Ogródek pstrokaty
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek pstrokaty
Owszem,ale byłem w twoim ogrodzie i różnica jest w tym ,że masz go uporządkowany a u mnie to tylko dziada i baby brak.Miałem inaczej określić moją działkę ale chyba cenzura by zadziałała.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Janku, chociaż zimą będziesz z nami, załatwiłeś wszystkie swoje sprawy? 

- magry
iga23- Witaj.Nie załatwiłem i nie uporządkowałem schedy.Co zrobiłem to za dwa dni to samo rosło za mną.Dlatego tak się
narobiłem,że tutaj nic mi się robić nie chce.Ale jutro będzie "nie chcem ale muszem".
narobiłem,że tutaj nic mi się robić nie chce.Ale jutro będzie "nie chcem ale muszem".
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janku fajnie że już jesteś i ani się waż zawiesić wątek . Twoje rabaty całkiem dobrze wyglądają , Magda się starała .
Genia
Genia

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Genia z ust mi wyjęła-niech Cię ręka boska broni przed zawieszaniem wątku
Pokaż, co czeka w doniczkach, napasiemy oczy i notatki z chciejstwami 

- magry
Magda starała się ale tam gdzie cykała fotki.Do pomocy miała ciotkę gadającą która tylko gadała. Bałagan jest duży a
zdjęć nowych nie ma więc będą powtórki.Co w doniczkach też nie pokażę bo już zadołowałem.Nic szczególnego:miodunki /nie
zapisałem odmiany/,floks "Bavaria",miskant "Afrika",townsendia,zawilec"Blue Eyes",żółty fiołek,kilka liliowców,budleja"Silver
Anniversary",trochę irysów,penstemon fruticosus,gożdziki,dzwonczyny no i oczywiście pierwiosnki.Ale ze Skalniakowa doszły
poszukiwany czosnek narcyzowy,skalnica pedemontana,kilka dzwonków lilipucich,przetaczniki,kocanka,przymiotna też malutkie
i to moje największe zdobycze.Dziura budżetowa mi się zrobiła wielka ale wyskrobałem jeszcze na fiołki afrykańskie.Teraz plany
wiosenne na rośliny "wrzeszczące kolorem" ponieważ zobaczyłem,że jesienią u mnie jest szaro.Więc kolej na żurawki ,te
najgłośniejsze co to krzyczą " patrzeć na mnie,patrzeć",astry i chryzantemy.A jeszcze jedno.Ponoć mam brunnerę o kwiatach
biało-niebieskich ale to chyba dałem oszukać się ponieważ w szkółce dowiedziałem się,że u nas jeszcze nie ma jej w sprzedaży.
Najwyżej po stronie "straty" zapiszę 50 pln.
zdjęć nowych nie ma więc będą powtórki.Co w doniczkach też nie pokażę bo już zadołowałem.Nic szczególnego:miodunki /nie
zapisałem odmiany/,floks "Bavaria",miskant "Afrika",townsendia,zawilec"Blue Eyes",żółty fiołek,kilka liliowców,budleja"Silver
Anniversary",trochę irysów,penstemon fruticosus,gożdziki,dzwonczyny no i oczywiście pierwiosnki.Ale ze Skalniakowa doszły
poszukiwany czosnek narcyzowy,skalnica pedemontana,kilka dzwonków lilipucich,przetaczniki,kocanka,przymiotna też malutkie
i to moje największe zdobycze.Dziura budżetowa mi się zrobiła wielka ale wyskrobałem jeszcze na fiołki afrykańskie.Teraz plany
wiosenne na rośliny "wrzeszczące kolorem" ponieważ zobaczyłem,że jesienią u mnie jest szaro.Więc kolej na żurawki ,te
najgłośniejsze co to krzyczą " patrzeć na mnie,patrzeć",astry i chryzantemy.A jeszcze jedno.Ponoć mam brunnerę o kwiatach
biało-niebieskich ale to chyba dałem oszukać się ponieważ w szkółce dowiedziałem się,że u nas jeszcze nie ma jej w sprzedaży.
Najwyżej po stronie "straty" zapiszę 50 pln.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janku mniej jednak nadzieję że masz taką brunerę o kwiatach biało niebieskich , a nowych roslin imponująca lista
Ode mnie wiosną możesz liczyć na chryzantemy , a mam już co najmniej 6-7 odmian zimujących w ogrodzie znalazły by się też astry , będzie dobrze no i oczywiście roślinki które Ci wcześniej obiecałam ,mam zapisane .
Genia

