Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Post »

Mówi się, że kwiaty żurawek nie są ozdobne, ale Twoja Electra kwitnie zjawiskowo :D Też czekam na dzień bez deszczu, może to będzie dzisiaj. Doniczkowce już trzeba pochować, bo zapowiadają przymrozki. Szkoda mi fuksji, bo zamierzam ogolić je na łyso. Mączlik tak na nich grasował, że to chyba jedyny sposób. Pamiętam ogród przy domu mojego dzieciństwa-orliki, przylaszczki, różowa serduszka i wielkie piwonie. Na pewno nikt z mojej rodziny nie sadził tych roślin :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nic sobie nie zapisałem, bym miał od Ciebie chryzantemę :oops: Może mi wyleciała nie zakwitając. Więc kiedyś przy okazji poprosiłbym o kawałaczek. Za to zabiera się za kwitnienie ajania od Ciebie :tan Właśnie wstawiłem zdjęcie
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Iza wielkie dzięki za ;:102 zrobiłaś mi niespodziankę no i miło było porozmawiać . Zadzwoniłam do szkółki , róż jeszcze nie wykopywał aktualnie siedzi w sadzie, mam zadzwonić w piątek wieczorem wtedy powie czy mam wpaść w sobotę czy początek przyszłego tygodnia . Za bardzo nie wiem co on ma ale według jego słów wybór duży . Przejrzałam też te z podesłanego linka i wiesz ja praktycznie mogła bym przygarnąć większość :;230
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Iza, :wink: ta Elektra rzeczywiście jest śliczna. ;:108
Muszę sie za nią rozejrzeć, może na wiosnę.
U mnie też pogoda chandrowa. A jeszcze ciut ciepełka by się przydało. ;:170
:wit
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu - begonie są bardzo kruche i przez są łatwym łupem dla wszelkich mocniejszych opadów. Ja mam je tylko na balkonie i jakoś jeszcze wyglądają, więc dzień wykopek wciąż odkładam. Zastanawiam się czy przechować bulwy do przyszłego roku - w tym nie wyglądały zachwycająco...
Ewo w zasadzie rośliny o pięknych liściach mają raczej niepozorne kwiaty, ale bywają wyjątki. Electra jest jednym z nich choć nie jedynym. Te przymrozki to mogłyby jeszcze troszkę poczekać. U mojej Mamy już dzisiaj był przymrozek - a mówi się, że zimnica najwcześniej przychodzi w góry i do nas :wink:
Jacku z chryzantemą nic straconego - możesz liczyć na sadzonkę przy naszej wiosennej wymianie. Ajania ma zamiar kwitnąć u Ciebie?! Moje gratulacje! U mnie nigdy nie zdążyła zakwitnąć :( Cieszę się, że tak dobrze sobie radzi u Ciebie. Ja kwiaty widziałam tylko przy zakupie swojej, ale nic to - najważniejsze, że żyje.
Elu dla mnie to też była przyjemność pogadać z Tobą. Jeśli jesteś zdecydowana na róże to szczerze polecam te od Przemka. Sprawdzony dostawca - dużo osób z naszego Forum kupowało u Niego. Ja swoje zeszłoroczne zakupy uważam za najlepsze z najlepszych - choć miałam spore wątpliwości odnośnie jesiennego sadzenia. Do tej pory nie sprawdzało się u mnie. A co do Jego ulotki to też tak miałam. Zapisywałam, skreślałam, znów zapisywałam. Miałam kupić 3, a kupiłam 8. I mocno żałuję, że nie 10 lub 12 :roll:
Krysiu - Electra warta grzechu :wink: , choć latem wygląda troszkę inaczej. O pogodzie to nawet nie chce się już gadać. Niby nie ma się co dziwić, bo to już połowa października. Faktem jest, że też liczę na kilka jeśli nie ciepłych to chociaż suchych dni. Cebule wciąż czekają ;:224

Za to ja nareszcie doczekałam się kwitnienia kolejnej trójsklepki - zachwyciła mnie.
Obrazek

