Dyshia pisze:izabela skula pisze:Tomek ma trochę racji, miło jest wyhodowac coś ładnego z nasionka ale w przypadku burgamsji jest to trochę zachodu i żadnej pewności co wyhodujemy.
Ale dość narzekania, póki co czekam na jakąkolwiek siewkę, o kolory pomartwię się w przyszłym roku.

Nasionka mają to do siebie że możemy tak jak mówicie uzyskać coś nowego. Szkoda tylko że krzyżówek nasion nie da się u nas kupić. Pozostaje nam tylko zamrażać pyłek i samemu zapylać, a później wysiewać
Dzisiaj zebrałem z 2 kwiatów Pink P. pyłek. Teraz niech się wysuszy i zamrażam go. Jak sądzicie, jest sens teraz zapylać kwiaty ? Aktualnie kwitnie u mnie SS i Rosalla które są niskie więc nie będę musiał ich obcinać. Pyłek mam od PP.
zjawka pisze:
A moja Pink Perfection wybarwia się coraz bardziej ( jest ciemniejsza niż na zdjęciu)i chciałam się pochwalić otwierającym pączkiem to tyle co zdjęcie cyknęłam :neutral: to spadł
Chodziło CI chyba o Super Spot
Ostatnio pryskalem wszytko olejem parafinowym, takim do drzew. Jak na razie nie widzę żeby dorosłe mszyce żyły, bardziej mi to wygląda na zwłoki

Innymi razy pryskałem Decisem, ale tak nie za bardzo sobie radził z tymi potworami.
Czy na 2 zdj. widzę czerwonego bananka