Ode mnie wiosną możesz liczyć na chryzantemy , a mam już co najmniej 6-7 odmian zimujących w ogrodzie znalazły by się też astry , będzie dobrze no i oczywiście roślinki które Ci wcześniej obiecałam ,mam zapisane .
Genia

- ankha
- Od: 5 kwie 2009, o 17:17
Och, będzie co oglądać znów u Ciebie, zakupy ekstra, już się cieszę na nowy sezon
Następnym razem poproś Magdę, by robiła więcej fotek

- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
U mnie możesz upomnieć się o astry , chyba chodzi ci o popularne marcinki , mam kilka kolorów , kwitną porozrzucane po całym ogrodzie
A żurawki też na wiosnę muszę dokupić , widziałam na forum w ogrodzie prawie amarantową .
A żurawki też na wiosnę muszę dokupić , widziałam na forum w ogrodzie prawie amarantową .
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To ja tez dziękuję bardzo za odpowiedź! Ładne toto bardzo!tu.ja pisze:Pozwolę sobie odpowiedzieć pod nieobecność Gospodarza - to skalnica zarzyczkolistna. Też mi się podoba!Sure pisze:Piękne! Mogę dowiedzieć się, co to za urocza roślinka?

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- magry
Witam po pracowitym poranku
Miałem już nic nie robić ale jednak coś zrobiłem,rabatkę trawiastą.Dostałem też dwie,wielkie kępy astra /czy też marcinka/,
który miał być unicestwiony.No i wygląda to tak.

drugi obrazek to z moich nowości-budleja "Silver Anniversary".Kwiaty były kremowe.

Miałem już nic nie robić ale jednak coś zrobiłem,rabatkę trawiastą.Dostałem też dwie,wielkie kępy astra /czy też marcinka/,
który miał być unicestwiony.No i wygląda to tak.
drugi obrazek to z moich nowości-budleja "Silver Anniversary".Kwiaty były kremowe.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Janku dobrze Cię znowu czytać
, szkoda , że nie zapisałeś odmian miodunek ( i dzięki za namiary na Rachel V
ale chyba odpuszczę sobie do wiosny - no chyba , że do Szepietowa przywiozą , bo jutro się tam wybieram
) Brunera o biało niebieskich kwiatkach
, a jakie ma liście

Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
- magry
mirdem-Tę miodunkę ja mam ale pod moją nieobecość została bardzo zabiedzona.Jeżeli nie zdobędziesz a moja nabierze
trochę sadła to w przyszłym roku uśmiechaj się do mnie.Brunnera ma liście jak gatunek.Muszę poszukać jakie powinna mieć.

trochę sadła to w przyszłym roku uśmiechaj się do mnie.Brunnera ma liście jak gatunek.Muszę poszukać jakie powinna mieć.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Janku witaj.
Odwiedzałam Twój ogród pod Twoją nieobecność, chociaż się nie wpisywałam.
Ogród pełen pięknych i nie znanych roślin, oraz ciekawe porady.
Tym razem wypatrzyłam piękną budleję o omszonych liściach.
Ładna rabata trawiasta powstaje.
Będziesz ją ściółkował korą?

Odwiedzałam Twój ogród pod Twoją nieobecność, chociaż się nie wpisywałam.
Ogród pełen pięknych i nie znanych roślin, oraz ciekawe porady.

Tym razem wypatrzyłam piękną budleję o omszonych liściach.
Ładna rabata trawiasta powstaje.
Będziesz ją ściółkował korą?

- magry
Również witam w swoim ogródeczku.Nie,nie ściółkuję korą rabatek.Działka nie jest duża a ja mam już dużo wolnego czasu i nie
wiem dlaczego ale nie lubię kory.Jeżeli jestem w domu to zdążę zawsze z plewieniem.A ślady pobytu są widoczne.
wiem dlaczego ale nie lubię kory.Jeżeli jestem w domu to zdążę zawsze z plewieniem.A ślady pobytu są widoczne.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.