapatrywania , jak mężczyzna Wiktorii . :;230
Pamiętam powiedzenie pewnej kobiety sprzed lat : .....od smrodu jeszcze nikt nie umarł,a od świeżego powietrza niejeden. .........
Nie wiem ile w tym prawdy , natomiast , że wietrzenie na całe okno a nawet na pół , jest wykluczone technicznie , muszę przeżyć
do wiosny w dłuższym czy krótszym rozszczelnianiu . W myśl zasady - jakoś to będzie , postanowiłam się nie zamartwiać i ..... już . ;:108
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kociaro, do mnie często przychodzi mama - maniaczka świeżego powietrza, więc wolę sama wywietrzyć rozsądnie, bo moja mama się nie patyczkuje i potem jest w mieszkaniu lodownia niestety.
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wolałabym po Twojemu jednak . Wyznaję zasadę , że zniosę wiele , byle w miarę . Skąd w tym starszym pokoleniu (czyli w moim )
tyle amatorek (bo to przeważnie panie są ) tego zimnego , nieprzyjaznego , świeżego powietrza ??? Ja nie przepadam , a i kwiatki
zimą też nie bardzo . Jagodo - trzymaj się - wiosna za niecałe pół roku . :;230 ;:108 ;:108
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

A ja normalnie wietrzę przecież nawet jak otwarte okno to mrozu w domu zaraz nie bedzie !! A świerze powietrze dobrze robi nam i roślinom
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”