Dorotko, gigant ma świetne liście- ale wielgachne U mnie było tak, że czym większe/piękniejsze liście tym mniejsza chęć storczyka do kwitnienia. Zmiana nawozów nie dawała rezultatów.
Piękne, kolorowe Phal.- cudne, bo co jeden to ciekawszy. Dla mnie Phal. violacea i P. cornu cervi są wspaniałe, chociaż equestris czy pixie też warte uwagi
Dorotko jak ja lubię u Ciebie oglądać zdjęcia 3 kwiatki Violki to już za dużo jak na moje moja ma już jeden paczek, ale i tak się cieszę jestem ciekawa jak Twoja urosła bo jak już ją za kare powiesiłaś to musi być bardzo niegrzeczna
Jeśli chodzi o phal. c-c to chyba tylko Twój nie robi spoczynku bo mój ma obecnie wakacje i świeci nagością 4 pędów
Dorotko ale ten phalaenopsis gigancik ma nie tylko ogromne liście ale kwitł na trzech pędzikach . Wspaniały okaz widać jak bardzo dbasz o storczyki że dorastają do takich rozmiarów.
Dorotko, giganta to akurat nie zazdroszczę Mam kilka takich, że zajmują dwa miejsca przez wielgachne liście
Specjalizację to masz już zrobioną, a efekty widać
Pixi
Witaj Dorotko, dopiero teraz ale dotarłam i powiem wątek zostawiam do poczytania na inny dzień ale już się wpisuję żebym Cię miała na oku .
Kolekcja bardzo ładna z tego co tak pobieżnie obejrzałam