Kolejna chryzantema rozpoczęła kwitnienie:
Obrazek

Samosiejka bratka też nieźle sobie radzi:
Obrazek

Na koniec Pirouette - cudowna róża, która równie świetnie wygląda w wazonie jak i na krzewie:
Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Izo,róża w wazonie oczywiście piękna,ale jaki fantazyjny wazon. ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trójsklepka faktycznie zachwycająca :D Bulwy przechowaj, jeśli możesz, będą w przyszłym roku większe i mogą obficiej kwitnąć. Jedna z moich zajmuje już całkiem dużą doniczkę i miałabym z niej pociechę, gdyby wiatr jej nie połamał :evil: U mnie jeszcze nie było przymrozku, ale niektórym różom trzeba będzie obciąć kwiaty, bo zmarniały. A niektóre kwitną w najlepsze, np. Mary Rose, Elmshorn, Degenhard i Chopin :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Trójsklepka fantastyczna :!: Jeszcze nie widziałem czysto białych :shock:
Zdjęcie z różą w wazonie-butelce też pierwsza klasa :!: Jak na pocztówkę imieninową 8-)
Już się cieszę na wiosenną wymianę :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za bardzo miłe przyjęcie :D Wczoraj zdążyłam tylko posadzić rośliny i padłam :;230 Twój ogród ogromnie mi się podobał. Dobrze, że nie odkładałam sadzenia na później, bo dziś przymroziło.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Odczułam radość oglądając altankę od strony parku, ja Izuniu bardzo lubię oglądać altanki, ale i swoja też pokazuję. Ten piękny wazon z różami przypomniał mi, że mam w piwnicy w kartonie kilka wazonów odłożonych, które nie mieściły się w domu. Jeden jest bardzo podobny do Twojego. Muszę je wszystkie przenieść na działkę do altanki. Będą wykorzystywane na kwiatuszki. Lubię ustawiać na komódce, stolikach parapetach altanowych bukieciki sezonowe.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witam miłych Gości!
Małgochna różyczka to zeszłoroczny nabytek i wciąż mnie zachwyca. Wcześniej takich nie miałam. A wazon... No cóż...to po prostu butelka po likierze ( a w zasadzie część butelki ;:224 )
Jacku chyba gustujemy w podobnych trunkach skoro bez problemu rozpoznałeś mój wazonik :D Dziękuję za uznanie! Też lubię wymiany z Tobą ;:108
Ewuniu - miło było Cię gościć ;:196 Szkoda tylko, że tak krótko. Dobrze jednak, że pogoda nam sprzyjała. Mam nadzieję, że nie nabawiłaś się kataru przez te mokre nogi :wink: Ja też sadziłam po obiedzie.
Krysiu cieszę się, że spodobała Ci się altanka. To mały domek, ale nowy i w znacznie lepszym miejscu niż poprzedni. Wazony uwielbiam, bo uwielbiam mieć kwiaty w domu. W zasadzie u mnie w każdym pomieszczeniu stoją kwiaty ( nie licząc łazienki - niestety bez okna :( )

Wczoraj był pierwszy przymrozek. Mimo dobrych chęci nie miałam czasu by zajrzeć na działkę. Dzisiaj poszłam z planem wykopania dalii i tu szok - moje dalie nie ruszone :shock: - kwitną sobie w najlepsze. O dziwo jak dotąd żadnych strat nie widać. Jakby na działkach nie było przymrozków. Zabrałam się więc za sadzenie cebul i dołowanie roślin w doniczkach. Czasu mi brakło, a roboty wciąż mnóstwo.
Kilka dzisiejszych fotek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Trójsklepka biała śliczna :shock:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niemożliwe :shock: W okolicy wszystkie dalie (i inne :evil:) przeszły w stan spoczynku, znajome wykopały wszystkie egzemplarze. Jaki katar-nie ma czasu chorować :D Nogi nieważne, gdy spaceruje się w miłym towarzystwie po pięknym ogrodzie :D Sprawdzałam dzisiaj, jak wyglądają świeżaki, tylko przetacznik trochę zwichrowany, reszta wygląda tak, jakby wcale mrozu nie było. Wcześniej podarowane przez Ciebie siewki ciemierników robią się naprawdę duże :shock:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Moje dalie też stoją na baczność. :D
Trochę ich mam i już powoli je wykopuję,ponieważ na ich miejscu muszę zadołować doniczki.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

;:224 jeszcze tyle kwiatów masz w rozkwicie.
U mnie już po ptakach jak to mówią.
Czekam na wiosnę. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”