Moje rośliny doniczkowe - kayah
Witam po dłuższej nieobecności. Dziękuję za wszystkie pochwały, paprocie i storczyki(można je obejrzec w wątku orchidarium) to moje ulubione rośliny. Narine nie wiem jak nazywa się ten kwiat. Dostałam małą sadzonkę od cioci, rozrasta się bardzo szybko i kwitnie praktycznie przez cały rok. W doniczce pojawiły się młode roślinki z nasion.
Oto kolejna częśc mojej kolekcji:

Oto kolejna częśc mojej kolekcji:

Narine właśnie obejrzałam to zdjęcie do którego link mi przesłałaś. Tak, to na pewno jest ten sam kwiatek, jest naprawdę śliczny. Fajnie, że odnalazłaś jak się nazywa, ja jakoś nigdy nie mogłam się na niego natknąć w żadnej książce
.
AddMaster u mnie te paprocie stoją na tv 8 miesięcy i wciąż pięknie rosną, we wcześniejszym mieszkaniu telewizor też im nie przeszkadzał, zauważyłam, że bardzo szybko przesycha im ziemia, gdy stoją na tv- sama nie wiem dlaczego, muszę je podlewać co najmniej 3 razy w tygodniu.
Inag1 moja azalia kwitnie nieprzerwanie od sierpnia, kiedy to dostałam ją na urodziny. Całą zimę stoi w nieogrzewanej sypialni rodziców, gdzie jest około 17-18 stopni- może to jej służy?[/b]

AddMaster u mnie te paprocie stoją na tv 8 miesięcy i wciąż pięknie rosną, we wcześniejszym mieszkaniu telewizor też im nie przeszkadzał, zauważyłam, że bardzo szybko przesycha im ziemia, gdy stoją na tv- sama nie wiem dlaczego, muszę je podlewać co najmniej 3 razy w tygodniu.
Inag1 moja azalia kwitnie nieprzerwanie od sierpnia, kiedy to dostałam ją na urodziny. Całą zimę stoi w nieogrzewanej sypialni rodziców, gdzie jest około 17-18 stopni- może to jej służy?[/b]
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Masz przepiękny bluszczyk, strasznie podoba mi się także ta odmiana cissusa. Begonka jest urocza, odkrywam piękno tych kwiatów. Skrzydłokwiat taki rozrośnięty - naprawdę okazały. Niektóre, widzę jak moje potrzebują jeszcze troszkę pracy 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona