Z wizytą u Arabelli cz2
Re: Z wizytą u Arabelli cz2
No ja też jeszcze nie wsadziłam czosnku,chyba macie racje trzeba wsadzić bo jak chwyci mróz to po ptokach jak mówią...
A w urzędzie może nie będzie tak źle, życzę Ci Arabello aby udało się po Twojej myśli załatwić...
Pozdrawiam.
A w urzędzie może nie będzie tak źle, życzę Ci Arabello aby udało się po Twojej myśli załatwić...
Pozdrawiam.
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- ARABELLA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Amalia ja też mam nadzieję,że nie będzie tak źle
Czosnek zdążysz zasadzić spokojnie 

- stasia109
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Arabello
To u Ciebie już jesień na całego, nie wklejasz zdjęć bo na działkę nie ma po co jeździć, prawda?
Szkoda, że to już koniec sezonu.
Teraz poczekamy parę miesięcy i znowu będzie....wiosna.
Aby te miesiące przetrwać to musimy tu zaglądać aby nie zwariować i pocieszać się wzajemnie.

To u Ciebie już jesień na całego, nie wklejasz zdjęć bo na działkę nie ma po co jeździć, prawda?

Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- ARABELLA
Stasiu nie mam już,co fotografować
Trzeba poczekać do wiosny,a teraz wymieniają nam kable od prądu na działce i musiałam wykopać 20m rów
Teraz tylko wtyknąć kabel i zasypać. W sobote ma być słonecznie to posieję pietruszkę,marchew i koper oraz wsadzę czosnek,który dostałam od Pelasi 

- stasia109
Arabello, Ty kopałaś? Ale co ja się pytam, przecież też kopię choć nie 20 m. Sadziłam dziś truskawki ale jakieś przyszły bardzo biedne. Że ja zawsze muszę coś dokupić?!
Kupiłam też czosnek Harnaś i też go muszę wsadzić do ziemi. Ma być trochę słońca w najbliższe dni to może zdążę? A tu jeszcze groby bliskich czekają na sprzątanko. Ale ten czas szybko leci.

Adresy do moich wątków
- ARABELLA
Stasiu ja też dostałam kilka główek Harnasia od Pelasi i muszę go wsadzić poza tym muszę zrobić wiązankę na grób i umyć pomnik.
Dziś znowu było 0 stopni,ale ma być słoneczko więc trzeba będzie to wykorzystać.
Dziś znowu było 0 stopni,ale ma być słoneczko więc trzeba będzie to wykorzystać.

- stasia109
Tak, Arabellu,
trzeba wykorzystać.
Ja mam 7 grobów do posprzątania. Henry ciągle w pracy i chyba zostanie tylko ta, nadchodząca niedziela.
O sadzeniu w ogródku nawet nie wspominam.
Ciężkie czasy nadeszły. Jak to Pawlak mówił: nadieszła wiekopomna chwiła.....

Ja mam 7 grobów do posprzątania. Henry ciągle w pracy i chyba zostanie tylko ta, nadchodząca niedziela.
O sadzeniu w ogródku nawet nie wspominam.
Ciężkie czasy nadeszły. Jak to Pawlak mówił: nadieszła wiekopomna chwiła.....

Adresy do moich wątków
Arabello nakopałaś się tego rowka na kable ale za to będzie wygoda....Wiem ile to ciężkiej pracy bo też wiosną kopałam,ale teraz mam wygodnie..A że to czas odświętnego sprzątania grobów to też jutro się wybieram...przyjemnego weekendu...
Marusia.
- ARABELLA
Stasiu kobity zawsze maja przerąbane
Amalio ja miałam prąd tylko na dalszych działkach ciągle mieli problemy więc uzgodniliśmy,że wszyscy zgodnie wymienią okablowanie i kupią nowe liczniki
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanych porządków na cmentarzu

Amalio ja miałam prąd tylko na dalszych działkach ciągle mieli problemy więc uzgodniliśmy,że wszyscy zgodnie wymienią okablowanie i kupią nowe liczniki

Pozdrawiam serdecznie i życzę udanych porządków na cmentarzu

- sangwinaria
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Arabelka wklej zdjęcia swoich chryzantem jak jeszcze je masz . Bo w wątku czytałam ,że masz rude 

- ARABELLA
Ok jutro zrobię zdjęcia moich chryzantem. Mam rude,białe,różowe i ciemny róż. Jeszcze aksamitek trochę zostało i więcej nic już nie kwitnie.
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Lucynko
ale się napracowałaś ,
dzięki Ci za przypomnienie o wsadzeniu czosnku ,już i ja wsadziłam

dzięki Ci za przypomnienie o wsadzeniu czosnku ,już i ja wsadziłam

- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Lucynko
ja już odpoczywam mam dość tyrania trzeba wreszcie tą zimę przywitać i dać odpocząć ogrodom 

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- ARABELLA
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ARABELLA pisze:Posiałam dwa rządki marchwi,rządek pietruszki,koperek i posadziłam czosnek od Pelasi
Nie wierzę , że tylko to zrobiłaś , przyznaj się !

Jak na Twoje możliwości to stanowczo za mało , a nie wykopałaś przypadkiem jakiejś sąsiadce roweczku pod kabelek też ?

W formie niewidzialnej ręki oczywiście , tak tylko , by zrelaksować troszkę się!

Śliczne jesienne masz!